Pēkšņa matu izkrišana, ko iesākt?

Pēkšņa matu izkrišana, ko iesākt?

26. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par matu izkrišanas problēmām stāsta Anita Mētra - galvas ādas un matu kopšanas speciāliste, triholoģe, friziere

Ar slimību saistīto matu izkrišanas veidu sauc par telogen effluvium (TE - telogēnā matu izkrišana). Lai saprastu TE, jums ir jāsaprot matu cikls. Matu cikla augšanas fāzi sauc par anagēnu, atpūtas fāzi sauc par telogēnu. Telogēna beigās mati izkrīt un cikls atgriežas anagēnā augšanas fāzē. Situācijās, kad parādās akūts, spēcīgs stresa faktors, šis cikls var tikt izjaukts. Mati priekšlaicīgi pāriet atpūtas fāzē un izkrīt. Bieži izraisītāji ir smagas slimības, hospitalizācija, ķirurģija, straujš svara zudums, smagi un pēkšņi stresa faktori.

Simība ietekmē visu ķermeni – nepietiekama skābekļa padeve un paaugstināta temperatūra nodara būtisku kaitējumu matu folikuliem. Skābekļa saturācijas samazināšanās dēļ cieš organisms un līdz ar to arī paši mati.

Kā cīnīties pret matu izkrišanu?

Lai samazinātu matu izkrišanu, uzlabotu matu veselību un augšanu, ieteicams sabalansēts uzturs, kurā ir pietiekami daudz olbaltumvielu, D vitamīna un dzelzs.

Ja jums ir sākusies intensīva matu izkrišana un tā nesamazinās, nepieciešams uzsākt matu terapijas kursu, kas normalizēs šo procesu.

Viens no iespējamajiem risinājumiem, ko iesaku savā praksē, ir Labo Hair Loss 5 patents  – inovatīvs un unikāli multifunkcionāls līdzeklis pret matu izkrišanu ar 5 Šveices patentiem. Tas ir dermokosmētisks līdzeklis ampulās lietošanai mājās, kas palīdz apturēt matu izkrišanu, iedarbojoties uz dažādiem cēloņiem, tai skaitā COVID-19 slimības ietekmi.

Lai Labo Hair Loss 5 Patents funkcionālās molekulas iekļūtu matu sistēmā ne tikai pa folikulu atverēm, bet arī caur galvas ādu, Labo pētnieki izstrādājuši transdermālu (“Transdermic”) tehnoloģiju. Pamatojoties uz aktīvo vielu nelielo molekulāro svaru un 3 stimulatoru klātbūtni, aktīvās vielas iekļūst galvas ādas dziļākajos slāņos. Hidroksiprolīns, asparagīnskābe un fermentatīvs aktivators ar taurīnu spēcīgi iedarbojas uz matu folikulu apvalkiem un palīdz novērst mata stiebra priekšlaicīgu atdalīšanos. Pentapeptīds-28, hidrolizēts sojas proteīns, parastās mirtes ekstrakts un teprenons iedarbojas uz matu sistēmu, paildzinot matu folikulu funkcionalitāti. Savukārt, galvas ādas un matu folikulu cilmes šūnu aizsardzības komplekss (pentapeptīds-31, hidrolizēts zirņu un pirkstveida laminārijas ekstrakts) palīdz uzturēt galvas ādas rezerves šūnas labā stāvoklī, kas ir matu folikulu veselības un dzīvības pamats. Produkta efektivitāti aplieciena in vivo un ex vivo pētījumu rezultāti, kā arī patenti.

Būtiski ir saprast, ka ceļā uz veselu galvas ādu un matiem, nepieciešams piemeklēt ne vien intensīvos kopšanas līdzekļus, bet arī ikdienā lietojamos. Stresa ietekmē var parādīties arī blaugznas vai jutīga galvas āda, kas papildus matu izkrišanai, rada lielu diskomfortu ikdienā.

Zīmola LABO šampūni  risina galvas ādas un matu problēmas (seborejas bojātiem matiem, pret blaugznām, jutīgai galvas ādai un apjoma piešķiršanai matiem).

Formula bagātināta ar 3 veidu hialuronskābēm, kas rekonstruē visas trīs mata sastāvdaļas, piepilda matu šķiedras un aktivizē keratīna ražošanu. Tie atjauno matu mitruma līdzsvaru un novērš elektrizēšanos. Šampūni rūpīgi un maigi attīra matus. Unikālā formula, pateicoties savām tīrīšanas un mitrinošām īpašībām, palīdz normalizēt galvas ādu, restrukturizē un piepilda matu šķiedras.

Par matiem, tāpat kā par ķermeni un seju, ir jārūpējas. Jebkurā vecumā un dzīves posmā svarīgi ir pareizi kopt galvas ādu un matus, pievēršot uzmanību tam, kāds produkts tiek lietots un kam tas paredzēts.

www.biofarmacija.lv