Kad Lieldienas aizvadītas, reizēm atskārstam - visas skaistās un raibās olas nav apēstas. Gandrīz katrai saimniecei katru gadu pēc Lieldienām ir viena un tā pati rūpe - ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām?
- Siera-ābolu salāti: sagriež 2 ābolus, kam pievieno sarīvētu sieru un 3-4 olas. Pievieno majonēzi un garšvielas pēc vajadzības – sāls, melnie pipari u.c. (paredzēts 2 personām);
- Krabju nūjiņu salāti: 1/2 paciņa krabju nūjiņas tiek sagrieztas, kam pievieno kukurūzu (aptuveni 1 bundžiņa), 2-3 tomātus, sarīvētu sieru. Klāt pieliek sasmalcinātas 2-3 olas, kā arī sāli un majonēzi (paredzēts 2 personām);
- Avokado-garneļu salāti: viens avokado tiek nomizots un sagriezts gabaliņos, notīrītas olas (2-3) un sasmalcinātas gabaliņos, pievieno sarīvētu sieru. Atlaidinātas garneles pievieno avokado, siera masai. Pievieno klāt majonēzi (paredzēts 2 personām). Ja ir vēlēšanās, var pasniegt uz franču maizes. Tad jau tā kalpo kā uzkoda;
- Uzkoda: vārītu olas dzeltenumu sajauc ar majonēzi, ieliek atpakaļ vārītā olas baltumā un pārber pāri zaļumus, dārzeņus. Var izdekorēt ar brētliņu/siļķes gabaliņu;
- Pīrāgi: pēc izvēles var ņemt kārtaino vai rauga mīklu un pildījumam var izmantot olu, zaļumus, sēnes, rīsus, dārzeņus. Šīs sastāvdaļas dažādās variācijās var pievienot cepot gan lielu pīrāgu, gan mazos pīrādziņus.