Pašu gatavoti kartupeļu čipsi

Pašu gatavoti kartupeļu čipsi

31. Oct 22:57 lauvinja lauvinja

Pašu gatavoti kartupeļu čipši ir gardi un to pagatavošanā var iesaistīt arī skolas vecuma bērnus.

Pagatavošanai būs nepieciešams:

* kartupeļi;

* ledus kubiciņi;

* auksts ūdens;

* eļļa fritēšanai;

* mīļākās garšvielas vai vienkārši sāls.

* labs mizojamais nazītis, dziļa panna vai katls fritēšanai, dēlītis un virtuves dvielis, sietiņš liekās eļļas notecināšanai pēc cepšanas.

Kartupeļus ļoti rūpīgi nomazgā. ar mizojamo nazīti sašķēlē plānās šķēlītēs. Jau procesā kartupeļu šķēlītes liek bļodā ar aukstu ūdeni,  kurā sabērti ledus gabaliņi. Kad visi kartupeļi sagriezti, atstāj tos mērcēties ledus ūdenī.

Dziļā pannā vai katlā lej eļļu, eļļai jābūr 4-5 cm dziļai, tāpēc eļļas daudzum būs atkarīgs no trauka izmēra. Uz delīša liek kārtu ar virtuves dvieli, uz tā kārto kartupeļu šķēlītes, lai notekās pirms likšanas eļļā.

Kad eļļa uzkarsusi, tajā liek kartupeļu šķēlītes, nevar bērt daudz uzreiz, jo tad vienmērīgi neizcepsies. Kad kartupeļu šķēlītes izcepušās - liek sietiņā, lai notek liekā eļļa.

Pēc tam ber bļodā un pārber ar sālu un/vai garšvielām.

Šos čipšus tāpat kā jebkurus citus var mērcēt arī mērcītēs.

Lai labi garšo!