Pareiza pēdas veidošanās - atslēga uz bērna veselību nākotnē!

Pareiza pēdas veidošanās - atslēga uz bērna veselību nākotnē!

19. Sep 2014, 15:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visi bērniņi piedzimst ar plakanām pēdiņām. Pēdiņu veidošanās notiek, kad mazulis sāk celties kājās un ir slodze uz kājiņām. Ap 8-10 gadiem pēdas ir jau diezgan labi izveidojušās, tāpēc līdz šim brīdim ļoti jāseko līdzi pēdu attīstībai, jādodas uz apskati pie ortopēda un jāizvēlas atbilstoši apavi.

Bērniņam pašam jāizlemj, kad pirmo reizi apsēsties, kad piecelties kājiņās. Piespiedu darbības ne pie kā laba nenoved. Tā būs lieka slodze uz mīkstajiem, vēl ne pārāk spēcīgajiem muskuļiem un locītavām, un tas var attīstīt kājiņu deformāciju, nemaz jau nerunājot par problēmām, kas var rasties mugurkaulam.

Kamēr bērniņš rāpo, viņa kājiņas labi silda un komfortu nodrošina zeķītes vai čībiņas. Nestabili, bet pārliecinoši un mērķtiecīgi veicot savus pirmos solīšus bērniņš sāk pareizi noslogot savas locītavas. Tajā brīdī vajag doties pie ārsta - ortopēda.  Nevajadzētu  izlemt patstāvīgi ar sajūsmu pirkt pirmos skaistos apavus, un domāt, ka būs tie labākie. Speciālista konsultācija tādos gadījumos ir nepieciešama. Ārsts apskatīs, vai bērna kājiņas attīstās pareizi un vai viņam nav jāvelk speciāli apavi, kas palīdzētu pēdai veidoties.

Ņemot vērē to, ka vairumam bērnu plakanā pēda ir nevis iedzimta, bet iegūta parādība, speciālisti izstrādā pareizus, bērniem piemērotus apavus, ko mammas var izvēlēties, atvieglojot arī bērnu pārvietošanos un rūpējoties par viņu veselību.

Izvēloties apavus, jāņem vērā materiāls, no kā apavi izgatavoti, kā arī apavu izmērs. Jo jaunāks bērniņš, jo plānākam jābūt apavu šuvumam. Materiālam jābūt dabīgam, elpojošam. Vislabāk bērniņam derēs ādas apavi, vai apavi, kuros kājiņa nesvīdīs. Starp lielo pirkstu un apavu purngala maliņu jābūt attālumam apmēram 1,5cm, lai bērns varētu brīvi kustināt pirkstiņus.

Apavi ASICS ražoti ņemot vērā visus pareizas pēdas veidošanās faktorus. ASICS apavi nopērkami jau vairāk kā 50 gadus (ASICS no latīņu valodas «Anima Sana In Corpore Sano» - «Veselā miesā - vesels gars»), tie ir augstas kvalitātes, inovatīvi produkti ērtībai un mazuļu komfortam.

20140916140647-37477.jpgA

Pateicoties inovatīvajai amortizējošajai sistēmai ASICS GEL, slodze uz visām pēdas daļām sadalās vienmērīgi.

Bērnu un jauniešu skriešanas apavi

Sportam un brīvajam laikam  paredzēti ērti bērnu skriešanas apavi ar nelielu pronācijas atbalstu un amortizāciju.

  • DuoMax ir ASICS patentētā sistēma, ko veido divi vai vairāki dažāda blīvuma starpzoles materiāli, kas paredzēti pronācijas pakāpes un ātruma korekcijai.
  • Trusstic system - Trusstic sistēma ir viegls, liets komponents, kas savieno pēdas aizmugures daļu un priekšējo daļu, atbalstot pēdas vidusdaļu, gatavojoties atspērienam.
  • Gel tehnoloģija nodrošina amartizāciju un komfortablāku skriešanu.

Bērnu kauli ir trausli, tie viegli saspiežas. Tāpēc arī pēdas veidošanos ir viegli pakļaut deformācijas riskam. Apavi ASICS nodršina mazuļu kājiņu attīstību. Veicot simtiem soļu minūtē, vēlot izbaudīt katru mirkli un katru vietu, bērns priecāsies par ērtiem apaviem, kas nespiež kāju un ļauj tai kustēties un attīstīties.

ASICS - jūsu rūpes par bērna veselību

20140916140706-49860.jpg

Pēdai pielāgoti apavi nodrošina pareizu pēdas attīstību. Bērnu augošajām kājām  vajadzīgi īpaši apavi, kas diemžēl bieži netiek ņemts vēra. 

Liela daļa pieaugušo cieš no kāju problēmām, ko izraisījuši nepareizi apavi tieši pēdas attistības periodā. Lai jauniešu pēdas pareizi attīstītos, ir vērts pievērst īpašu uzmanību bērnu apaviem.

 

* 20. septembrī Elkor Plaza 2. stāvā pie bērnu apaviem notiks tieši bērniem un viņu vecākiem paredzēts ASICS apavu tests kopā ar Fiziocentrs.LV  fizioterapeiti Signi Jačmenkinu un Olimpiskās vienības fizioterapeitu Mareku Osovski. Testa laikā varēsiet saņemt bezmaksas konsultācijas pēdu muskulatūras nostiprināšanai un informāciju par pareizu apavu izvēli.

 

20140916135640-71978.jpg