Pārbaudi veselību, valsts maksā

23. Nov 2012, 09:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Uzsākot kampaņu „Pārbaudi veselību, valsts maksā!", pieaudzis saņemto zvanu skaits uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 par valsts apmaksātām vēža profilaktiskām pārbaudēm un to veikšanas kārtību. Vidēji par profilaktiskām pārbaudēm informatīvais tālrunis saņem ap 20 zvaniem dienā, savukārt kopš novembra sākuma, kad tika uzsākta profilaktiskai programmai veltītā kampaņa „Pārbaudi veselību, valsts maksā!" – vidējais saņemto zvanu skaits ir dubultojies.

Zvanot uz informatīvo tālruni, visbiežāk sievietes vēlas noskaidrot, kāds ir saņemtā profilaktiskās pārbaudes uzaicinājuma vēstules derīguma termiņš, kad tiks izsūtīta nākamā uzaicinājuma vēstule, kā arī vēlme noskaidrot informāciju par uzaicinājuma vēstules atjaunošanas iespējām, ja uzaicinājuma vēstule nav tikusi saņemta vai ir nozaudēta.

Turklāt jāatzīmē, ka ievērojami pieaugusi zvanītāju interese par zarnu vēža profilaktisko pārbaudi, kuras veikšanu nodrošina ģimenes ārsts. Visbiežāk zvanītāji vēlas noskaidrot, kas ir šī pārbaude un kā to veic.

Atgādinām, ka ar kampaņas informatīviem materiāliem Jūs varat iepazīties mājaslapas sadaļā „Kampaņa „Pārbaudi veselību, valsts maksā!"", savukārt interesējošos jautājumus par profilaktisko pārbaužu veikšanu var noskaidrot, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darbdienās no plkst.8.30 līdz 17.00).