Par drošību uz ceļiem

Par drošību uz ceļiem

18. Oct 2016, 11:13 IlvaV IlvaV

Ir sācies gada tumšākais periods, tāpēc ir ļoti stingri jāpiedomā pie tā, vai un kā jūs redz uz ielas un ceļmalās tumšajā diennakts laikā.

Mazajiem bērniem kombinezonos, jakās un sniega/lietus biksēs principā vienmēr ir iestrādāti atstarotāji, taču lielākajiem, kas apģērbu izvēlas ne tikai sporta preču veikalā-ne vienmēr atradīsi kādu atstarojošu elementu. Tamdēļ ir jāpadomā par papildu atstarotājiem. Es savulaik no Sport Direct pasūtīju ap roku liekamus atstarotājus vairumā, kas man vēl ir šobrīd. Tikko atkal izsniedzu puikām katram pa divi, jo iepriekšējo gadu, protams, ir nozaudēti. Tad man vēl ir tādi pie somām piekarināmi atsarotāji zvēriņu formās, arī tos mazākais dēls lieto. Ar lielāko ir bēdīgāk, negrib apkarināties ar dažādiem ķēmiņiem, tāpēc konkurss, kur iespēja laimēt atstarojošo cepuri, man pavēra jaunu ideju. (Gadījumā, ja nelaimēšu:D, būs jānopērk vai jāpasūta kādam adītājam)

20161018111246-26959.jpg

Mazā meitiņa nēsā virsējos apģērbus, kuros gandrīz visos ir atstarojošie elementi (nav greznākos mētelīšos, nav ziemas kažociņā). Ikdienas kombīšos un biksēs ir. Bet nesen netīšām SecondHand (kur meklēju ko pavisam citu) ieraudzīju atstarojošo vesti. Maskāja veselus 25 centus. Nopirku. Superrrrr! Tagad pie gājēju pārejas nemaz nav jāpienāk, lai auto jau būtu apstājies. Pirmajā vakarā, kad gājām ar vesti pastaigāties, vairāki cilvēki parādīja OK zīmi, viena tantīte apstājās apjautāties, kur tādu mazdēliņam iegādāties. Un, ja tā papēta, tad tiešām baisi maz bērnu nēsā tieši šīs atstarojošās vestes. Jā, neesam laukos vai mazā ciematiņā, tepat Rīgā, bet ne jau visas ielas ir gaiši apgaismotas. Un, kā nu jau pati redzu, tā veste patiesi piesaista gan autovadītāju uzmanību (varbūt domā ka, maziņš plicistiņš:DD), gan visu citu.

Noteikti iesaku iegādāties saviem mazākajiem bērniem. Lielie man tās nenēsās, tomēr, ja mēs dzīvotu citur un nāktos  mērot ceļu mājup ārpus apdzīvotas vietas, tad noteikti tādas liktu vilkt. Papētīju interneta veikalus, kur vestes maksā, sākot no apmēram 2 eiro. Ir vietas, kur tās var pat pasūtīt ar savu uzrakstu. Tīnim var sagādāt stilīgu, asprātīgu vesti. Katrā gadījumā nekas baisi dārgs pretstatā mūsu bērnu dzīvībai tas nav.

Pati gan nenēsāju nekādus atstarojošos elementus. Ja skrienu krosu tumsā, bikšu galos man ir iestrādātas līnijas, kā arī uz rokas uzlieku vienu no atstarotājiem, bet tā ikdienas gaitās vai braucot, piemēram, uz teātri nu gan neapkarinos ne ar ko. Un tā kā visbiežāk esmu kopā ar mazo meitiņu, tad viņa ir mana lampiņa:)

Un kā jūs savus bērnus un sevi padarat redzamus tumsā?

 

lauvinja lauvinja 18. Oct 2016, 12:54

Un vēl mazākajam mēdzu uz ārdrēbēm pielīmēt tādus piegludināmus atstarotājus.

lauvinja lauvinja 18. Oct 2016, 12:54

Cenšos pirkt apģērbus atstarojošiem elementiem, bet kā jau teici - mētelīšos parasti tādi nav.

Piekaramie atstarotāji ir paša lietotāja sirdsmieram - normāli tos ieraudzīt nevar!

Saviem dodu un pati īpašos gadījumos lietoju aplokāmās lentas.

Pagaidām tikai prātuļoju par cepurēm/ šallēm ar/no atstarojošas dzijas.