Padziļināta redzes pārbaude Sieviešu Festivāla apmeklētājām

Padziļināta redzes pārbaude Sieviešu Festivāla apmeklētājām

17. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

29. februārī Sieviešu Festivāla apmeklētājām būs unikāla iespēja VCA poliklīnikā Veselības stacijā veikt padziļinātu redzes pārbaudi, izmantojot vairākus diagnostikas veidus vienuviet.

Šie izmeklējumi ir svarīgi pat tad, ja šķiet, ka ar redzi viss ir kārtībā, jo sākotnēji acu slimības var notikt bez redzamām pazīmēm, taču vēlāk atklāties būtiski redzes traucējumi.

Pieredzējuši oftalmologi novērtēs Jūsu acu optisko stiprumu un radzenes izliekumu, veicot mērījumus ar autorefraktometru. Tiks noteikts arī Jūsu redzes asums, un gadījumā, ja būs vajadzīga redzes korekcija, uzreiz uzzināsiet, kāda stipruma lēcas Jums nepieciešamas, lai iegūtu iespējami skaidrāko redzi. Palīdzēsim ar padomu arī kontaktlēcu valkātājām.

VCA poliklīnikas Veselības stacijā būs iespējams veikt arī acu dziļāko audu 2D novērtējumu ar ultrasonogrāfijas palīdzību, lai iegūtu informāciju, piemēram, par tīklenes, stiklveida ķermeņa vai acu muskuļu stāvokli.

Ikvienai sievietei regulāro pārbaužu sarakstā būtu jāiekļauj acu spiediena mērījums, jo tas palīdz laikus diagnosticēt slimības, par kurām sākotnējā stadijā pacientam sūdzību nav, taču vēlāk var rasties neatgriezenisks redzes zudums. Veselības stacijā oftalmologi noteiks Jūsu acu spiedienu un konsultēs, ņemot vērā mērījuma rezultātus.

Uz tikšanos Sieviešu Festivālā!