Pa skaistajām mammas bērnības takām

Pa skaistajām mammas bērnības takām

23. Nov 2013, 15:16 mazzaa88 mazzaa88

Kad mazajam Kevinam apritēja3mēneši nolēmām doties ciemos pie mammas vecvecākiem,kur Kevina mammīte dzīvojusi un mācījusies jau no pašas bērnības līdz pamatskolas beigām.

Tā ir ļoti skaista vieta Aizkraukles rajonā. Saucās Ērberģe.

Aizbraucot ciemos izstaigājām visas takas un ceļus pa kuriem mammīte gājusi uz skolu. Un arī skola nav no parastajām,jo tā ir ierīkota senā muižā kur dzīvoja Hānu ģimenes hercogiste. Pie skolas ir vairāk kā simtgadu vecs ozols(kas ir aizsargājamo koku sarakstā) un netālu no skolas atrodas parks par kuru klīst visādas teikas un leģendas. Arī estrādē kas atrodas pie skolas tika dejotas daudzas dejas,ielīgoti Jāņi un citi svētki.

  Gar skolu tek upe Dienvidsusēja,kur bērnībā tika daudz peldēts un pat ķertas zivis.

Staigājot pa šīm bērnības dienu takām ar dēliņu,likās tik jocīga sajūta.

Likās ka tikai nesen vēl gāju uz skolu ar mugursomu plecos,lai satiktu draugus ar kuriem vēljoprojām ir labs kontakts,gūtu zināšanas un arī satikt jaukos skolotājus,kurus vēl šodien aizbraucot uz laukiem esmu priecīga satikt un papļāpāt.

Jāpiemin arī skaistā baznīca kas atrodas vien pārsimts metrus no vecvecāku mājām. Tur neatdusas neviens tuvinieks,bet ar vecmammu bieži gājām kopt kapiņus,kuriem tuvinieki dzīvoja tālu un nevarēja bieži atbraukt,vai arī tiem vispār nebija kopēju.

Varētu stāstīt daudz un dikti par šo jauko vietiņu leišmalē,jo ir tik daudzas vietas šeit ko aplūkot un apbrīnot. Šeit tiešām ierodas daudz ekskursantu,kas apbrīno visu kas šeit atrodas-skola,baznīca,aizsargājamais parks ar daudzajām dažādu nosaukumu takām, simtgadīgais ozols,vecās dzirnavas,HES,Dienvidsusēja un vēlun vēl un vēl. Iesaku tiešām aizbraukt uz šo vietu un katrs satiktais garāmgājējs jums neatsacīs pastāstīt par šo vietu ko vairāk un pat parādīt vietas kuras ir vērts redzēt.

'Pievienošu foto no pastaigas,kas irtikai daļiņa no visa mana apraksta