Otro Adventes svecīti iededzam ar piedošanu sirdī

Otro Adventes svecīti iededzam ar piedošanu sirdī

10. Dec 2017, 00:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļas nogalē, aizdedzot Adventes vainagā otro svecīti, Māmiņu Klubs kopā ar tevi mācīsies piedod gan sev, gan apkārtējiem. 

Iededz otro sveci 

Otrā ir Betlēmes svece (universālais aicinājums uz Pestīšanu). Pestīšana ir grēku piedošana, bet Atvente – laiks, kad katram pašam tos sevī jānožēlo un jāpiedod visiem vienādi – gan pāridarītājiem, gan tiem, uz kuriem dusmojamies.

Piedod sev un citiem!

Pat, ja neesi kristiete un, iespējams, pilnībā neizproti Pestīšanas jēdzienu, šajā Adventē tevi aicinām rast sirdī piedošanu. Aizvainojums, kas laika gaitā mūsos uzkrājas, posta ne tikai attiecības ar apkārtējiem, bet arī mūs.

Padomā – tad, ja esam aizvainojušās uz kādu, zaudētājas taču esam tikai pašas, jo ar šo aizvainojuma sajūtu sevi iekšēji graujam.

Tikai patiesi piedodot, rodam sirdī mieru, spējam sevi atvērt mīlestībai un visam labajam, kas pienākas katrai no mums!

Bieži vien piedot ir patiesi grūti – tas prasa daudz iekšējā spēka, gudrības un patiesu vēlmi. Tomēr tas ir tā vērts, jo tikai mēs pašas esam atbildīgas par to, kā jūtamies un kādas ir mūsu attiecības gan pašām ar sevi, gan apkārtējiem.

Protams, var jau neko nemainīt un dzīvot tā, kā līdz šim, bet kādēļ gan nepamēģināt piedot pāridarītājam, ja šādi savu dzīvi varam tikai uzlabot?!

Šķiet, mums katrai ir kāds, kuram piedot. Vai jau zini, kuram cilvēkam tu šajā Adventē vēlētos dāvāt savu piedošanu? Pamēģini! Pacenties un notici, ka atbrīvojoties no aizvainojuma, kļūsi labāka un arī tev kļūs labāk.

Ziemassvētku laiks taču ir pats piemērotākais brīdis, lai kādam pateiktu „Es tev piedodu”, vienalga klusībā, sirdī vai skaļi, vārdos.

Iedvesmojoša mūzika 2.Adventei

Otrajā Adventē iesakām mūziku, kurā smelties iedvesmu piedošanai. Lūk, trīs dziesmas, kuras noteikti jānoklausās!

I Don't Wanna Spend One More Chistmas Without You 

Please Forgive Me

Forgiven Me

Filmas par piedošanu 

"Noel"

Roza ir vientuļa redaktore, kas jau 10 gadus kopj slimo māti un necieš Ziemassvētkus, jo tas ir vientuļākais laiks. Policists Maiks ir bildinājis savu draudzeni Nīnu, bet greizsirdības aizmiglotu skatienu tieši pirms svētkiem grauj un nīcina ārā savu laimi. Džūlzam vienīgie laimīgie svētki bijuši 14 gadu vecumā slimnīcā, kur pēc patēva piekaušanas viņu atstāja māte. Ārtijs pirms daudziem gadiem greizsirdības plosīts izraisījis nelaimi un ilgojas pēc piedošanas. Bijušais mācītājs, kura vienīgā vēlme ir nenomirt vientulībā. Šo cilvēku ceļi dažu dienu laikā krustojas un viņi viens otram palīdz atrast ceļu ārā no vientulības, šaubām par sevi un citiem. Notiek neliels svētku brīnums.

"Christmas at Maxwell's"

Endrū Ostinam ir viss: veiksmīga karjera vīna biznesā, divi fantastiski bērni un sieva, skolas laiku mīlestība. Tomēr dzīve un pagātnes noslēpumi ātri vien spēj ieviest pārmaiņas. Šie Ziemassvētki Ostinu ģimeni mainīs uz visiem laikiem! „Ziemassvētki Maksvelā” ir romantiska drāma, mīlestības stāsts par cilvēku cīņu, mīlestības spēku un piedošanu.

Brīnišķīgas grāmatas par piedošanu

Dž. P. Vasvani grāmata „Piedošanas spēks”

"Kļūdīties ir cilvēcīgi, piedot – dievišķi," vēsta sens teiciens. Ja jebkad esi vēlējies apjaust dievišķo sevī, tev vairs nav jāmeklē tālu – šīs grāmatas lappusēs tu izlasīsi to, kā apgūt, iespējams, varenāko no garīgajiem spēkiem - piedošanas spēku. "Mēs uzvaram ar mīlestību; mēs iekarojam ar piedošanu," apgalvo grāmatas autors – viens no mūsdienu Indijas garīgajiem Skolotājiem, filozofs Dž. P. Vasvani.

Paulu Koelju grāmata „Alefs”

„Visi cilvēki, ar kuriem mums „pagātnē” bijušas jel kāda veida nesaskaņas, ierodas mūsu dzīvē vēlreiz.” „Alefs” ir autora vēstījums par laika relativitāti, jo viss notiek tieši tagad, nav pagātnes, nedz iepriekšnoteiktas nākotnes...

Paulu Koelju šajā grāmatā apgalvo: „Vārdus „es jums piedodu” spēj pateikt vienīgi tas, kurš spēj pateikt „es jūs mīlu”.

Māmiņu Klubs

Kāda būs tava 2.Adventes nedēļas nogale? Ko tajā plāno darīt?