Oriģināla pica tradicionālās Jāņu garšās

Oriģināla pica tradicionālās Jāņu garšās

21. Jun 2016, 11:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus? Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā – picā.

Pikantā Jāņu pica

Pagatavošana:

Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas pamatni. Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņemam picu no cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.

Labu apetīti!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Picas mīkla 200 gr

Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.

Ķimeņu siers 200 gr

Vistas šašliks 100 gr

Mazsālīti gurķi 2 gab.

Zilie sīpoli 1/2

Čilli pipari 1/2

Dilles pēc garšas

Sīpolloki pēc garšas