Olivers gatavo

Olivers gatavo

04. Jul 2019, 16:37 Olīša mamma Olīša mamma

Mēs ģimenē neesam ļoti lieli vegāno saldumu cienītāji, bet apkārt ļoti daudz ģimenes tādas ir un mūsdienu virtuves pasaulē, tas nav vairs nekāds jaunums. Tāpēc ļoti bieži “uzduros” receptēm, kuras ir tieši tādas. Nezinu kas tā bija par TOP lietu tajā dienā, bet nesen, dienā pat vairākas reizes, dažādos portālos man “leca” ārā Avokado kūku receptes. Viena recepte jo īpaši iespiedās atmiņā, tāpēc nolēmu pamēģināt pagatavot. Paldies par recepti burvīgai mammai @marta.marija.sproge

Mūsdienās ļoti daudziem bērniņiem ir glutēna nepanesība, tāpēc šī būs ideāla kūka, kas būs piemērota arī viņiem. Mums ģimenē viedokļi dalījās par šo kūku, sapratām, ka tā ir gaumes lieta. Katram jānogaršo pašam, lai saprastu vai tas ir domāts viņam, vai tomēr nē.

Protams, ka mans mazais pelēns tika iesaistīts kūciņas pagatavošanā. Viņam patīk tādas lietas, tādēļ ļauju iesaistīties procesos.

Avokado kūkas pamatnes pagatavošana:

 

300g mandeles

150g mērcētas dateles

5 ēd.k. kokosriekstu skaidiņas

2 ēd.k. kakao pulvera

Šķipsna sāls

 

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un samaļ ar “S” veida asmeni.

Maļ līdz masa palikusi ķepīga un daudz maz vienveidīga. Apaļajā kūkas formā ieklāj cepampapīru un kārtīgi izspaida masu kūkas pamatnē.

Liek ledusskapī vai saldētavā, lai kārtīgi sastingst.

 

Krēma pagatavošana:

 

5-6 labi gatavi avokado

2-3 ēd.k. izkausētas kokosriekstu eļļas

Krēmīgā daļa no kokosriekstu piena bundžas. Bundžu pirms tam jānotur ledusskapī, jo tad ir vieglāk atdalīt krēmu no sulas.

Laima sula + nedaudz pierīvēta miziņa

Pēc garšas/gaumes kļavu sīrups vai medus

 

Avokado nomizo, sagriež gabalos un liek tajā pašā kombainā ar “S” veida asmeni. Pievieno laima sulu un nedaudz pierīvē miziņu. Pievieno atlikušās sastāvdaļas – eļļu, kokosriekstu krēmu, un saldinātāju pēc izvēles. Visu maļ, ik pa laikam nodegustē vai pietiek saldums, vai varbūt tieši skābums no laima. Samaļ visu viendabīgā masā.

Izņem no ledusskapja kūkas pamatni un gatavo, zaļo masu izlīdzina pa virsu pamatnei.

Pēc vēlēšanās masā var iejaukt arī ogas. Kūku liek atpakaļ saldētavā/ledusskapī, lai sastingst. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām!

Lai Jums izdodas pagatavot un galvenais, labi garšo!