Nesvinēt bērna dzimšanas dienu, bet atzīmēt! Kā to darāt jūs?

Nesvinēt bērna dzimšanas dienu, bet atzīmēt! Kā to darāt jūs?

29. Oct 2015, 16:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Teikšu uzreiz ko es saprotu ar svinībām-noklāti galdi, daudz viesu, dāvanas. Kopš lasu MK, sapratu, ka mammas dz. dienām gatavojas līmējot, zīmējot, griežot utt. Un šeit es vēlos par sevi pastāstīt.

Jā, zīmēt es kādreiz ļoti labi zīmēju, tikai to sen vairs nepraktizēju, un ja godīgi, tad man kaut kā nav vairs tās izdomas, gribēšanas utt. Līdz ar to sevi nepieskaitu pie rokdarbniecēm. Arī priekš lielām ballēm radi dzīvo patālu. Protams atbraukt jau varbūt atbrauktu, bet te ir bet-mēs dzīvojam katrs savā LV malā, un tas viss ir naudiņas pasākums. Pietam pati svētku diena ir darba diena, tētim jāstrādā, man vakarā arī ir viena lieta jānokārto, kuru nevar atlikt. Un te rodas jautājums-vai esmu slikta mamma tapēc, ka nerīkoju tādas jubilejas? Īstenībā es tā nedomāju. Katram savs, un ja meitai  būs vēlme pēc kaut kā tāda, tad var jau ja ne pats gatavot, tad vismaz nopirkt(dekorus utt).

 

Gribēju pajautāt Jums:

1. Kā sviniet savu bērnu dz. dienas?

2. Vai ir kādi ierosinājumi jubilejai(atzīmēšanai) pašā vakarā?

Jerins Jerins 29. Oct 2015, 17:42

Man vīrs uzaudzis tā, ka svētkiem un dāvanām nebija lielas nozīmes. Man jācieš 😀 un piestrādāju pie pāraudzināšanas, jo tomēr dāvanai vai iešanai uz kafejnīcu tieši kādā īpašā dienā ir daudz lielāka nozīme nekā jebkurā citā dienā. Bērniem noteikti gribu to iemācīt, tādēļ, ne jau vienmēr lielas balles, bet jā, torti, dāvanas, svinīgas drēbes un ielūgts pats mīļākais vai daži mīļākie cilvēki, gan man liekas jāsagādā. Lai, no rīta pieceļoties, ir patīkams satraukums par dienā gaidāmo un, ejot gulēt, ir sajūta, ka šodien bija īpaša diena.

Blumen Blumen 29. Oct 2015, 12:12

Musu maja nekad netaisam lielus tusinu ,bet tiek ielugti tuvakie un radita ta sajuta ka vianai sodien ir ipasa diena.Nu tagad man meita jau ir 8gadi ,ja vina paaugsies un teiks ka grib tur draudzenes un balluku....tad ari radisim vinai to prieku!🎉

helliite helliite 29. Oct 2015, 11:48

Mēs Dzimšanas diena noteikti svinam 😀 !!
Mums vispār patīk svētki, smuki saklāt galdu,neatkarīgi vai ir daudz vai maz ciemiņu un neatkarīgi ir svētku diena vai parasta ikdiena.
Mazajam Dzimšanas diena ir Ziemassvētkos- līdz ar to- vienmēr brīvdiena 😀
Jau pirmajā Dzimšanas dienā bijām sadomājuši visko foršu, bet slimošanas dēļ lielā balle atkrita. Toties uz 2.dzimšanas dienu bija Traktoru ballīte (viņam bija traktoru periods 😃) . Nu nez, man jau šķiet, ka mazie fiško daudz ko arī pirms tiem 3-4 gadiem. Nu visādā ziņā dekorācijas, atrakcijas un viss pārējais aizgāja uz urrā- mazais un ciemiņi bija starā. Emocijas arī divgadīgam bērnam tādas, ka zinu,ka ir vērts censties. Reku bildes no traktorballītes un dekoriem (traktoru piparkūkas, kartona traktors fotostūrim, traktoru virtenes, mums bija visiem trijiem sataisīti t-krekli ar mazā plaukstu nospiedumiem). Mēs labāk taisam vienu lielu balli, nekā daudz mazas, jo mazas nemākam un tad sanāk vienkāršsi daudz lielas 😃
Šogad plānā 3.dzimšanasdienas ballīte Hokeja stilā (mazais aizrāvies ar hokeju, katru vakaru liek spēlēt, fano par Dinamo utt). Jau dekorācijas dažas izdomātas, ar nepacietīgu jau gribu ķerties klāt gatavošanai, kaut gan vēl 2 mēneši laika 😀 Zinu,ka bērns būs ļoooti priecīgs un ciemiņi arī 😀

29. Oct 2015, 10:27

Pagājušo gadu bija tā, ka vienā dienā atbrauca vieni radi, pavisam citā-otri, tad vēl citi. Beigās mums bija tādi tēriņi ēdienam, ka nu tikai, jo katrs savā laikā un iedot tikai kafiju ar nevarēja. Tapēc šogad es to visu vairs negribu.

princesemince princesemince 29. Oct 2015, 10:22

Par svinību viesiemlielajam bērnam - mums sākotnēji bija tikai vecvecāki, tad ar katru gadu arvien vairāk draugu pievienojās, kamēr pēdējā gadā vecvecāku vairs nebija, arī mazinājām draugu skaitu, jo bija mazais bērns, vietas dzīvoklī arī pamaz. Attiecīgi uz tiem 7 gadiem plānoju meklēt ballītes vietu, kur saaicinātu tik draugus, cik vien vēlas, jo pēdējais gads b/d, skolā jau atkal būs jauni draugi jāmācās iegūt, esošie pamazām aizklīdīs, kur nu kurais.

princesemince princesemince 29. Oct 2015, 10:20

Lielajam bērnam visus 6 gadus esam svinējuši, gan 6.dzimšanas dienu tā kā vairāk pa vidu starp svinēšanu un atzīmēšanu. Otrajam bērnam 1.jubileju drīzāk atzīmējām kā svinējām. Domājams, ka lielajam 7. dzimšanas dienu kārtīgi nodosim vaļā ar tuvu uguņošanu, bet tālāk tad tikai atzīmēsim. Kā būs mazajam - laiks rādīs. Es sliecos vairāk uz atzīmēšanas pusi.

lauvinja lauvinja 29. Oct 2015, 09:27

Mūsmājās vispār ir tā - jubilejas rītā modinām jubilāru ar kūku vai keksu/pīrāgiem un taml, ko nu pasūtījis jubilārs. Pūšam sveces, ēdam kārumus un dzeram bērnu šampānieti. Bet balle tiek rīkota brīvdienās.

lauvinja lauvinja 29. Oct 2015, 08:45

Man šķiet bērnu balles ir jēdzīgi rīkot no kāda 3 gadu vecumu, ātrāk tas ir vecāku priekam. Un arī tad, ja rīko, tad balli bērnam, kas nozīmē ar viņa draugiem un citiem bērniem, ne tantēm un onkuļiem, kas var sastādīt masu un pievienoties, bet ne vairāk.