N.Brikmanis:“Tikai tad, kad tu saplīsti, Tevī var ienākt gaisma – tad, Tu vari ieraudzīt īstās attiecības. "

N.Brikmanis:“Tikai tad, kad tu saplīsti, Tevī var ienākt gaisma – tad, Tu vari ieraudzīt īstās attiecības. "

12. Sep 2018, 20:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūziķis, improvizators un tētis Nauris Brikmanis, kopā ar sieviņu Aiju, dalījās savā pieredzē, Māmiņu kluba TV raidījumā. Viņu ikdiena nav bijusi vienmēr tikai priekpilna, tomēr 10 gadi kopā un savas atziņas par ģimenes dzīvi, vecāku lomu un bērniem viņiem ir izveidojušas.  

 Nedaudz par pašiem un tētiem

 “Lai gan parasti attiecības ar tētiem mēdz būt diezgan aukstas, arī tētiem IR jāpasaka “Es Tevi mīlu” un jāpasaka PALDIES. 

Nemulstiet, ja kādu reizi uz ielas redzat Nauri, satiekoties ar kādu vīrieti, apskaujoties un sākot raudāt! Tas ir Naura tētis – un viņi ļoti novērtē to, ka var būt viens otram. Ka viņi var būt ģimene!

 Iepazītotties ar vīrieti, mēs vienmēr domājam par to, kāds tad viņš būs. Arī Aija par to ir domājusi, bet šobrīd pilnīgi brīvi var atzīt, ka Nauris ir ļoti labs tētis!

Naurim bija 15, Aijai 18, kad viņi pirmo reizi iepazinās. Īstās attiecības gan nāca vēlāk. Kamēr Nauris plānoja kļūt par rokzvaigzni, Aijas zemapziņā šis brūnajās kediņās un ādas jakā terpies jaunietis, kaut kur aizķērās. Tagad abi kopā audzina 4 gadus veco meitiņu Elizabeti.

Ģimenes krīze un ikdienas strīdi

  1. Lēcieni baseinā bez ūdens – par ģimenes dzīvi stāsta Nauris. Šādas (krīzes) situācijas ģimeni spēj darīt tikai stiprāku.
  2. Reizēm strīdu laikā pieņemti lēmumi vēlāk šķiet tik bērnišķīgi, tomēr – to novērtēt un izprast mēs iemācāmies tikai krietni pēc tam.
  3. Ir nepiciešams lēkt sausā baseinā, gulēt un skatīties griestos, rakstīt vārdus, vērot zvaigznes, raudāt, krist izmisumā un domāt - tas viss ir nepieciešams – lai saprastu, kas vispār dzīvē ir vajadzīgs. 

“Tikai tad, kad tu saplīsti vai saplaisā, Tevī var ienākt gaisma” – tikai tad, Tu vari ieraudzīt tās īstās attiecības.

  • Kapēc pāri grib šķirties? Jo nokļūstot konflikta situācijā, viņi nezina, kā to risināt vai kā no tas tikt ārā. Tās ir svešas sajūtas un sveša pieredze.

Bērna piedzimšana

  • Bērna paņemšana rokās pirmo reizi dod tādas sajūtas, ko nevar aprakstīt, vien sajust.

“Mums ir jādod vīrietim iespēju sajust sevi kā tēvam. Pirmie divi gadi nav viegli, jo atšķirībā no sievietei “par mammu kļūšanas process” notiek visu grūtniecības laiku un arī dzmedībās, kamēr vīrietis to sāk līdz galam izjust vēlāk”

  • Bērns – tā ir lielākā liela laime. To var saprast tikai tad, ka kļūsti par tēti! To nevar iztēloties, kamēr to neizbauda uz savas ādas.
  • Ja attiecībām nav ļoti stabila pamata, bērns var kļūt par šķiršanās iemeslu.
  • Bērna piedzimšana ir grūts pārbaudījums. Abi vecāki, piedzīvojot katrs savas emocijas, iespējams depresiju, mēģina saprast to, kas ar viņiem notiek.
  • Tava sieviete pievērš uzmanību kaut kam citam par 98% – tev paliek tikai 2% no viņas uzmanības. Tā, iespējams ir lielākā problēma, kas, kļūst par iemeslu nesaskaņām. Vīrietim ir grūti to pieņemt.

Vecāku loma

  • Ir grūti pieņemt to, ka neesi bijis klāt sava bērna pirmajos īpašajos dzīves brīžos.
  • Nevar saplānot otra bērniņa ienākšanu ģimenē, ja saproti, ka Tu ar viņu kopā nebūsi, jo būs jāstrādā.
  • Vīrietim ir jāstrādā, ne sievietei. Sievietei ir jārūpējas par pavardu un jāaudzina bērns, kamēr vīrietim ir jāparūpējas par to, lai ģimenei nekā netrūktu.
  • Ir nepieciešama ģimene, kas saprot!
  • Vienmēr vajag par sevi atcerēties un parūpēties. Ir jameklē iespēja to izdarīt!
  • Kad jūti, ka sāc viens otru pazaudēt, uz mirkli paliekot vienam, ļaut emocijām ņemt virsroku, arī raudāt. Arī vīrietim.

 

Visu Māmiņu kluba  Tēvu dienas TV raidījumu, un interviju ar Nauri Brikmani un viņa sievu Aiju, skaties vietnē Shortcut.lv

Māmiņu klubs, 2018