Naumova: es savu dzīvi cenšos neplānot, gribu to izbaudīt! Tikšanās jau 26.februārī!

Naumova: es savu dzīvi cenšos neplānot, gribu to izbaudīt! Tikšanās jau 26.februārī!

21. Feb 2014, 19:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Marija Naumova svin mūzikā pavadītos 20 gadus. Viņa ir izveidojusi veiksmīgu dziedātājas karjeru, ir gādīga māmiņa un šobrīd par savu mājvietu ir izvēlējusies Parīzi. Zvanot dziedātājai, pēkšņi ieslēdzas automātiskais atbildētājs un Marija sāk tekoši runāt kaut ko franču valodā, viņa izklausās iejutusies.... Naumova intervijā stāsta par savu dzīvi un kā viņai izdodas vienlaicīgi būt sievietei, sievai, mammai un arī dziedātājai.

TVNET: Noprotu, ka šobrīd atrodaties savās jaunajās mājās. Ar ko tur nodarbojaties?

Marija: Jā, šobrīd esmu Parīzē. Ir ļoti daudz darba, visu laiku plānojas jauni projekti. Taču aktuālākais šobrīd ir uzstāšanās Soču olimpiskajās spēlēs. Man jau vienmēr laika ir bijis par maz, taču šobrīd kaut kā ir jātiek ar visu galā. Parīzē ar savu mūziku pagaidām neuzstājos un nevienam neatrādu, šeit vairāk ir «māmiņu laiks», jo pēdējā laikā pārāk daudz projekti bijuši Rīgā. 

TVNET: Vai plānojat uz Parīzi pārcelties pavisam?

Marija: Šobrīd dzīve ievirzījusies tā, ka mēs lidojam turpu un šurpu. Gribas redzēt arī citas vietas un padzīvot kaut kur citur. Pēdējā laikā savu dzīvi cenšos neplānot vispār, gribas to izbaudīt. Protams, izņemot koncertus, tie gan jāplāno.

 

Foto: Publicitātes foto 


TVNET: Jums uz pleciem ir liela atbildība, izaudzināt kārtīgu vīrieti. Kā tiekat galā ar dēla audzināšanu?

Marija: Katra mamma pati izdomā, cik daudz grib piedalīties bērna audzināšanā, vai nu to dara auklīte, vecvecāki, vai arī viņa pati. Šobrīd, esot Parīzē, cenšos veltīt dēlam maksimāli daudz laika. Es vēlos, lai viņš ir komunikabls un mācās komunicēt, tāpēc mēs ejam uz bērnudārzu. Es vienkārši gribu redzēt kā aug mans bērns, tas man patīk un sagādā gandarījumu.


TVNET: Kādā valodā ar dēlu sarunājaties mājās?

Marija: Mājās ar dēlu Artūru sarunājamies savās valodās - gan krieviski, gan latviski, taču Artūrs mācās franču dārziņā. Šeit esam iejutušies, un pagaidām tas tā arī paliks.

TVNET: Jūs esat stingrā mamma?

Marija: Esmu dažāda - citreiz esmu stingra, citreiz ne tik ļoti. Viss atkarīgs no situācijas. Ir lietas, ko patiešām stingri aizliedzu, bet ir arī lietas, ko var man izlūgties. 

 

Foto: Publicitātes foto

 

TVNET: Jums nesen palika 40 gadi, esat māmiņa un tajā pašā laikā skaista un veselīga sieviete. Kāda ir jūsu skaistuma recepte?

Marija: Pirmkārt, cilvēkam daudz kas ir dots no dabas. Otrkārt, visu laiku kaut ko daru. Es jau kādu laiku nodarbojos jogu, vairāk vai mazāk, taču tā manā dzīvē paliek. Arī dejoju un daudz kustos, tas ir svarīgi. Kā arī nodarbojos ar elpošanas vingrinājumiem. Noteikti ir cilvēki, kas dara kaut ko vairāk, bet noteikti ir arī cilvēki, kas nedara vispār neko – es atrodos kaut kur pa vidu.

TVNET: Pirms kāda laika lasīju interviju ar jums, kurā teicāt, ka vēlaties atrast zelta vidusceļu starp sievieti, mammu, sievu un dziedātāju. Kā jums šķiet, vai tas ir izdevies?

Marija: Man liekas, ka jā. Protams, ir brīži, kad esmu vairāk mamma, un ir brīži, kad esmu māksliniece uz skatuves vai kad esmu vairāk sieva. Pats galvenais, atrodoties uz skatuves, man ir apzināties, ka mans bērns ir drošās rokās. Kā mamma es negribu, lai mans bērns jūtas tā, it kā viņam kaut kā trūktu.

TVNET: Ievēroju, ka jūsu jubilejas koncertam ir izsludināti papildkoncerti. Kāda ir sajūta apzināties, ka tik daudzi jūs Latvijā atbalsta un gaida?

Marija: Tas tiešām priecē, es nemaz negaidīju. Ir datumi, kur biļetes ir pilnībā izpārdotas. Man par šiem papildu koncertiem ir liels gandarījums un prieks. Tajā pašā laikā tā ir arī liela atbildība, cilvēki gaida mani un manus koncertus. Man jāsniedz klausītājiem labākais, ko varu sniegt. Tas arī liek aizdomāties, ka dzīvē jāiet tālāk un jādomā vēl kaut kas uz priekšu. Nedrīkst apstāties.

 

Foto: Publicitātes foto

 


TVNET: Kāpēc izvēlējāties atspoguļot tieši čigānu kultūru?
Marija: Čigānu kultūra ir tik dažāda, tas vienkārši bija interesanti. Kā arī mēs par šiem cilvēkiem neko daudz nezinām, taču spriežam un pat baidāmies no viņiem.

Temperamenta ziņā es arī sevī saskatu kādu čigānu kultūras cilvēku rakstura iezīmi, piemēram, karstasinīgumu. Tā enerģētika man ir diezgan tuva.

TVNET: Jūs ar mūziku nodarbojaties jau 20 gadus, tā noteikti jau ir ikdiena. Vai varat teikt, ka mūzika ar jums kopā ir visu laiku, vai tomēr ir brīži, kad gribas palikt klusumā un mierā?

Marija: Protams, ir brīži, kad gribas paklusēt. Taču esmu saindēta ar skatuvi, ar emocijām un enerģētiku uz tās. Tāpēc arī aiziet no tā pavisam ir nereāli un man nemaz negribas. Mums katram ir jāatrod sava realitāte, mana realitāte ir uz skatuves. Bet nevaru arī teikt, ka dziedu 24/7 (smejas). Jāuzsver arī tas, ka ļoti daudz laika aizņem domas par to, ko vēlos darīt. Es vairs neskatos filmas vai izrādes, kā parastais klausītājs, visu laiku meklēju kaut ko vairāk..

 

Foto: Publicitātes foto

 

TVNET: Kā jūs atpūšaties no ikdienas skriešanas?

Marija: Kad ir brīvs, tad cenšos no visa atpūsties, piemēram, esot pie dabas. Man ļoti patīk kalni un atrasties pie jūras. Daba un miers apkārt palīdz. Citreiz palasu kādu grāmatu. Arī joga mani nomierina. Principā atslēgties no ikdienas man palīdz palikšana kādu brīdi vienai, ieslēgšanās savā pasaulē. 

Novēlam Marijai Naumovai palikt savas dzīves zelta vidusceļā un nezaudēt enerģisko skatījumu uz to 

Agnese Reitere, TVNET

Foto: Publicitātes foto

Laipni lūdzam Māmiņu Klubā

26.FEBRUĀRĪ, PLKST. 14:30

uz Baby shower kopā ar Mariju Naumovu!

Kas ir Baby Shower? Ja tulkojam burtiski, tad tas ir kā "zīdaiņu lietus"; kas ir domāts kā pasākuma jeb svētku vaininieces apbēršana ar dāvaniņām. Dāvanas mēs sagatavosim, bet galvenais "lietus", protams, būs muzikāls!

Populārā latviešu dziedātāja Marija Naumova izpildīs vairākas savas dziesmas tieši Māmiņu Kluba pasākuma apmeklētājām!

Pasākuma programma:

  • Marijas Naumovas mini koncerts
  • mazuļu knupīšu turētāju meistarklase, kurā gatavosim visu uz vietas
  • fotosesija
  • pasēdēšana pie tējas tases un cienāšanās ar gardumiem

20140220123250-51439.jpg

Pasākuma ilgums: apmēram 2 stundas

Dreskods: Vēlams apģērbties atkarībā no gaidāmā mazuļa dzimuma - vai nu zilos vai rozā, vai, piemēram, sārtos toņos.

20140219165212-45969.jpg

Tā ir unikāla iespēja iepazīties ar tādu interesantu cilvēku un lielisku dziedātāju kā Marija Naumova, tāpat iepazīsies arī ar citām topošajām māmiņām, un gūsi ļoti daudz pozitīvu emociju. Šo pasākumu tu neaizmirsīsi nekad!

20140219164838-65390.jpg

Marija mums dziedās ne tikai latviešu, bet arī krievu un angļu valodā.

VISAS VIETIŅAS PASĀKUMA APMEKLĒŠANAI JAU AIZŅEMTAS!

20140219164904-14349.jpg

Uz tikšanos 26.februārī!

Māmiņu Klubs

Pasākums notiek sadarbībā ar

20131104184531-15364.jpg