Nākotnes dermatoloģija ir triumfējusi arī Latvijā!

Nākotnes dermatoloģija ir triumfējusi arī Latvijā!

16. Apr 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselības centra 4 skaistuma klīnikas 4. Dimensija esošajam tehnoloģiju klāstam ir pievienojusies ALMA Lasers Harmony®XL iekārta. 4. Dimensijas Estētiskās Dermatoloģijas nodaļas vadītāja, medicīnas zinātņu doktore Māra Rone- Kupfere uzsver, ka tā ir lieliska „dāvana” aizņemtiem un mūsdienīgiem klientiem, jo kopā ar jau esošajām iekārtām ALMA lāzertehnoloģija paver iespēju risināt visa veida dermatoloģiskas un estētiskas problēmas mūsdienīgi - delikāti un ar lielāku efektivitāti. Tā kā pēc procedūras āda ir tikai īslaicīgi apsārtusi un atjaunojas maksimāli īsā laikā, tā jau nodēvēta par „pusdienas laika” procedūru un profilaktiski var veikt bez sezonas ierobežojumiem.

Ar ko ALMA Lasers Harmony®XL iekārta atšķiras no citām aparāttehnoloģijām?

ALMA hibrīdlāzers Harmony®XL ir jauna tehnoloģija pasaulē un grūti atrast tai līdzvērtīgu. Šīs tehnoloģijas „ģimenes” platformā kompakti apvienotas vairākas programmas un vairāk kā desmit pēc darbības intensitātes regulējamas tehnoloģijas. Citas, arī jaunākās mūsdienu iekārtas nav tik selektīvas un adaptētas, lai vienu ādas laukumu apstrādātu ar vairākām lāzertehnoloģijām un citiem fizikālajiem faktoriem, piemēram, radiofrekvenci (RF), ultraskaņu (US) vienlaicīgi.

Rodas jautājums- kāpēc tas vajadzīgs?

Ādas fizioloģija ir ļoti sarežģīta, bieži vien ārstnieciskās un estētiskās problēmas ir kompleksi savijušās un iet roku rokā. Šī tehnoloģija, taupot laiku un paaugstinot efektivitāti, dod iespēju viena seansa laikā risināt multiplas problēmas, atbilstoši katra klienta risināmai problēmai un zonai, kur tiek veikta procedūra. Turklāt blakus efektu intensitāte nesummējas, veicot vienlaicīgi vairākas procedūras. Piemēram, ALMA Lasers Harmony®XL tehnoloģija pieļauj vienlaicīgi kombinēt lāzeri ar RF, lai panāktu ādas resursu aktivizēšanos. Īpaši unikāla ir iespēja uzreiz pēc lāzerprocedūras pielietot ultraskaņas porācijas terapiju. Piemēram, caur ādas mikroatverēm, pielietojot ultraskaņu, var ievadīt ar trombocītiem bagātinātu autologu plazmu (PRP*) un tādējādi aizvietot injekcijas. Šādu papildiespēju nepiedāvā neviena no šobrīd pasaulē pieejamām aprāttehnoloģijām. Savukārt, ārstējot pinnes ar lāzeri, paralēli iespējams veikt procedūras, kas novērš rētošanos vai mazina jau esošās aknes izraisītās sekas. Šīs iekārtas ietvaros var veikt arī lāzerpīlingu īslaicīgai ādas atjaunošanai. Tāpat iespējama arī visu ādas līmeņu ipixelQSW lāzerterapija dažādu tetovējumu un pigmenta plankumu likvidēšanai. Pateicoties gan šai modernajai iekārtai, gan 4. Dimensijas telpu tehniskajam aprīkojumam viena seansa laikā jaunveidojumus var noņemt gan ķirurģiski, gan lāzerķirurģiski un, lai panāktu labu dzīšanas procesu, uzreiz pēc 2 nedēļām ādu apstrādāt ar šo lāzeri. Uzskaitījumu varētu turpināt...

Pašreizējās estētiskās dermatoloģijas galvenā pieeja – lai visas procedūras būtu kompleksi veidotas, iespējami fizioloģiskas, organismu un ādu saudzējošas, ilglaicīgi iedarbīgas un sniegtu arī tūlītēju rezultātu... Vai arī šī procedūra tāda ir?

Iekārta sevi jau ir pierādījusi ne tikai kā drošu un komfortablu, bet arī efektīvu tehnoloģiju estētiskajā medicīnā. Atjaunojot ādu ar atsevišķām šī lāzera programmām, ir pat situācijas, kad āda tiek „satricināta” dziļumā, apejot virskārtu, līdz ar to procedūra ir maksimāli saudzējoša ar īsāku rehabilitācijas periodu. Šīs procedūras ir tikpat kā nesāpīgas, jo to laikā netiek bojāti apkārtējie audi. Darbība turpinās vēl vairākus mēnešus pēc procedūras. Jāatceras, ka būtiskus un paliekošus uzlabojumus ādas problēmu gadījumā nevar veikt piecu minūšu laikā. Te bieži vien var veidoties pretruna ar tiem tehnoloģiju izplatītājiem un reklamētājiem, kas akcentē ātru efektivitāti. Fizioloģiski ātri  korekcijai pakļaujas veidojumu noņemšana, pigmentu, asinsvadu mazināšana, ādas toņa izlīdzināšana un struktūras uzlabošana. Savukārt ādas noslīdējuma un apjoma zuduma izmaiņu gadījumā, koriģējot rētas un mazinot melasmu, nereti rezultāts būs redzams tikai pēc 6 mēnešiem. Tomēr nevajadzētu cerēt, ka arī viena radikāla procedūra vai operācija paglābs no novecošanās pazīmēm vai atrisinās daudz un dažādas veselības problēmas uz mūžu. Vēlamo rezultātu ļaus sasniegt un noturēt tikai kompleksa pieeja un profilaktiskas procedūras, kuru piedāvājums ir ļoti plašs un niansēts un svarīga ir to noteikta regularitāte daudzu gadu garumā. Protams, izvēli atstājot speciālistu ziņā, kas izlems un piedāvās no šī klāsta labāko.

Tas nozīmē, ka gan klasisku dermatoloģisku, gan ādas estētisku problēmu risināšanā pasaulē iezīmējas tendence vairāk ieguldīt laiku un līdzekļus tieši profilaksē...

Jā un to darīt visa gada garumā... Tiek lauzts priekšstats, ka, piemēram, lāzerprocedūras ir veicamas tikai aukstajā laika periodā. Liela iedzīvotāju daļa dzīvo dienvidos, taču tas nenozīmē, ka viņiem ir liegta iespēja ārstēt dermatoloģiskas slimības un uzlabot savu izskatu ar lāzertehnoloģiju palīdzību. Visas jaunākās estētiskās medicīnas iekārtas un lāzeri sniedz iespēju ādas un veselības problēmas risināt arī saulainajā gada laikā. Tā kā cilvēka ģenētiskie resursi nav neizsmeļami, profilakse ir daudz efektīvāka un spēj darboties ilgāk nekā seku likvidācija. Nevajadzētu gaidīt līdz 60 gadu vecumam un tad doties pie plastikas ķirurga, bet darīt visu, lai maksimāli attālinātu nepieciešamību pēc radikālas iejaukšanās.

Pirms 13 gadiem 4. Dimensija bija „celmlauzis” Latvijā, kas sāka strādāt ar pārliecību, ka dzīvē panākumus var gūt, problēmas risinot kompleksi. Un Jūs bijāt viena no šīs idejas pamatlicējām. Vai varat atklāt kādu „formulu”, uz kā balstās estētiskās dermatoloģijas kompleksā pieeja?

Tas ir daudzpakāpju process, kurā ietilpst pretnovecošanās procesu aizkavējošs un veselību uzturošs dzīvesveids ar pareizu uzturu, uztura piedevu lietošana, fiziskas aktivitātes, atteikšanās no kaitīgiem ieradumiem, ādas saudzēšana no saules utt.. Jāizmanto jauno tehnoloģiju iespējas kombinācijā ar savu pašu resursiem – šūnām un plazmu. Izrādās, ka tās, it īpaši atsevišķākas asins šūnas, satur ļoti vērtīgu informāciju, kas pareizi izmantota, palīdz atjaunot organisma dabīgos resursus. Piemēram, dermatoloģijā daļa asins šūnu izmanto, lai ne tikai estētiski atjauninātu ādu, bet arī ārstētu dažādas kaites: nedzīstošas brūces, ādas sausumu utt.. Turklāt visas iepriekšminētās darbības jāveic regulāri visa mūža garumā. Atcerēsimies, ka nekopta un laikus neārstēta novecojuša āda ir daudz uzņēmīgāka pret tādām medicīniskām problēmām kā audzēji un dažādas citas hroniskas ādas slimības. Tāpēc sāksim jau šodien. 

*PRP - 100% dabiska tehnoloģija, jo tiek injicēts asiņu komponents no paša cilvēka asinīm. Satur ļoti daudz vērtīgas sastāvdaļas, kā olbaltumvielas, barības vielas, augšanas faktorus, kurus ievadot ādā injekciju veidā, tiek nodrošināta jauna augstvērtīgāka kolagēna un hialuronskābes sintēze.

www.dimensija.lv