Mūzika manā/mūsu dzīvē

Mūzika manā/mūsu dzīvē

01. Nov 2012, 14:08 ErikaCircene ErikaCircene

Mūzikai ir ļoti liels dziedinoš, nomierinoš, pacilājoš, izklaidējoš utt. spēks.

Tieši tāpēc, tā arī manā dzīvē nozīmē ļoti daudz. 

Atceros, kad es biju maziņa, tētis regulāri pirka mums ar brāli visdažādākās bērnu kasetes un man dikti patika tās gan klausīties, gan dziedāt :) Vēlāk, jau uzsākot skolas gaitas pati arī mēģināju dziedāt korī, jo ļoti gribējās... Bet nu, korī man bija trieciens, pateica, ka īsti tās balss man nav :D bišķiņ biju vīlusies, bet tas nebūt mani neapturēja no dziedāšanas mājās. 

Pēc tam jau es dabūju arī savu plejerīti un klausījos, pašas sarakstīto mūziku tur.. Un biju dikti priecīga, jo kur vien gāju, tur klausījos mūziku un ja ir īstās dziesmas, diena izdodas, jo jūti sevī pacilājumu un gribās smaidīt :)

Tagad, no rīta, kad pieceļos, uzslēdzu radio un attaisu žalūzijas, lai arī dažreiz ārā laiks var būt nepatīkamāks, tomēr mūzika, to noslāpē :)

Mājās, kad ir mazais, arī tiek radināts pie mūzikas, gan pa dienu, kad guļ diendusu, guļ mūzikas pavadībā, gan uz nakti, tiek spēlēta mūzika, bet uz nakti gan mēs izmantojam īpašu Mocarta CD (mazuļiem un mammām). Mazais čuč saldu miedziņu. Un jūtu, ka man arī patīk iemigt pie šīs klasiskās mūzikas. Dažreiz, kad aizbraucam ciemos pie mana brāļa, tad viņš viņam mēdz uzspēlēt ģitāru vai vijoli, un mazajs ir ļoti priecīgs, mute līdz ausīm vaļā... Tāka domāju, ka viņš ar mūziku būs uz TU... 

Tā nu lūk paiet mūsu dienas mūzikā, ceru, ka citas mammas arī to klausās un liek klausīties saviem mazuļiem. Tāka manam dēliņam vēl ir tikai seši mēneši, tad nu lūk šis Mocarta CD, ko klausamies uz nakti, ir gan relaksējoš, gan attīstoš un ieteiktu tādu iegādāties jebkurai mammai, gan kura ir ar bērniņu vēl puncī, gan kurai bērniņš jau ir plašajā pasaulē :)

Veiksmi jums un mums,

Lai mūzika mums vienmēr ir līdzās...

Konkurss: Mūzika manā dzīvē

22. Nov 2012, 23:20

Hmm, es nemaz nezinu, mums oma nopirka, man liekās, ka pat Rimi un tādās vietās varētu būt 😀