Mūsu vasaras zupa - aukstā zupa

Mūsu vasaras zupa - aukstā zupa

02. Jul 2013, 23:48 veesma veesma

Šoreiz gan atkārtošos, bet tā kā aicinājums bija konkursā iesūtīt savas ģimenes vasaras zupu, tad tā mums pirmajā vietā nemainīgi ir aukstā zupa.

Zupas pagatavošanai vajadzēs:

- 1l kefīra;

- 0,5 l burciņa marinētu biešu;

- 1 garais gurķis;

- 300 g doktordesas ( var arī gatavot bez desas);

- 2 - 3 vārītas olas;

- dilles;

- sīpolloki.

Dažādi zaļumi.

Bļodā ielejam kefīru un pieliekam marinētas bietes.

20130702231525-42188.jpg

Piegriežam gurķi.

20130702231716-39241.jpg

Pieliekam klāt sagrieztu desu. Var arī bez desas, bet manējie saka, ka bez desas nevarot kārtīgi paēst. Reizēm es desas vietā lieku žāvētu gaļinu.

20130702232004-32744.jpg

Pierīvējam olas.

20130702232151-27635.jpg

Pievienojam lociņus un dilles. Var likt redīsus, man šoreiz nebija. Vēl var pielikt klāt kressalātus vai rukolas lapiņas, kas dos tādu pikantāku garšu.

20130702232524-14150.jpg

Mūsu ģimenes vasaras aukstā zupa gatava.

20130702232712-72218.jpg

Šo zupu par vasaras zupu varētu saukt tādēļ, ka to ēd aukstu, tā ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama, tajā var izmantot visus zaļumu, dārzeņus.

Vasarā, kad ir karsts mēs šo zupu ēdam bieži, dažādi variējot ar zaļumiem.

Bērniem šo zupu var dot, bet es domāju, ka ne ātrāk par pusotru gadiņu. Ja dod mazākam bērniņam, tad bietes nevajadzētu likt marinētas. Vispār tas jau ir atkarīgs kā vecāki mazo baro, zinu mazuļus, kam ir jau pāri gadiņam, bet no kopējā galda vēl neko nedot. Bet cits vecāks jau no gadiņa dod visu to ko paši ēd.

 

P.S. Vēl mums vasarā ir ļoti iecienīta BATVIŅU zupa, kuru gatavo no jauno bietīšu lapiņām. Tikai šai zupai man nav gatavošanas procesa. Zupa arī tiek gatavota vasarā, kamēr ir pieejamas dārzā jaunās bietītes. Šī ir karstā zupa. Zupai nepieciešams:

- žāvētas ribiņas;

- 3 jaunie kartupeļi;

- pusglāze putraimu;

- jauno biešu lapiņas;

- dilles.

Liekam vārīties ribiņas, pēc kādas pusstundas pievienojam noskalotus putraimus, vēl pēc kādām 10 minūtēm sagrieztus kartupeļus. Vāram kamēr putraimi un kartupeļi mīksti. Tad pieliekam sagrieztas biešu lapas un var arī mazās bietītes, kuras kopā ar lapām tika izrautas. Pāris minūtes pavāram un zupa gatava. Gatavai zupai pieberam dilles.

Pasniedzam ar skābu krējumu. 

Šo zupu var dot arī bērniem no gadiņa vecuma.

20130702233813-21469.jpg

 

Labu apetīti!

 

Vēsma