Menstruācijas sāpes pēc dzemdībām vieglākas - mīts vai patiesība?

30. Mar 2017, 10:39 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Mums daudzām sievietēm ir ļoti pazīstamas stipras menstruācijas sāpes un mēs vienmēr ceram, ka pēc dzemdībām tas mainīsies uz labo pusi. Bet kā ir patiesībā?

Patiesībā ir tā, ka tas katrai sievietei ir individuāli un nevar pateikt, ka jā, būs vieglāk, 100% būs vieglāk. Arī es esmu sieviete, kura katras menstruācijas laikā neiztika bez stipriem medikamentiem. Pirmajā dienā vispār nemaz no gultas nevarēju izkāpt, pat līdz tualetei bija grūti aiziet. Un ja vēl ir darbā 12 stundas uz kājām jāstāv - vispār neiespējami..

Kad gaidīju bērniņu, tad ļoti cerēju uz to, lai pēc dzemdībām man vairs nebūtu tās neizturamās menstruāciju sāpes, bet lielas cerības neliku, jo jau tad zināju, ka vienai paliek vieglāk, bet citai vēl smagāk, tādēļ es varēju tikai cerēt. Un kā bija? Bija tieši tā kā es cerēju. Kad atsākās menstruācijas, es to pat nejutu. Es varu skriet, lēkt, darīt jeb kādas fiziskās aktivitātes, jo man nesāp!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 30. Mar 2017, 17:14

Nu redz meitenes, tas kā kurai - vienai vieglāk, citai grūtāk. Ir dzirdēts no draudzenēm, ka pēc pirmā bērniņa ir bijušas ļoti sāpīgas, bet pēc otrā vairs neko nav jutušas.
Mēs esam tik dažādas, bet mums sievietēm ir lemts dzīvē izciest lielākas sāpes nekā vīriešiem, un tur nu mēs neko nepadarīsim. Tādēļ - lepojies, ka esi sieviete! Sievietē ir spēks! ❤️

SIIKAA1234 SIIKAA1234 30. Mar 2017, 17:13

Man bij tiesi tapat ka Jums pirms grutniecibas es nezinaju kur likties kad bij klat smagas dienas un ja vel uz darbu bij jaiet tas bij kaut kas briesmigs..bet pec dzemdibam es vairs vispar nejutu tas stipras sapes kas man bij, sakas viss mierigi un ceru kad ta bus visu laiku...

Ievas_mamma Ievas_mamma 30. Mar 2017, 11:36

Manas "jautrās dienas" pēc dzemdībām ir kļuvušas sāpīgākas un traucējošākas, jo nu liek par sevi manīt ar sāpēm vēdera lejasdaļā jau nedēļu pirms pašām mēnešreizēm... ☹ Labi, ka nav pārlieku sāpīgas.