Meklējot ziemu dodamies uz Pokaiņu mežu

Meklējot ziemu dodamies uz Pokaiņu mežu

07. Dec 2020, 17:03 Cielavinna Cielavinna

 Par Pokaiņu mežu nostāstus dzirdēju jau sen, bet nu galīgi mums līdz tam nesanāca aizbraukt vasaras laikā, tāpēc  sagaidījām kad beidzot nelīst un nav mega nepatīkams laiks ārā un devāmies lūkoties Pokaiņu meža mistiku.

Pirms tam internetā nemeklēju nekādu informāciju kas un kā, ielikām Wazza Pokaiņu mežs un aidā ceļā. Man bieži sanāk pieļaut tādu kļūdu, ka nelasīt neko papildus un braukt kaut kur. Sasniedzot galamērķi bija neliela vilšanās par to, ka tas ir maksas objekts un piedevām tā ir liela teritorija ap 15 km. Mums līdzi lieki piebilst nebija nekā, ne ratu Hannai, ne silta tēja termosā, labi ka vismaz maskas bija, jo ja nebūtu to, tad arī biļetes nevarētu iegādāties.  Nedaudz visu priecīgāku darīja tas fakts, ka par papildus samaksu teritorijā var braukt iekšā līdz ar ko samazinot ejamos km. Lieki piebilst, ka neizstaigājām visu, jo Rūdolfam ātri apnika un Hanna īsti opā ar negribēja atrasties.

Varbūt vajadzēja par Pokaiņu mežu izlasīt pirms tam ko vairāk vai arī Informācijas centrā par 5 eiro nopirkt aprakstu, jo mums nebija interesanti. Jā mežs skaists, paugurains, vietām nedaudz mistisks un tas arī viss. Nezinu, varbūt vasarā tur ir savādāk.

Nedaudz Informācija no interneta dzīlēm par to, kas tas vispār ir šis mistiskais mežs. 

Pokaiņu mežs ir mežu masīvs Dobeles novada Naudītes pagastā, aptuveni 14 km uz rietumiem no Dobeles. Pokaiņu mežā atrodami akmeņu krāvumi, vaļņi un īpatnēji savrupakmeņi, kādēļ tas tiek uzskatīts arī par senu svētvietu un kopš 1990. gadu vidus ir kļuvis par pazīstamu tūrisma objektu. Pokaiņu mežā atrodas arī tādi ģeogrāfiski un kultūrvēsturiski objekti kā Naudas kalni un Ogānu pilskalns. 

Pokaiņu mežu var atrast:"Senpokaiņi",  Naudītes pagasts, Dobeles novads.

Ieejas maksa:

pieaugušajiem- 2,50 eiro

bērniem, dienas nodaļas studentiem un pensionāriem- 2,00 eiro

bērniem līdz 7 gadu vecumam,  speciālo internātskolu un bērnu namu audzēkņiem- ieeja bez maksas. 

Iebraukšana teritorijā  ar vieglajām automašīnām- 2, 00 eiro.

Pokaiņu mežs atvērts ir visu diennakti.

Vienreiz aizbraucams un apskatāms tūrisma objekts.