“McDonald’s” bērnu veselības aprūpei Latvijas reģionos savāc 44 000 eiro ziedojumu

“McDonald’s” bērnu veselības aprūpei Latvijas reģionos savāc 44 000 eiro ziedojumu

20. Jan 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vadošais ēdināšanas uzņēmums “McDonald’s” kopā ar restorāna viesu palīdzību 2019.gadā ir savācis vairāk kā 44 000 eiro lielu ziedojumu. Labdarības kampaņas “McHappy Day” ietvaros novembrī savāktā ziedojuma summa palīdzēs 2020.gadā nodrošināt vairāk kā 4800 bezmaksas ārstu konsultācijas bērniem Latvijas reģionos.

 “McDonald’s” palīdz uzlabot bērnu labklājību un veselības aprūpi, atbalstot Mobilā veselības aprūpes centra darbību. Tas ir 12 metrus garš automobīlis ar visu nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu, lai tajā varētu sniegt bērniem primāro veselības aprūpi. Kopā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) speciālistiem Mobīlais veselības centrs dodas uz Latvijas lauku reģioniem 15 reizes mēnesī, nodrošinot aptuveni 400 ārstu konsultācijas.

“Katrs ziedojums, kas savākts “McHappy Day” kampaņas ietvaros ir nozīmīgs solis, lai nodrošinātu bezmaksas veselības aprūpi bērniem Latvijas lauku reģionos. “McDonald’s” jau ilgstoši atbalsta Mobilā veselības aprūpes centra darbību un organizāciju, kas to vada – “Ronald McDonald House Charities Latvija”. Šīs sadarbības laikā kopā ar restorāna viesiem esam palīdzējuši nodrošināt vairāk kā 18 000 ārstu bezmaksas konsultācijas. Šogad ar mūsu draugu un “McDonald’s” viesu palīdzību labdarības kampaņa “McHappy Day” ir vēlreiz pierādījusi, ka bērnu veselības labad tā vieno sadoties rokās,” saka Vladimirs Janevskis (Vladimir Janevski), “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs.

“Mobilā veselības aprūpes centra komanda sastāv no vairāk kā 30 ārstiem – pediatra, oftalmologa (acu ārsts), bērnu neirologa, alergologa, endokrinologa, gastroenterologa, kardiologa un citiem speciālistiem, kas dodas ceļā uz visiem Latvijas reģioniem 2 līdz 3 reizes nedēļā. “McDonald’s” un restorāna viesu savāktais ziedojums būs būtisks atbalsts, lai šo palīdzību varētu sniegt arī šogad,” stāsta Zane Gedroviča, organizācijas “Ronald McDonald House Charities Latvija” direktore.

Līdztekus kampaņai “McHappy Day”, visa gada garumā ikviens restorāna viesis var ziedot bērnu veselības aprūpei, izmantojot īpašas ziedojumu kastītes, kas izvietotas visos “McDonald’s” restorānos Latvijā. Bērnu veselībai un labklājībai tiek novirzīti arī divi centi no katras iegādātās “Happy Meal” maltītes.