Beidzot esmu nolasījusi jau tik daudz gurķīšu, ka varu arī pagatavot mazsālītos gurķīšus, kas visiem ļoti garšo.
Gurķīšu pagatavošanai vajadzēs:
- svaigus gurķus;
- dilles ar visiem kātiem;
- upeņu lapas;
- uz 1 litru ūdens 1 1/2 EK sāls.
Tīrā burkā liekam dilles, upeņu lapas un gurķīšus, cik nu salien un dažus graudiņus melno piparu un lauru lapu.
Var likt arī kādu ķiploka daiviņu, pētersīla lapiņu, tas nu pēc paša vēlēšanās.
Uzvāram ūdeni, pieberam sāli un vēlreiz uzvārām. Uz 1 litru ūdens ņemam 1 pilnu ēdamkaroti un vēl pusi no ēdamkarotes sāls. Kādam varbūt pietiks ar 1 EK sāls. Manējie grib tādus kreptīgus.
Verdošu lejam burkās uz gurķiem.
Aizvākojam. Es vākoju ar plastmasas vāciņu.
Kad atdziest lieku ledusskapī. Vakarpusē apleju un otrā rītā jau ir gatavi.
Ņamm, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi un gardi.
Mūsu mājās šie gurķīši pazūd ļoti ātri.
Pagājušo gadu tiku pie receptes, kur gurķīšus var sālīt plastmasas maisiņā, bet man nevisai patika.
Kā Jūs gatavojat mazsālītos gurķīšus?
Labu apetīti!
Vēsma
Es mazsālītajiem nekad nelieku esenci.
Pirmais gurķis siltumnīcā bija 9. jūnijā. Pagaidām šie visi arī tikai no siltumnīcas.