Mazie make-up knifiņi! Nepieciešamais laiks: no 5 sekundēm līdz 2 minūtēm

Mazie make-up knifiņi! Nepieciešamais laiks: no 5 sekundēm līdz 2 minūtēm

11. Mar 2014, 16:54 helliite helliite

Kļūstot par mammu- mums bieži vien līdz minimumam samazinās laiks, lai sataisītos, sapucētos, it īpaši , ja kur jādodas tikai divatā ar bērnu..

Lai gan daudzas sievietes bez kosmētikas izskatās satriecoši , es dodu priekšroku kaut vai nelielam make-up daudzumam, kas akcentē atsevišķas lietas sejā, bet momentā padara izskatu daudz izteiksmīgāku ;)

Protams, arī no svara ir tas, ka man tiešām patīk krāsoties, pats process, to izbaudu katru reizi, pat ja jādodas tikai uz piemājas esošo veikaliņu :)

Par cik pavasaris ir īpašs pucēšanās gadalaiks, vēlējos padalīties ar 6 lietām (ja ir laika trūkums, vai pēkšņi kur jādodas), kuru pielietošanai vajadzīgas vien pāris sekundes vai minūtes, lai nedaudz „uzfrišinātu” savu izskatu ! Pat izmantojot, tikai vienu no šīm lietām, izskats uzreiz ir daudz svaigāks un izteiksmīgāks ;)

 

1) Lūpu balzāms !

Patērētais laiks uzkrāsošanai: 5 sekundes!

 

Lūpukrāsas nelietoju, pēc dabas manas lūpas ir diezgan rozīgas, tāpēc izmantoju tikai lūpu balzāmu!

Šobrīd mans atklājums- vienas MK mammas ieteiktais Larifan lūpu balzāms!

20140311161936-35906.jpg

Pēc tā uzklāšanas lūpas paliek mīkstas un tam piemīt arī neliels spīduma efekts, kas neizskatās pārspīlēts, bet lūpām piešķir jaukāku izskatu!

Turklāt- kas ir galvenais-  šis balzāms ir arī kā profilaktisks līdzeklis, kas pasargā organismu pret mikroorganismu (vīrusu, baktēriju) iekļūšanu un vairošanos organismā.

 

2)      Gaišas ēnas!

Patērētais laiks uzklāšanai: 10 sekundes!

 20140311162257-91558.jpg

Ēnas var būt gan matētas , gan arī perlamutra. Tās klāju nelielā daudzumā tieši zem uzacīm, ārējā malā, līdz vietai, kur uzacs ir visaugstākā punktā. Protams, ēnas ,tuvāk acīm, nedaudz jāiztušē, lai nebūtu pēkšņa mistiska baltu ēnu svītra ;)

Šādi panāku divus efektus- acis izskatās atvērtākas, svaigākas, kā arī akcentēju uzacs formu un tās izskatās nedaudz tumšākas!

 

3) Vaigu sārtums vai bronzeris!

Patērētais laiks uzkrāsošanai: 15 sekundes!

 20140311162523-92120.jpg

Pat ja nav laika daudz krāsoties, tad, uzklājot nelielu daudzumu vaigu sārtuma, seja uzreiz atdzīvojas !

Tikai svarīgi atcerēties "pusotra metra likumu"-  nostājies 1,5 metra attālumā no spoguļa, sāc klāt vaigu sārtumu un tiklīdz tas ir pamanāms, apstājies!Labāk mazāks vaigu sārtuma daudzums nekā iespēja izskatīties kā klaunam ;)

 

Tas pats attiecas uz bronzeri- es gan to lietoju identiski vaigu sārtumam- uzklāju tikai uz vaigu kauliem, bet parasti to lieto, iekrāsojot sejas ārējo perimetru, ietonējot zonu no žokļa līdz ausīm, pēc tam virzoties uz vaigu augšdaļu. Ja bronzeris nav stipri mirdzošs- to var viegli pārlaist pāri  visai sejai.

Āda iegūst dabiska iedeguma efektu, un domāju, ka piekritīsiet, ka vasarā, brūni iedegusi sejas āda ir skaista arī bez jebkādas kosmētikas ;)

 

4) Skropstas!

Patērētais laiks uzkrāsošanai: 30 sekundes!

 20140311162814-15636.jpg

Pat tikai uzkrāsojot skropstu tušu, tiek panākts lielisks efekts- tiek akcentēts skatiens un izceltas acis!

Gan pagarinošas, gan skropstu kuplinošas tušas padara skatienu īpašu un ne velti saka- skatiens nogalina!

 

5) Uzacis!

Patērētais laiks krāsošanai: 1 minūte!

 20140311163010-50691.jpg

Uzacis ir tās, kas nosaka mūsu sejas izteiksmi.

Ja uzacis pēc dabas ir pareizā tonī- tad, ik pa laikam tikai jāparūpējas, lai to forma būtu piemērota tavai sejai, nebūtu atauguši matiņi un tās nespurotos.

Tomēr iesaku jebkurai vismaz vienu reizi dzīvē doties pie speciālista, kas uzacīm izveidotu pareizu formu, jo ne vienmēr tas, ko mēs iedomājamies kā vispiemērotāko, tā tiešām arī ir..

Izveidoto formu pēc tam ir viegli uzturēt kārtībā, ik pa laikam vienkārši izraustot ataugušos matiņus.

Kā arī speciālists novērtēs un ieteiks pareizāko toni uzacīm, pamatojoties uz jūsu mātu krāsu.

 

Ja tomēr uzacis ir gaišākas, nekā vajadzētu (kā piemēram ir man),kā arī plānākas kā gribētos, tās var paspilgtināt, izmantojot uzacu zīmuli vai attiecīgas krāsas acu ēnas.

Es lietoju abus, kā kuro reizi,  uzklājot tos ar speciālo ieslīpo uzacu otiņu. Matiņi izskatās vairāk, kā arī sejai tiek piešķirs izteiksmīgums!

 

Matiņu spurošanos var novērst (ja nav kādi speciāli paredzētie krēmi) vienkārši pārbraucot tām pāri viegli ar lūpu balzāmu vai pavisam, pavisam nedaudz matu želejas ;)

 

6) Starpskropstu līnija!

Patērētais laiks iekrāsošanai: 2 minūtes!

 20140311163522-20913.jpg

Šis ir mans pēdējo gadu lielākais skaistumkopšanas atklājums- starpskropstu līnijas krāsošana!!!

Nopirku sauso acu laineri- KRYOLAN Cake Eye Liner, ar mazu, mazītiņu otiņu (kuru saslapina ūdenī un tad papludina pa laineri, lai uzņemtu krāsu) iekrāsoju uzmanīgi līniju tieši starp skropstām!

 Jā, bija nepieciešams laiks, lai iemācītos to darīt precīzi un līnija, starp skropstām, būtu perfekti taisna, bet rezultāts- lielisks!

Kā man draudzene teica, kad pirmo reizi biju šo līniju uzkrāsojusi- kaut kas tavā izskatā ir savādāk, bet nevar saprast kas?!

 Ja parastais laineris dažreiz šķiet pasmags un nedaudz par traku- tad, iekrāsojot šo starpskropstu līniju, efekts ir līdzīgs, bet nemanāmāks, dabiskāks!Noteikti iesaku visām sievietēm!

Acu skatiens ir izteiksmīgs, pat skropstas liekas biezākas, bez visas skropstu tušas! Un kas ir forši- ja vēlas šo līniju biezāku- to vienkārši iekrāso platāk,virs skropstu līnijas kā parasto laineri, tikai izmantojot otiņu:)

 

Šie ir mani mazie make-up knifiņi, kurus ikdienā pielietoju :)

Vai arī tev ir kādi padomi, kā ātrā laikā ar kosmētiku panāk labu efektu?

Padalies ar saviem skaistumkopšanas noslēpumiem  ;)

 

* bildes no inerneta dzīlēm..

helliite helliite 11. Mar 2014, 22:10 Sarkangalvīte

Man sākumā nesanāca, arī tagad, ja jāsteidzas, dažreiz roka nodreb 😃 un sanāk iziet virs skropstām, bet tad es vnk krāsoju biezāku līniju..
Ar vienu roku mazliet piepaceļu plakstiņu, lai skropstu līnija paveras plašāk un ar mazo, smalko otiņu krāsoju! Izmantojot kryolan laineri gan jābūt uzmanīgam, lai tā otiņa nebūtu pārāk mitra no ūdens, bet vairāk ar krāsu, savādāk laineris iztek.. Pagāja vairākas reizes, kamēr uzkrāsot sanāca apmierinoši un pēctam jau labi 😉
Citus lainerus gan neesmu lietojusi..
A kādus Tu izmēģināji? Sausos vai šķidros?