Mazais sapnis – koju laiku gultasveļu nomainīt uz jaunu, skaistu, saskaņotu

Mazais sapnis – koju laiku gultasveļu nomainīt uz jaunu, skaistu, saskaņotu

26. Aug 2013, 23:15 Banija Banija

Ja kāds ieskatītos manā gultasveļas atvilktnē, tad... ui, ko viņš tur ieraudzītu. Raibu raibās krāsas, teju visus iespējamos ornamentu veidus. Te ziedus, te rūtis un līnijas. Gluži kā kādreiz meitām, kuras izdeva pie vīra, nāca līdzi pūra lāde, kas līdz malām pilna ar sedziņām, dvielīšiem un villainēm, tā man no koju laikiem uz dzīvi Rīgā pie sava izredzētā nāca gultasveļa. Raibu raibā. Visus šos gadus tad nu arī to likām lietā, jo šķita, ka glīta gultas veļa nu galīgi nav pirmās nepieciešamības prece, bet, laikam ejot, mainījās arī domas.

Pirms gada, beidzot tiekot pie sava mitekļa, kuru nu iespējams iekārtot pēc pašu patikas, atdūrāmies pie jautājuma, ka nebūtu lāgā arī turpmāk izmantot nu jau pabalējušo gultasveļu, jo fakts, ka palags ir zaļš, viena spilvendrāna sarkana ar punktiņiem, bet otra – zili baltām līnijām, bet sega vēl pavisam citā tonī, nerada īpaši nopietnu un vizuāli pievilcīgu efetu. Bet gribās taču, lai savās mājās viss ir skaisti. Tad nu veicām izpētes darbus internetā, veikalos devāmies čamdīt materiālus, līdz tikām beidzot pie sava pirmā saskaņotā gultasveļas komplekta. Kas bija noteicošais? Par visu pēc kārtas:

  1. iesākumā, pirms iegādājos gultasveļu, pārliecinājos par matrača, segas un spilvendrāna izmēriem, jo pati pirmā pieredze bija nelāga. Iegādājoties viesiem domāto komplektu, par mēriem nepārliecinājos un nošāvu mazliet greizi. Izrādās, tas nederēja, tad nu tagad guļ nelaimīgs atvilktnē un gaida savu uznācienu.

  2. jau iepriekš nolēmu, ka došu priekšroku dabīgākam veļas sastāvam, lai nebūtu visu nakti jāpavada sintētikā un no rīta jāpamostas sasvīdušai.

  3. Vadoties no pirmā un otrā punkta, izvēlējos visatbilstošāko variantu, kurš der gan pēc mēriem, gan ir man pa prātam pēc tā sastāva un, kas ne mazāk būtiski, ir arī vizuāli pievilcīgs. Kā zināms, sievietēm ir svarīgs izskats, tādēļ arī gultasveļai, manuprāt, ir jābūt tādai, kas pašai iet pie sirds, jo neba tikai nakts vidū pilnīgā nakts melnumā atradīsies guļamistabā un segas pārvalka rakstu nekad neredzēsi.

Pirmais punkts – ir, otrais – arī un trešais punkts, izpētot plašo Calixte piedāvājumu, arī izpildīts. Ja man būtu vaļa, tad noteikti savu guļamistabu iepriecinātu ar Treviso Duck Egg gultas veļas komplektu. Kāpēc tieši šāda izvēle? Tā kā mūsu guļamistaba ir ieturēta maigi brūnos toņos, tad tieši šis Calixte piedāvājums būtu visatbilstošākais. Tas ir elegants un vienlaicīgi arī askētisks, bez liekām rišām, puķītēm, sirsniņām un cakām. Tieši tāds gultasveļas komplekts, kas palīdzētu pēc garās dienas, kas pavadīta, tekalējot pa pēdām mazam nebēdnim, iekrist dziļos un saldos sapnīšos un no rīta pamosties kā princesei. Un, starp citu, zilās svītriņas būtu kā punkts uz “i”, jo, guļot gultā, parasti vēroju te mierīgās, te dažkārt niknās, zilās debesis.