Mātes loma - būt varonei

Mātes loma - būt varonei

03. May 2016, 12:10 laurlapa laurlapa

Jau nedaudz vairāk kā divus gadus esmu mātes lomā, nu, jau diviem bērniņiem (meitiņai 2 gadi, dēliņam 4 mēneši). Bērni manā dzīvē ieņem ļoti īpašu nozīmi, jo, kad meitiņa bija pavisam maza, tad viņai tika atklāta ļoti reta slimība - cīnījāmies, lai izdzīvotu un, arī tagad cīnamies, un to var panākt tikai ar lielu mīlestību, lūgšanām un ticību. 

Ne brīdi nešaubos, ka būt par māti ir ļoti svarīgs, atbildīgs un nozīmīgs uzdevums. Jo cīnoties par sava dzīvību slimnīcā, piedzīvoju, ka dažas mātes vienkārši pamet bērnu, kad uzzina, ka ir slims. Tas ir ļoti sāpīgi, ka tādas mātes ir mūsu valstī. Tāpēc uzskatu, ka mātes loma ir būt varonei - spēt ne tikai mīlēt, bet arī ciest, būt līdzjūtīgai bērna dēļ, atbalstīt, palīdzēt, lūgt par bērnu. 

Protams, mātes loma mani visvairāk ietekmēja veselības ziņā, jo bērna slimības dēļ, tika piedzīvots ļoti  liels uztraukums. Līdz ar to, ja bērnam labi ar veselību, tad man arī. Materiālā puse nav cietusi, mātes lomas dēļ - apzinos, ka bērniem vajag daudz, tāpēc labāk izdevumus samazinu uz sava rēķina, ne bērnu. Partnerattiecības - kļuvušas daudz stiprākas, mīlestības pilnākas, atbalstošākas. Par karjeru - pēc pirmā bērna pusotra gada sasniegšanas, tā arī uz darbu neaizgāju, jo gaidīju otro - darbs nav zaķis, neaizbēgs! Draugi gan pazuda, it sevišķi tie, kam bērnu nav. Protams, ir tagad vairāk draugu, paziņu ar bērniem, ar kuriem interesanti var parunāt par bērniem. 

Kopš esmu māmiņa diviem burvīgiem bērniņiem - lasu daudz vairāk rakstus par bērniem (daudz lasu MK rakstus), kopā ar bērnu apgūstu bērnu literatūru, zinu populārākos bērnu multeņu varoņus, zinu, kurā vecumposmā, kas bērnam jāapgūst, spēlējamies, dauzamies kopā, zinu laikus mīļākajām bērnu pārraidēm, apgūstu bērnu dziesmiņas, dzejolīšus un  bērnu skaitāmpantiņus. Daudz labāk pārzinu bērnu modi un apģērbu, apavu cenas, atpūtas vietas ar bērniem, atrakciju vietas bērniem. Lūdzu Dievu par bērniem. 

Un...ļoti stipri mīlu savus bērnus, no visas sirds! 

20160506085037-83483.jpg