Māte algu saņēma...

Māte algu saņēma...

13. Dec 2017, 13:40 Hopeful_soul Hopeful_soul

...visu jēgu izpirka, tik dēļ jums daiļās meitas, dēļ jums!

Jeb: šogad Ziemassvētki pienāca 10.decembrī.

Viss sākās ar to, ka vecākajai meitai dārziņā viesojās grāmatu "Koko un Riko" autore Evija Gulbe un visa grupiņa, audzinātāju ieskaitot, sajūsmā par vizīti. Tā nu bērns man vakarā rāda "Koko un Riko" kartīti un brēc pēc jaunās grāmatas. Tas ir, ne jau gluži brēc, bet mērķtiecīgi un lietišķi apjautājas, kad un vai ieiesim grāmatnīcā. Un vai šajā lielajā Rimi arī ir grāmatnīca, nevis tikai zooveikals, apavu labotava un puķu veikals.

Tad nu es saņēmu algu un,protams, pa ceļam trāpījās "Zvaigzne ABC". Protams, vēl bez "Koko un Riko" groziņā ieceļoja arī burtiņu mācīšanās (burtiņu un vārdu apvilkšanas) burtnīca, jauni flomasteri un 100 gabaliņu puzle ar Eiropas karti virsū.

Tad sekoja ceļojums uz H&M. Nu tak trīs pāri legingu par 17.99 ir saprātīgs pirkums, vai ne? Īpaši tāpēc, ka vecākais bērns neatbalsta zeķbikses (izņēmums ir plānās), bet ikdienā staigā legingos uz zeķītēs. (Par zeķēm atsevišķs stāsts - Rimi nopirku divas pakas, katrā pieci pāri, kad bija akcija 4.99 par paku, tātad mājās teorētiski ir vismaz 10 + jau kādi 5 pāri esošo zeķu, bet KUR viņas visas paliek???)

Tālāk - mazā māsa tika pie kombinezona zābaciņiem ar lipekli - ļoti ērti, ar vecāko šitāda brīnuma nebija. Un ziemā noderēs, jo šoziem jau vēl pa ratiem.

Atnācu mājās ar maisiem (vīrs tajā dienā strādāja no mājām, tāpēc dancis uz dārziņu atkrita), nokliedzos "Bērns!" un sāku domāt...par ko pirkšu Ziemassvētku dāvanas. 

P.S. Meitenes, tikai nerakstiet komentāros par paštaisītām dāvanām. Tā kā esmu strādājoša 2 meitu mamma (un 2 kaķeņu saimniece), no kurām jaunākajai gadiņš tikai janvāra vidū, pasaulē nav tik daudz iedvesmojošu bloku (vai tekilas), lai mana iedvesmas laumiņa šogad iegrieztos ciemos. Pārsvarā jūtos kā vecs un dzīves nodzīts zirgs.

Kā jums ar vājuma brīžiem algas dienā? Šķiet, ka neko lielu un dārgu jau nenopirku, bet beigās salasās.

Un, starp citu, "Koko un Riko" ir tiešām laba bērnu grāmata. Asprātīga. Sen tādu nav nācies lasīt un pagaidām nebijām ar viņiem iepazinušies.

15. Dec 2017, 10:49

Saņemot naudu "šturmēsim" lielveikalu. 😀 Dāvanas...
Dāvanas vidēji rēķinu ap 20 EUR uz cilvēku (protams, ar atkāpēm). Vīram šogad plānoju dāvināt viedpulksteni. 😀 Saprotams, tas sākot no kādiem 150 EUR. Bērnam gribēju IGLU klučus, bet šķiet, ka īsti nederēs. Nav sajūsmā par līdzīgiem rotaļu laukumiņā. Bez tam, ļoti drīz jau patstāvīgi staigās.
Lētāka ideja dāvanām? Galda spēle, grāmata. Pieaugušajiem kafija, tēja. Nekas oriģināls, bet praktisks.
Un nu par to pirkšanos. Pilnībā piekrītu. Mani "atsoļi" no nepieciešamā parasti iekļaujas 50 EUR. Nav bijis vairāk. 😃 Pie katras "vajadzīgās" lietas padomāju, ko atbildēšu vīram uz jautājumu "Vai tas ir vajadzīgs?". Tas mani disciplinē. 😀

Mar_Mar Mar_Mar 13. Dec 2017, 21:56

Manā ģimenē tā dāvanu dāvināšana jau sen pieriebusies, tikai tamdēļ vien, ka jāmeklē pa veikaliem kas piemērots un vēl katram, un bieži vien vaitad tas tiek pielietots?!! Tad nu esam pieņēmuši lēmumu par pašapdāvināšanos noteiktā summā, jāpiebilst, ka apdāvinamies tikai pieaugušie, tagad, kad ir mazulis ienācis mums, tad jau noteikti tiks davanas atsevišķas viņam.
Vīra ģimenē gan tā nav un tad ir tā, ka jātērē lieki 100 EUR kā minimums uz pieaugušajiem, jo štruntu tak negribas uzdāvināt + bērniem gan katram atsevišķa dāvana.

lauvinja lauvinja 13. Dec 2017, 17:06

Pirmskolai, kas paši mācās vēl lasīt laba ir grāmatas par Runci punci - viegli teksti, labi lasās un gana īsi.
Sākumskolai iesaku grāmatu Skolotājs Jāps, tikai šķiet tā vairs nav nopērkama. Vēl laba - interesanta un viegli lasās ir no sērijas par Agusu un mošķiem, šī ir otrā grāmata http://veikals.la.lv/shop/category/21 .

Hopeful_soul Hopeful_soul 13. Dec 2017, 14:12 valmora

Jā, tieši tam vecumam! Un tiešām asprātīga, pat es smējos.