Mans atklājums - Godži ogas

Mans atklājums - Godži ogas

28. Dec 2012, 14:32 veesma veesma

Pastāstīšu par atklājumu man - Godži ogām.

20121228141027-61472.jpg

Šīs ogas ieteica mana daktere, kad sūdzējos par nogurumu un enerģijas izsīkumu. Esot ļoti veselīgas, lai pamēģinot.

Mājās atgriezusies protams tūlīt devos pa veikaliem, bet nekur pie mums tādas neatradu, daudzi pat par tādām nav dzirdējuši.

Tad sāku meklēt informāciju internetā, kas tās ir par ogām, kādas izskatās un kur var nopirkt.

Lūk, ko es atradu internetā par Godži ogām.

Bez polisaharīdiem, Godži satur arī 21 minerālu un 18 aminoskābes, no kurām astoņas ir neaizvietojamas (t.i., cilvēka organisms nav spējīgs tās sintezēt, līdz ar to tās ir jāuzņem ar barību). Tādā veidā, ogas kļūst par vērtīgu olbaltumvielu avotu – tā saturs var sasniegt 11,7%. Augsts ir B1, B2, B6 un E vitamīnu saturs. C vitamīns Godži ogās ir 500 reizes vairāk, nekā apelsīnos, bet dzelzs – 15 reizēs vairāk, nekā spinātos un beta-karotīna šajās ogās ir vairāk nekā burkānos. Otra tāda auga pasaulē nav. Šīs ogas ir īsts brīnums, ko ir dāvājusi cilvēkam daba, īsts dzīves spēku, veselības un ilggadības avots.

20121228142311-80757.jpg

Austrumu medicīnā Godži ogas tiek rekomendētas anēmijas, muguras sāpju, redzes pavājināšanās un cukura diabēta gadījumos, kā arī muguras un galvas smadzeņu, un limfātisko mezglu stāvokļa uzlabošanai, aizdegunes un mandeļu slimību gadījumos, kā stiprinošu un pret stresa līdzekli visa organisma atjaunināšanas nolūkiem. Godži ogas pazemina cukura un holesterīna līmeni asinīs, stabilizē spiedienu, regulē sirds un galvas smadzeņu darbību.

Patreiz lietoju šīs ogas neilgu laiku un ir grūti pateikt vēl kaut ko, bet jūtos nedaudz labāk. Dienā es apēdu kārtīgu tējkaroti šo ogu. 

Meitām šīs ogas negaršo, bet mazais dēliņš gan labprāt viņas arī pagrauž.

Nopirku es viņas Rīgā veikalā Gemoss.

Varbūt kāda ir lietojusi šīs Godži ogas un var kaut ko pastāstīt?

Labu veselību Jums visiem!

Vēsma

Teresa Winter Teresa Winter 14. Jan 2020, 15:14

Nav noteikti jaagrauz sausas. Uz nakti var iemeerkt nelielaa uudens daudzumaa un no riita pievienot peec izveeles kefiiram, paarslaam, jogurtiem....vai pieblendereet riita smuutijam.

lauvinja lauvinja 28. Dec 2012, 14:54

Esmu lietojusi - man tāpat kā tavām jaunkundzēm negaršoja. Nē, nu ko gan nevar ēst, bet sajūsmību neizraisīja gan. Iegādāties var arī Ekovirtuvē (arī pasūtīt - tad ir lētāk).

Mans enerģijas avots ir latvijas laukos vāktie ziedputekšņi, kuri arī ir bagāti minerālvielām un vitamīniem 😉