Manas pavasara apņemšanās

03. Mar 2015, 15:34 SantaViksne SantaViksne

Sveiki!

Esmu no tām mammām, kurām tievēšana šobrīd nav aktuāla. Arī pieņemties svarā (kā to, katru reizi mani ieraugot, uzstājīgi iesaka mana ome) negribu. Tomēr arī man ir savas apņemšanās, tādēļ šis marta maratons nāk tieši laikā.

Pirmā apņemšanās: pirms nedēļas ar vīru uzsākām tādu kā sava veida maziņu sacensību - kuram pirmajam uz vēdera parādīsies presītes kvadrātiņi. Pagaidām gan vienīgais, ko esmu šajā sakarā izdarījusi - vienu reizi aizgājusi uz pilatēm. Ja gribu uzvarēt, laikam jātrenē presīte aktīvāk. Labā ziņa man - arī vīrs tikai vienu reizi ir bijis treniņā, tā ka pagaidām esam līdzīgās pozīcijās. Tādēļ apņemos martā katru dienu vismaz 5 minūtes veltīt tam, lai uztrenētu savus presītes kvadrātiņus.

Otrā apņemšanās - gribu atkal spēt apsēsties špagatā. Pirms meitiņas piedzimšanas varēju to izdarīt, tagad esmu palikusi stīva. Tādēļ apņemos katru dienu vēl 5 minūtes veltīt stiepšanās vingrinājumiem, lai pēc mēneša varētu uztaisīt smuku špagatu :)

Un vēl ir viena apņemšanās - pamēģināt uztaisīt zaļo kokteili. Šobrīd gan nevaru apsolīt, ka zaļie kokteiļi kļūs par neatņemamu mūsu ģimenes ēdienkartes sastāvdaļu, bet es apņemos vismaz vienu šādu kokteili uztaisīt un pagaršot :)

20150303153311-14885.jpg

Lai pašai neaizmirstos šos solījumus arī izpildīt, sarakstīju uz lapiņas un pielipināju pie ledusskapja kā atgādinājumu :)

SantaViksne SantaViksne 05. Mar 2015, 13:23 cecii

ooo, man tieši saldētavā upenes un rabarberi diezgan daudz palikuši, nevarēju izdomāt, ko ar tiem darīt (vārīju kompotiņu, bet tas jau apnicis) 😀 Vēlreiz paldies par idejām!

cecii cecii 04. Mar 2015, 14:50

Visa pamatā ir improvizācija. Es vienkārši ņemu pa saujai visus zaļumus, kas saldētavā vai aug uz palodzes un lieku blenderī. Man patīk skābumiņš, tāpēc piemetu vai nu skābenes, vai saldētus rabarberus, vai ogas - upenes, jāņogas, smiltsērkšķus, dzērvenes. Vasarā novācu un sasaldēju spaini ar gurķiem, lieku pa vienam arī tos, garšo nedaudz pēc arbūza. Pievienoju saujiņu linsēklu, ūdeni un tas arī viss. Sākumā, kamēr pierod, var likt klāt saldos augļus.

SantaViksne SantaViksne 04. Mar 2015, 12:34 cecii

Paldies par idejām! Jo līdz šim biju iedomājusies tikai par spinātiem, bet skābenes ar vārdu "kokteilis" nu nekādīgi nesaistīju. Noteikti izmēģināšu! Varbūt vari padalīties, no kādām sastāvdaļām taisi skābeņu kokteili?

SantaViksne SantaViksne 04. Mar 2015, 12:30 Bella_donna

Paldies, pamēģināšu arī šos vingrinājumus! Bet par to masiņu - pa ziemu uz vēdera ir uzkrājies kā reiz tik daudz, lai nebūtu jātievē, bet būtu, ko pārvērst muskulī 😀

cecii cecii 03. Mar 2015, 16:25

Es, savukārt, iedrošinu gatavot zaļos kokteiļus. Galvenais ir labs blenderis un dažādi zaļumi. Man uz palodzes visu ziemu zaļo kviešu zelmenis. Spināti, gārsa, skābenes, mangolds ir pašu ievākts, uzgalbāts saldētavā.