Mammu bizness: Šūts, tamborēts un vienreizīgs! Kas tas ir? Maijas Kleinas rokdarbi!

Mammu bizness: Šūts, tamborēts un vienreizīgs! Kas tas ir? Maijas Kleinas rokdarbi!

28. Apr 2015, 00:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sanāciet, ar sevi iepazīstina Maija Kleina  - "esmu darbīgā mamma, kas apvieno ģimeni, mājas, darbu un savu biznesu. Es radu jaukas lietas maziem eņģelīšiem un ne tikai :) tamborēju, šuju, izšuju un vēl visu ko. Bet, ja gribat uzzinat vairāk, tad lasiet tālāk!". Jauks ievads un  - ķeramies pie lasīšanas!

20150427124638-34000.jpg

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Savu biznesu uzsāku tā, kā vairums mammu - dzīvojot mājās ar saviem bērniem. Hobija līmenī ar rokdarbiem nodarbojos jau no skolas laikiem, bet dekrēta laikā pievērsos tieši ar bērniem saistītām lietām. Sāku gatavot dažādas lietiņas saviem mazajiem - gultas veļu, aksesuāru, rotaļlietas. Tad jau darbiņus novērtēja arī draugi, radi, paziņas un tā pamazām tas izplatījās un aizgāja tautās.

Kad gaidīju otro mazuli, tad pastiprināti pievērsos idejai par savu biznesu. Sagaidot meitas gada jubileju, reģistrējos kā pašnodarbinātā persona, lai savu hobiju varētu oficiāli saukt par biznesu. Tas deva iespēju pieņemt pasūtījumus no juridiskām personām un sadarboties ar veikaliņiem, kam dot preci uz realizāciju.

Tas man ļāva arī pavadīt ilgāku laiku mājās ar meitu, jo kā zināms, tad pēc bērna gada vecuma, pabalstu apmērs dramatiski sarūk, bet dzīve jau lētāka nekļūst.

20150427124649-64768.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Iesākumā bija izšuvumi. Šuvu uz pasūtījumu dzimšanas paziņojumus ar bērniņa datiem. Ir kada meitene, kas šādus izšuvums pie manis pasūta jau vairākus gadus. Šie izšuvumi ir viņas tradicionālā dāvana visiem radu un draugu bērniņiem. Kopskaitā varētu būt jau vairāk par 10 pasūtījumiem. Vēlāk jau izšuvumus sāku iestrādāt arī lacītēs, maisiņos, somiņās, gultas veļā un tagad arī albumu vākos.

Nākamā prece, kas tika laista apgrozībā, bija gultas veļa mazajiem, ko šuju tikai no 100% kokvilnas. Jo izrādījās, ka vecākiem ir diezgan liela problēma atrast atbilstoša izmēra veļu. Katram jau tas segas un spilvena izmēra salikums ir atšķirīgs, bet komplekti veikalos ir standarta. Tā nu arī šī lieta aizgāja :)

Uz doto brīdi visejošākā prece ir tamborētas rotaļlietas bērniem. Kopš ieliku pirmās bildes internetā, liekas, ka neko citu neesmu darījusi, kā vienā laidā taisījusi lācīšus. :) Cilvēki laikam ir noilgojušies pēc individuālām rotaļlietām. Atzīšos arī, ka maniem bērniem šīs mantiņas ļoti patīk. Un ja vēl virsū ir viņu vārdiņš, tad prieks ir milzīgs...

Bet vēl jau ir daudz lietu, ko taisu - cepurītes, aksesuāri, foto albumi un pirmā gada grāmatas un vēl, un vēl, un vēl...

Un idejas... Idejas rodas katru dienu, tikai ar 24 stundām dienā un divām rokām ir par maz, lai visu realizētu.

Idejas rodas redzot, ko gribas pašai sev un saviem bērniem. Viņi ir manas mūzas un arī vislabākie testētāji. Skatos, kas viņiem patīk. Vīrs atkal ir kvalitātes kontrole, jo vienmēr nesaudzīgi kritizē manus darbus :) kopā esam nepārspējama komanda :)

20150427124658-65387.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Uz priekšu dzen pozitīvās atsauksmes :) ir liels prieks, ja ar savu darbu kādam sagādā prieku. Un ja vēl kādam mazulītim mana mantiņa kļūst par labāko draugu, tad vispār esmu gatava kalnus gāzt, lai šādu draugu būtu vairāk :)

Vēl mums ar vīru ir vēlme kādu dienu uzsākt pašiem savu biznesu, lai nebūtu atkarīgi no darba devēja. Un šis ir sākums... Ja neko nedarīsim, tad nekas jau pats no sevis nenotiks :)

Ir jauki sapņot, bet kaut kas ir arī jādara, lai sapņi piepildītos!

20150427124706-91753.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Vislabāk ar mani ir kontaktēties Facebook.com. Tur esmu izveidojusi savu lapu un tur arī ir visaktuālākā informācija par mani un maniem darbiem. www.facebook.com/MaijasKleinasrokdarbi

Vēl mani var atrast Meistardarbs.lv

20150427124716-92605.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Vislabākā reklāma ir apmierināts klients :) Biznesa guru drošvien mani kārtīgi norātu, bet diemžēl nekur īpaši nereklamējos. Man vienkārši tam neatliek laika. Bet ļoti labi palīdz tieši Facebook lapa, jo iesakot un daloties informācija sasniedz ļoti lielu potenciālo klientu loku.

20150427124724-82474.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Konkurence ir, bet ikdienā to īpaši nejūtu. Esmu redzējusi līdzīgus, bet tomēr ļoti atšķirīgus produktus. Tas ir roku darbs, tādēļ identiski produkti nekad nebūs :) Un katram produktam ir savs klients.

Es cenšos klientus piesaistīt ar kvalitāti, izpildes laiku un individuālu pieeju. 

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Tā kā esmu pašnodarbināta persona, tad īpaša nosaukuma man nav. Visi darbiņi iet ar manu vārdu - Maija Kleina. Esmu vēl radošās pārdomās, vai atstāt tā kā ir vai tomēr domāt kādu zīmolu. Laiks rādīs... Varbūt nāks kāda iedvesma un radīsies arī nosaukums :)

20150427124734-14768.jpg

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mans moto - Darināts no sirds īpaši Jums! 

Manuprāt, tas ļoti labi raksturo manu darbiņu būtību, jo katrs ir darināts ar īpašu mīlestību un tikai pozitīvām emocijām. Es uzskatu, ka jebkura lieta izstaro kādu enerģiju un ar prieku radīts darbiņš, rada prieku arī tā saņēmējam. 

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Mūsu ģimenē aug divi bērni - dēls Rihards, kam nu jau ir 5 gadi, un meitiņa peciņa Rebeka - 1 gads un 6 mēneši. Abi plānoti, gaidīti un ļoti, ļoti mīlēti :) Katrs ar savu raksturiņu, bet kopā ir nepārspējama banda :)

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Ikdienā ir samērā viegli, jo ir iegājies jau savs ritms. Lielais bērns iet dārziņā, bet meitiņa ir akceptējusi manu darbošanos. Bieži arī iesaistās, izkrāmējot manus audumu un dziju krājumus :) tad ir vismaz pāris stundas miers un klusums. Grūtāk ir tad, kad bērni ir slimi, jo tad izdarīt kaut ko ir neiespējami. Ir bijuši gadījumi, kad nākas atvainoties klientiem un iespēju robežās pārlikt izpildes laikus. Un jebkura darbīga mamma atzīs, ka visražīgākais laiks ir tad, kad bērni ir nolikti gulēt :) ir naktis, kad gulēt aizeju tikai 4-5 no rīta, kad darbiņš pabeigts.

Arī vīrs atbalsta. Brīžos, kad ir ļoti saspringts darbu grafiks, viņš dzīvojas ar bērniem un piekopj māju. Paldies viņam par lielo atbalstu! :)

20150427124745-47934.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Jau rakstīju, ka bērni ir manas mūzas :) Ļoti daudzas lietas ir radušās pateicoties iedvesmai, kas nākusi no viņiem. Viņi ir manu darbiņu testētāji un arī modeļi, ja nepieciešams :)

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Noteikti! Kļūstot par mammu esmu atklājusi tādas īpašības un spējas sevī, par kurām pirms tam nemaz nezināju. Un mammām ir tāds nepārspējams spēks realizēt lietas, kas citādi nebūtu pat prātā nākušas :)

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Nevajag baidīties! Vajag tikai kritiski izvērtēt visus par un pret. Salikt uz papīra plusiņus un mīnusiņus, jo ne visas idejas ir tiešām realizējamas, bet vienmēr ir vērts pamēģināt :) Mēs varētu veidot jaunu Latvijas tēlu - valsts ar visradošākajām un uzņēmīgākajām mammām :)

20150424143459-63743.jpg

Uzdod savu jautājumu un laimē individuālu rotaļlietu pēc izvēles!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg