Mammu bizness: Pateicoties drosmei, vēlmei riskēt radās "Sēklu muss"!

Mammu bizness: Pateicoties drosmei, vēlmei riskēt radās "Sēklu muss"!

31. Mar 2015, 10:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Sēklu muss" ir pirmās sēkliņu un žāvētu augļu trifeles Latvijā, kas pieejamas plašākā tirgū, šobrīd galvenokārt eko veikalos. Šiem saldumiem netiek pievienots cukurs, medus, olas, sviests, milti vai kādas citas piedevas. Līdz ar to tās nesatur glutēnu un ir saldums bez cukura. Trifeles ir dabīgs produkts, roku darbs, dzimis tepat Rīgā. "Esam arī LU EVF Biznesa inkubatora dalībnieki." - tā ar sevi un savu gardo produktu iepazīstina Agnese Nazareca, kas ir "Sēklu muss" radītāja.

Mani bērni iedvesmoja mani izveidot šādu produktu. Man ir 2 brīnišķīgi dēli Ričards (5gadi) un Patriks (3gadi). Kad Ričardam bija nepilni 3gadi, piefiksēju, ka viņš vēlās ēst visu to pašu, ko ēdu es. Atzīšos, ka man ļoti garšo saldumi! Arī es savā bērnībā esmu izaugsi, baudot tradicionālos saldumus - kūciņas, bulciņas, cepumiņus un konfektes, bet kad nu pašai savi bērni, sapratu, ka kaut kas ir jāmaina. Cik sevi atceros, vienmēr esmu bijusi veselīga ēdiena piekritēja, taču arī našķoties vienmēr ir paticis. Tā nu audzinot savus puikas, es mainīju savu saldumu ēdienkarti. No kūciņām un bulciņām uz sēkliņām un žāvētiem augļiem. Savu pirmo recepti es izmēģināju, kad 2012.gada vasarā ieviesu mūsu mājās svaigēšanu. Tas nozīmē ēst visu pēc iespējas svaigāku, termiski neapstrādātu, vitamīniem bagātāku. Te izpalika milti, sviests, olas, tātad kēksiņi un cepumi. Un tā man arī dzima ideja par šāda veida konfektēm kā "Sēklu muss". Es pati biju sajūsmā par garšu, jo man ļoti garšo dažādas sēkliņas, rieksti un žāvēti augļi. Arī vecākais puika Ričards atzina to par ļoti labu saldumu esam. Visi par to bijām priecīgi! 

- Ko tieši tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Šobrīd es radu 6 garšu trifeles "Sēklu muss" un šajā pavasarī iepazīstināšu ar jaunu produktu līniju - batoniņiem. Bet viss sākās pavisam vienkārši bez ideja par savu biznesu. Es veicu garšu eksperimentus mājās un cienāju draugus un viņu bērnus. Draudzenes pamazām jautāja vēl un vēl. 2014.gada aprīlī ar saldumiem piedalījos Māmiņ dienas tirdziņā, kurā guvu lielu atzinību. Tad man nebija pat doma par šāda veida biznesu, tas bija vairāk savam un bērnu priekam, ka varējām darboties kopā. Tajā laikā man tuva, mīļa draudzene ļoti jūsmoja par manām trifelēm, lai gan viņa bija no smalko saldumu baudītājiem, kas šādas tādas konfektes neatzīst un saldumu tirgu pārzina ļoti labi. Viņai manas trifeles bija pilnīgi jaunatklājums un bija pirmā, kas mani pamudināja domāt par savu biznesu. Šobrīd mēs arī darbojamies kopā, ražojot "Sēklu muss". 

20150331101037-74206.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Cilvēku pozitīvā atzinība. Reizēm tā ir pat viņu sajūsma, cik garšīgi un, galvenais -  veselīgi. Patīkami bija piedzīvot, ka atzinīgus vārdus velta arī garšu eksperti, piemēram, Liene Zemīte, kas tās nodēvējusi par „punča konfektēm”, jo „Sēklu muss” uzlabo gremošanas sistēmu un vēdera darbību, jo to pamatā ir piecu veidu sēkliņas - čia, saulespuķu, sezama, ķirbju un linsēklas. Visvairāk priecājos, ka varu palīdzēt cilvēkiem, kuri cieš no kādām veselības problēmām, tādam kā, celiakija, kad nevar ēst neko no miltu produktiem. Tāpat ir cilvēki ar diabētu, kuri priecājas par veselīgajām trifelēm. "Sēklu muss" trifeles nesatur glutēnu un piena produktus. Tagad pirms pavasara daudzi cilvēki ievēro gavēni, atturoties no gaļas un miltu izstrādājumiem, arī šādus cilvēkus mēs patīkami pārsteidzam un ir patīkami redzēt, ka viņi iegādājās uzreiz vairākas paciņas. Produkts ir ļoti vērtīgs grūtniecēm, jo nesatur cukuru, bet daudz vitamīnus, minerālvielas, olbaltumvielas, dzelzi, omega 3 un dod enerģiju. Konfektes droši var dot bērniem, jo ir patiesi veselīgs našķis. Saviem puišiem es tās uzduru uz zobu kociņiem un tie mums ir veselīgie "čupa čupi"! 

20150331101047-14211.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt?

Šobrīd Facebook.com/Seklumuss ir visa informācija par produktu kā arī tur ir iespēja personīgi to pasūtīt. Plašā sortimentā „Sēklu muss” trifeles iespējams iegādāties eko veikaliņos Pirkumiņš, Idille, Dabas Produkti, Unce Eko, Berģu bode un citos. Interesi par šo produktu izrādīja arī pirmā aptieka, un nu konfektes iespējams iegādāties arī Cēsīs – Vecpilsētas aptiekā. Tāpat visu aprīļa mēnesi katru piektdienu un sestdienu mūs var atrast „Sēklu muss” stendiņā lielveikalā Rīga Plaza. 

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Šobrīd mūsu galvenais reklāmas akcents ir veltīts produktam – iespējai to nogaršot, jo tas tomēr ir kaut kas pavisam jauns. Šādu iespēju nodrošinām gan eko veikaliņos, gan savā tirdzniecības stendiņā Rīga Plaza. Aktīvi piedalāmies tirdziņos, izstādēs, dažādos pasākumos. Arī Facebook.com šobrīd Latvijā ir lielisks reklāmas rīks, ko izmantojam, un rīkojam saviem sekotājiem regulārus konkursus. 

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Tieši šāds produkts ir pirmais, taču ir līdzīgi. Piemēram, RAW Garden konditoreja. EKO veikaliņos varam sastapties ar dažādiem interesantiem un veselīgiem saldumiem, taču tieši šāda veida trifeles Latvijas tirgū mēs ražojam vienīgie. 

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

"Sēklu muss" vārda pamatā ir muss, kas nozīmē viendabīgu massu, ko veido sasmalcinātas sastāvdaļas. Mūsu gadījumā sēkliņas kopā ar žāvētiem augļiem. Vēloties akcentēt, ka visos mūsu saldumos galvenais elements ir piecu veidu sēkliņas, nosaucām to par Sēklu mussu. 

Nosaukumu domājām kopā ar manu kolēģīti, draudzeni Kristīni. Atceros to dienu, kad ik pa piecām minūtēm sazvanījāmies kādas pāris stundas ar idejām par nosaukumu. Tad visus variantus nolikām malā, lai viss nosēžas. Un pēc laika "Sēklu muss" bija favorīts. Man šis nosaukums ļoti iepatikās arī tāpēc, ka precīzi atspoguļo to, kas "lācītim vēderā". 

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Es radu to, kas ir labs, tīkams un pilnīgs :)! 

20150331101056-38171.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Puikas ir Dieva dāvana man dota, kas mani ikdienas iepriecinās, liks justies mīlētai un īpašai mammai. Tāpat pārbaudīs manu ikdienas pacietības līmeni un liks pieaugt mīlestībā 

Ričards ir vecākais dēls, kuram šovasar paliks 6 gadi. Viņš ir enerģisks, dzīvespriecīgs, jautrs, ļoti draudzīgs un mīļš, bet arī ļoti jutīgs. Viņš ir ļoti vīrišķīgs. Ir pašam sava instrumentu kaste, pie tam ar īstajiem skrūvgriežiem, atslēgām utt. Sapņu profesijas: karavīrs, policists, ugunsdzēsējs, strādnieks, kas rok bedres. Viņš man ļoti māca izprast un iepazīt puiku pasauli, viņu intereses. Man tas patīk! Viņa mīlestības valoda ir pieskārieni, vārdi un dāvaniņas. Ikdienas, kad braucu pakaļ puikām uz mazo bērnu skoliņu, mani satiekot seko jautājums: "mammīt, vai ir kāds pārsteigums, dāvaniņa?" Un nevajag neko lielu, kaut tikai konfektīti, bet tas liks viņam justies mīlētam. Ričards vienmēr man saka komplimentus, viņam ļoti patīk, kad velku kleitas, svārkus, tad es esot viņa princese. Ričards mani ļoti daudz mīļo un nu ir arī pienācis laiks (parasti ap pieci, seši gadi puikam), kad viņš saka, ka precēs mani, un tas man liek justies īpašai mammai. 

Patrikam ziemā palika 3gadi, viņš ir jaunākais brālis. Abi kopā sadzīvo ļoti labi. Kad uzzināju, ka gaidu Patriku, sirdī jutu, viņš būs Ričarda labākais draugs. Ričardam ir izteiktas līdera dāvanas, kuras vislabāk, protams, kopt ir mājās. Tā nu mācamies mājās būt saliedēta, draudzīga komanda. Patriks mums ir ienesis tik daudz mīļuma un prieka. Jau mazam esot, viņš spilgti izcēlās ar savu mieru un aristokrātiskajām manierēm. Pie galda sēžot viņš ēda kā Lielais. Ja reizēm man sanāca salātus paknakstīt no lielās bļodas, viņš man aizrādīja, ka jāuzliek uz sava šķīvja un tad jāēd. Tas ir tik jautri! Patriks ir nosvērts, ar iekšēju mieru un bezgala mīļš. Ļoti patīk vērot un tad izdarīt savus secinājumus. Es ļoti mīlu savus dēlus un lepojos ar tiem! 

20150331101104-97218.jpg

Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Tas nav viegli, ja bērni ir mājās. Tā es sāku, kad abi puikas bija mājās. Tas bija mūsu gads mājmācībā. Ar puišiem apmeklējām pulciņus, bet bērnudārzā negāja un mācījāmies mājās. Tas bija ļoti īpašs un vērtīgs laiks mums kopā. Bet sirdī jutu, ka tā nebūs visu laiku un gada beigas arī radās šī ideja par "Sēklu mussu". Šobrīd abi puikas mācās mazo bērnu skolā "Knābis" un es ikdienas esmu darbos. Darba dienās es ilgojos pēc puikam, kad vakarā atkal būsim kopa. Protams, ir grūtās dienas un ļoti grūtās, un tad palīdz mīlestība uz Dievu kas dod mīlēt vienam otru. 

Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni sākotnēji ļoti palīdzēja ar garšu izveidi. Arī tagad radot jaunas garšas uz viņiem es testēju vai garšo.

20150331101117-39237.jpg

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Noteikti. Kad sieviete kļūst par māti, viņā dzimst jauni spēki, radošums, spēja izdarīt vairāk nekā pirms tam. Dievs to tā iekārtojis, ka spējam parūpēties par sevi un arī mazuli. Galvenais ir nebaidīties un meklēt atbildes sevī un Dievā uz jautājumiem, ko nesaprotam un liekas - nespējam, jo ar visu, ar ko mums jātiek gala, mēs varam tikt, un pie tam izcili! Man patīk šis teiciens: "iekšējais čujs, ņuhs un poņa"! Šis pilnībā piemīt māmiņām! 

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Vajag drosmi. Arī man vajadzēja noticēt, riskēt, un pārvarēt daudz sarežģītus apstākļus un risināt komplicētas situācijas. Es to paveicu, uzticoties Dievam un meklējot atbalstu ģimenē un tuvākajos draugos. Es dzīve mācos pielietot šo gudrību, kas teikta Salamana pamācībās 15. nodaļā 22. pantā: "Kur padoma nav, tur nodomus neizved galā, bet, kur ir daudz padomdevēju, tur tie piepildās." Mums vienmēr būs apkārt cilvēki, kuri mūs vai nu cels vai gremdēs. Tiec vaļā no tādiem, kas gremdē un draudzējies ar tiem kas ceļ un tic par tevi! 

20150330142127-15903.jpg

Uzdod savu jautājumu un laimē!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg


 

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 31. Mar 2015, 10:44

Ļoti veselīgi un garšīgi! Māmiņu Klubā jau paspējām pamieloties. Oriģinālas garšas un tiešām, ja vēlamies pa dienu ko ātru uzkost un pacelt enerģiju veselīgā veidā, šie būs īstie našķi!