Mammu Bizness Ogu Vaga: Ogu vaga tapa bērniem!

Mammu Bizness Ogu Vaga: Ogu vaga tapa bērniem!

04. Aug 2015, 08:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad vēl baudīt svaigas ogas un dabas veltes, ja ne vasarā. Jā, arī šāds bizness ir iespējams- OGU VAGA! Tas būs stāsts par nu jau trīs bērnu māmiņu Ievu,kura bērnu iedvesmota, izveidojusi vietu,kuru nu novērtē arī viņu klienti!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Ogu vaga tapa bērniem! Netālu no Rīgas vadām mūsu vasaras Gaujas nacionālajā parkā , kur ir manas dzimtas mājas- 100 gadīgas mājas. Lai gan esmu vairāk rīdziniece, kas gan var būt labāks, kā vasaras laukos. Un ja zeme ir – tas jau būtu apgrēcīgi tajā kaut ko neaudzēt. It sevišķi visu to , ko bērniem likt galdā. Tā nu stādījām,  ēdām un pildījām saldētavu ar viss visādiem labumiem. Vagas lielākais labums bija zemenes. Iesākumā nemaz nebija plānots ko audzēt komerciāliem nolūkiem. Bet apkārtējo interese bija gana liela- arī draugi vēlējās saviem bērniem likt galdā dabīgi augušu ogu un dārzeni. Tā nu viss sākās.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Sākām pirms 4 gadiem audzēt zemeņu ogas sev, lai būtu pārliecināti, ko mūsu bērni ēd. Ogu vagas palika garākas, jo draugu un radu interese arī kļuva lielāka. Kā nekā- zināms kā ogas augušas. Mūsu ogas pūst, tās ēd putni un kukainīši, un tās nav virsū sagāzta pesticīdu jūra. Un mums ir nezāles!!! Kas jau vien ir rādītājs, ka raundapu šī vieta nav redzējusi. Mēs audzējam mūsu trīs ziķeriem, un pie viena- visiem tiem, kam arī kārojās. Nemanot šis viss ir uzņēmis pamatīgus apgriezienus- un patīkamā ziņa ir tā, ka Latvija ir zemeņu ēdāju lielvalsts. Mēs esam nepiepildāmi ar kāri pēc šīs lieliskās ogas. Un pagājušajā ziemā tapa zīmols „OGU VAGA”.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Ogas – zemenes ir tas uz ko centrējamies „OGU VAGĀ”, bet tā kā klienti vaicā , kas mums vēl ir , tad klāt pulcējas dārzeņi, kā arī citas ogas.

Kas pamudināja uzsākt ko pašai? Te nu ir garš stāsts – arī mana otra nodarbošanās, ir mans uzņēmums (bet par to pastāstīšu nākam reiz). Bet tieši „Ogu Vaga” radās ar vēlmi piedāvāt produktu ar zināmu izcelsmi. Cilvēki ir kļuvuši prātīgāki un izglītotāki, kā arī vēlas personīgu attieksmi it visā- arī pārtiku iegādājoties.

Ogas un citus labumus iespējams pasūtīt uz mājām, darbavietu vai jeb kuru citu vietu. Ogas sapakotas kārbiņās ceļo ne tikai uz māju virtuvēm un mazo bērniņu mutēm, bet arī uz birojiem. Vai tad nav lieliski  pusdienas pārtraukumā saņem kārbiņu ar svaigām ogām? Dārzeņu piegādi viss vairāk novērtē jaunās māmiņas. Kartupeļus, kabačus, zaļos zirnīšus, tomātiņus... ja tas jāatgādā no veikala kopā ar bērniem- nav tas vienkāršākais uzdevums.

Vīrs ir puisis no laukiem , kuram vienmēr gribējies ko uzsākt laukos- viņam ir gan interese. gan saprašana kā apstrādāt zemi. Toties man ir ideju pilna galva un, saistībā ar otru darbu, labas iemaņas producenta , sabiedrisko attiecību jomā , un lieliskas iemaņas tirdzniecībā. Savienojot šīs zināšanas un prasmes, gala rezultāts ir lielisks. Pat pārsteidzoši labs. Lielākā iedvesma jau ir tā, ka strādājam sev. Tad ne laiks ne idejas netiek taupītas.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Pirmkārt jau azarts. Izaicinājumu un uzvaras kāre. Nosprausts mērķis un tā sasniegšana. Un es neliekuļošu – virzītājspēks ir darba alga. Pretējā gadījumā- ja tā nebūtu, tad tas būtu hobijs , nevis darbs. Jo ja ieguldītais darbs nenes augļus , tad es saviem 3 bērniem neattaisnojami atņemu uzmanību, ko varētu veltīt viņiem.

Un jaunas idejas nepieciešamas, lai virzītos un attīstītos. Tirgus ir tik piesātināts ar interesantiem piedāvājumiem, ka ir jāmeklē labs formāts kā tikt pamanītam.        

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Pagaidām pietiek ar Facebook lapu. Resursi ,ko ieguldīt kvalitatīvas mājas lapas izveidei pagaidām ir investējami daudz produktīvākam mērķim. Sociālie tīkli šodien ir daudz efektīgāki, bet mums ir kur augt.

https://www.facebook.com/oguvaga?fref=ts

20150804081718-70127.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Neticēsiet, bet nekur neesam reklamējušies. Kopš uztapa Ogu vaga un tās lapa Facebook visi ir atraduši mūs. Šajā gadījumā izcili strādā tā saucamais „čigānu pasts” – kāds par mums pastāsta tālāk, kāds padalās ar mūsu ierakstu un skat, draugu un interesentu pulks kļūst daudz lielāks. Lieliskākais ir tas, ka cilvēki , kas ir riņķī mums- mūsu pircēja profils ir ar dzīvi apmierināts , ļoti pozitīvs, laipns un priecīgs cilvēks.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Audzētāji ir daudz un tas ir labi- esam taču čakla tauta. Ar vietējiem zemniekiem tikai var lepoties un ogu audzētājus uzslavēt. Lielākā konkurence ir Poļu ievestie dārzeņi un ogas. Un negodprātīgie tirgotāji, kas ievesto produktu uzdod par pašmāju audzēto. Bet mēs kļūstam izglītotāki un izvēlīgāki. Un prieks, ka attīstās tiešās pirkšanas kultūra. Kļūst laikmetīgi zināt no kurienes nāk tavs ēdiens. Un kā jau teicu- latviešu vēderus nevar ar zemenēm piepildīt. Pieprasījums ir lielāks, kā piedāvājums.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukums tapa 5 minūtēs – ļoti spontāni kopā ar vīru rotaļājāmies ar vārdiem. Nosaukums izstāsta jau priekšā , kas pie mums atrodams.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mēs audzējam sev un dalāmies ar citiem . Tas ko mēs dodam tālāk , ir tieši tāds kādu mēs dodam saviem bērniem. Un tā ir tā mūsu kvalitātes kontrole.

 20150804081547-59676.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir trīs brīnišķīgi bērni – 2 meitas un dēls ; Emīlija Līna (8 gadi) , Rūta Elizabete (5) un Kārlis Gustavs (3 mēneši). Bērni ir tik dažādi, un katrs tik fantastiski īpašs. Emīlija ir ļoti prātīga un atbildīga jaunkundze . Ar lielu izzināšanas un mācīšanās vēlmi. Rūta ir īsta rudmate – dzīvesprieka iemiesojums. Bet Kārlis- īpaša dāvana pirms 30. dzimšanas dienas. Bērns , kurš jau piedzima ar smaidu uz lūpām.  Mani bērni ir mani lielākie skolotāji- un šovasar ir atnākusi tāda īpaša piepildījuma sajūta.

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Man vecaistēvs iemācīja, ka grūti ir tikai tiem , kas ir slimi. Tāpēc nē- grūti nav, bet specifiskāk gan. Pateicoties abiem saviem darbiem es varu strādāt mājās- mans birojs ir visur. Mājās, parkā ,lauku lapenē... Ogu vagai birojs nav vajadzīgs. Viss notiek virtuāli un ar piegādi- mūsdienu tehnoloģijas priekšrocība. Bet mans laiks nepieder tikai man – tas tiek dalīts vēl ar 3. Priekšrocība ir tā, ka vasaras brīvlaikā varu būt kopā ar saviem bērniem. Meitenes mācās , kas ir darbs, darba tikums un darba augļi. Domāju, ka tas ir ļoti vērtīgi.

Zemeņu vaga ir pat labāka par ģimenes kaučingu – visus tos , kas plāno apmeklēt ģimenes konsultantu, nākam vasar aicinu uz „Ogu vagu”. Nedēļu pavadot 1 hektārā lasot zemenes- 1. Pamatīga galvas higiēna, 2. Ir laiks izrunāt un pārrunāt neizrunātas lietas, nebakstot viedtālruni vai planšeti.

 20150804081700-60601.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni ir nebeidzams dzinējs. Es no viņiem negaidu īpašu iedvesmu- viņi ir mana miera un nemiera osta.

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Sievietes sūtība vispār ir radīt. Radīt jeb ko. Sievietes nereti pārāk maz apzinās savu radīšanas spēku. Mēs esam visa sākums- alfa. Un kļūta par māti, tas jau ir pats lielākais, kas var būt. Galu galā – mēs esam kā templis, kurā rodas jauna dzīvība. Un jā- tas iedvesmo .

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Varbūt izklausīsies skarbi, bet novēlu iemācīties paškritiku un atrast tajā visā sevi. Un iemācīties nebaidīties- tas ir pirmais solis uz panākumiem. 

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

 

04. Aug 2015, 22:29

Super! Malači! Prieks par tādām ģimenem. Un vectēva teiciens fantastisks, atļaušos aizņemties.

mamma27 mamma27 04. Aug 2015, 08:45

Nu super! Lai izdodas😀 Šogad pamanīju jūsu dabošanos soc tīklos un nopriecājos,ka ar vien vairāk ir tik uzņēmīgu māmiņu- īpaši tās ,kurām ir vairāk bērnu.šķiet ,ka tas ir dzinulis iet uz priekšu ,nevis stāvēt uz vietas!😉