Mammu Bizness: La‘ Lina vērtības - mazulis, mīlestība, miers, mamma un daba

Mammu Bizness: La‘ Lina vērtības - mazulis, mīlestība, miers, mamma un daba

30. Jun 2015, 10:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

LaLina ecobaby īpašnieces ir Laila Strumpmane, mamma sešus gadus vecai meitiņai Rebekai un Annele Tavare, māmiņa piecus gadus vecajam Henrijam un gadu vecajam Frenkam. Iepazīstieties!

- Kas iedvesmoja izveidot savu biznesu? Kā nonācāt līdz šai idejai?

Ideja mums iešāvās prātā spontāni un aizrāva tā, ka bijām gatavas gadiem ieguldīt savus ietaupījums un dzīvot bez konkrētiem ieņēmumiem, jo katra produkta izveide prasa laiku un ievešanu tirgū.

LaLina ecobaby ideja ir radusies no domas par to, ka vēlamies sniegt mazuļiem visu to labāko, ko spēj dot daba un mātes intuitīvi jūt šo dabas dziedinošo spēku un enerģijas avotu.

Produkti ir ekskluzīvi Latvijas tirgum un tomēr ļoti pieejami, salīdzinot ar šis pašas kvalitātes produktiem citviet pasaules tirgū.

Mērķis ir radīt produktus, kas dabiski, eleganti iekļaujas mūsdienīgā mājoklī. Un pats būtiskākais ir izvēlēties tos izejmateriālus, kas pieejami tuvāk mūsu klimata zonai.

20150625161812-22873.jpg

- Kad un kā sākāt biznesu?

LaLina ecobaby savu darbību sāka 2009.gadā, kad vēlējāmies savas zināšanas apvienot ar kaut ko tīru, nevainīgu un patiesi skaistu. Un tiesi zīdaiņiem radītās preces likās tāds bizness.

- Ko tieši Jūs radāt,ar ko ir saistīts šis bizness.  Kā sākās radošais process?

Radošais process bieži sākas klusumā, vienatnē un tad tiek pārrunāts, bet, neatrodot kopsaucēju, to uzticam arī speciālistiem.

LaLina ražo dizaina produktus bērniem, kas ir dabiski, kvalitatīvi ar elegantu dizainu. LaLina ražo visus produktus tikai Latvijā no izejmateriāliem, kas pieejami vistuvāk mūsu klimata zonai, kas nodrošina mūsu mazuļiem pašu labāko, ko mūsu daba var sniegt.

20150625161835-85221.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Tie noteikti ir klienti un viņu pozitīvās emocijas. Kad pāris nopērk visu produktu klāstu un pēcāk perk arī mūsu dāvanas saviem radiniekiem vai arī izstādē pienāk un pasaka – ziniet, kamdēļ es, kad pirms gada dzemdēju mazulīti, nezināju par jums.

Vai arī cilvēki, kas raksta pateicību epastā. Tas viss liek darboties tālāk. Ja nav klients, nav arī bizness. Tā ir mūsu lielākā vērtība darbā.

- Vai Jums ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

LaLina ecobaby produkcija šobrīd ir pieejami mūsu mājaslapā www.lalina.lv.

Kā arī tos var iegādāties veikalos Latvijā, kas atrodami mūsu mājaslapas sadaļā  “kur nopirkt” .

20150625161917-44211.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamējat savu uzņēmumu?

Cenšamies piedalīties izstādēs, rakstam rakstus, sadarbojamies ar veikaliem, dzemdību namu un ginekologiem, vecmātēm. Arī cenšamies radīt savu produktu tā, lai tas pats par sevi stāsta un ir sava veida reklāma.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esat pamanījušas?

Šobrīd tirgū var atrast ļoti plašu klāstu ar zīdaiņu produktiem, ir daudzi jauni un veci zīmoli, kuri piedāvā preces mazuļiem. Visspēcīgākie zīmoli šajā nozarē ir tieši Vācijā.

Mūsu preci arī bieži vien kopē latvieši, piedāvājot to par nedaudz zemāku cenu. Ir pat uzņēmumi, kas rada līdzīgu produkciju un nokopē mūsu tekstus. Šobrīd par to jau smejamies, jo viņi neiedomājas, cik grūts šis bizness ir.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Pirmkārt, mazulis, kad ir maziņš viņš “ lalina” , tā ir viņa valodiņa.

Otrkārt nosaukumā ir vārds ir lins, kuru daudz izmantojam, jo tieši šis materials/augs aug, izmantojot vismazāk ķīmijas.

- Kā kopumā raksturotu to, ko Jūs radāt? Varbūt ir kāds firmas moto?

La‘ Lina vērtības ir mazulis, mīlestība, miers, mamma un daba. Mēs rūpējamies, lai jūs un jūsu mazulis sajustu dabas dziedinošo spēku un šo saikni pārmantotu no paaudzes paaudzē.

- Parunāsim par bērniem! Pastāstiet par viņiem!

Mūsu bērni ir tie, kuriem dodam visu nesavtīgi, kuriem dodam, neko negaidot pretī. Bērni ir instinktīva mīlestība. Kad Lailai piedzima meitiņa, Annele teica – neesu rezējusi, ka kādu cilvēku tu tik ļoti mīli.

Citreiz smejamies, ka pārdzīvojam par bērniem daudz vairāk kā paši par sevi.

Tā ir brīnišķīga pieredze, ko dzīve dod ģimenei.

20150625161938-18237.jpg

Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Domājam, ka tas nav tik ļoti atkarīgs no tā vai ir bērni vai nav. Ir cilvēki, kas čīkst visu dzīvi ar vai bez bērniem, ka viss ir grūti.

Viss ir atkarīgs no labas organizācijas un prioritātēm. Ja viss ir saorganizēts, tad tikai jādarbojas pēc plāna un bērniem vissvarīgākie ir apmierināti vecāki un zināma lietu kārtība. Ja vecāki ir spējīgi to visu savienot, tad ģimenē var būt harmonija. 

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Bērni ir skaists piedzīvojums, taču tā arī ir sava veida menedžmenta skola. Tā ir prasme mobilizēties, netērēt laiku kafijošanai. Jā, protams varētu teikt, ka viņi arī ir testi mūsu produktiem un modeļi.

Sievietes ar bērniem bieži vien ir ļoti labas vadītājas, jo viņas ir spējīgas ātri pārlēgties un organizēt citus cilvēkus, ko iemācījušās tiesi bērnu dēļ.

20150625162011-39859.jpg

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Viss ir atkarīgs no tā, kas ir “liela lieta” vienam tā ir uzdrīkstēšanās aiziet uz gadu svētceļojumā, vienam tā ir augstskolas uzsākšana. Mūsuprāt būt par mammu un tēvu arī ir liela lieta. Būšana par mammu liek tev uzņemties atbildību par savu un bērnu dzīvi. Bērni noteikti dod spēku.

Liekas, ka visvairāk spējīgās ir vientuļās mātes, kurās redzams tāds apbrīdnojams spēks, ka viņas spējīgas vairāk kā jebkurš.

- Ko Jūs ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

 Ja cilvēks rada skaistas lietas un vēlas ar tām dalīties, tad tas ir skaists veids kā izpaust sevi.

Latvijā ir brīnišķīgas, darbīgas sievietes, novēlam viņām galvenais būt laimīgām, vienalga darbojoties biznesā vai esot mājsaimniecei vai karjeristei. Jo smaidoša, laimīga sieviete spēj dot visvairāk.

Uzdod savu jautājumu un laimē zīdaiņu cepurīti pēc izvēles vasarai!

20150625110303-43303.jpg

Izmēri pieejami zīdaiņiem no dzimšanas līdz 18 mēnešiem

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg