Mammu Bizness: Kas atrodams Skaistuma mājās?

Mammu Bizness: Kas atrodams Skaistuma mājās?

02. Jun 2015, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaistuma MĀJAS ir kaut kas, kurā top brīnumainas, skaistas lietas, patiesībā, ne tikai mājai, jo viss aizvien attīstas un aug. Gribat zināt vairāk? Lasiet interviju ar divu meitu māmiņu Madaru Kiviču!

Sveiki! Esmu Madara, man ir 22 gadi un esmu Keitijas (2 gadi 9 mēn) un Kimas (1 gads un 8 mēn) mamma. Vēlos pastāstīt par savu izloloto un patiesībā vēl loloto „trešo bērnu” Skaistuma MĀJAS!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Mani, līdzīgi kā citām mammām, iedvesmo mani bērni un vide, kurā atrodos.

„ Skaistuma MĀJAS” bagāža ir neliela, sākums meklējams pērnā gada rudenī, kad pārcēlāmies uz jaunu mājvietu un izlēmām ieviest izmaiņas interjerā.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Patiesībā sākumā tā bija tikai ideja, ar kuru biju pat gatava (un to darīju) dalīties ar ikvienu. Tas izvērtās amizanti un kas varēja iedomāties, ka dzīve pārmainīsies. Ievietoju soc.tīklos fotogrāfiju ar savu veikumu un pāris stundu laikā vairāk kā pustūkstotis cilvēku bija to atzinīgi novērtējuši, vēstuļu sadaļa bija pārpildīta ar piedāvājumiem un tad domāju: „Bet varbūt izmēģināt? Labāk izmēģināt un nesanāk, nekā nemēģināt neko.” Protams, sākumā man vismaz piecas reizes prātā ienāca doma, ka es taču no tā visa neko nesaprotu un man bija bail. Tā sākās mana iepazīšanās ar rokdarbnieču pasauli.

20150526110147-82824.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

„ Skaistuma MĀJAS” ir krāsainas, nestandarta gaismas virtenes un kupoli/gaismas. Maija sākumā arī prezentējām jaunumu - rotas un aksesuāri visai ģimenei. Katrs bumbulis (gan liels, gan mazs (arī 0,3 cm ) ir mūsu roku darbs. Tinam, veidojam un gatavojam. Mūsu lielākā atšķirtības zīme – pieprasītākais virtenēm bumbu diametrs ir 11-12cm, tās uz sienām veido izteiktas gaismas spēles,ēnas un mājoklī rada sevišķi romantisku gaisotni. Strādājam ar augstvērtīgiem un bērniem draudzīgiem materiāliem.

20150526110211-57922.jpg

Visu, kas klientam iešaujas prātā, cenšamies maksimāli realizēt pēc viņa vēlmēm un izjūtām.

20150526110230-30556.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Ik mirkli mēs atklājam ko jaunu, tādēļ ir svarīgi to piefiksēt. Kas zina, vēlāk noderēs. Tieši tā arī tapa pirmās krellītes. Veidoju virteni un domāju – „ Kādēļ no šādiem materiāliem un tieši tādā pat tehnikā nevarētu būt arī rotiņas? Varētu būt!” Man viss „atnāk” pats, es tikai mācos to nolasīt.

20150526110250-63519.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Mājaslapas izstrāde vēl ir procesā, tādēļ par mums plašāk uzzināt var www.facebook.com/Skaistumamajas vai e:pasts - skaistuma.majas.lv@gmail.com . Aplūkot, izčamdīt un visādi citādi apskatīt ir iespēja tiekoties klātienē – mēs vienmēr esam gatavi uzņemt ciemiņus un interesantus, sagaidot ar tēju un cepumiem.

Pašlaik noris pārrunas ar dažādiem saloniem, tādēļ gaidiet tik jaunumus – vasara būs pārsteigumu laiks!

20150527085710-52715.jpg

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Manuprāt, ideāla reklāma – no mutes mutē. Tas nozīmē, ka klienti ir apmierināti un viņu vēlmes izpildītas. Kas gan var būt labāks biznesā par klientu atzinību?

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Par roku darbu vienmēr stāstu, ka VIENĀDU DARBU NAV. Tādēļ jautājumu pārvērtīšu – vai ir redzēts kas līdzīgs? Jā, līdzīgus darbus esmu redzējusi – ārzemēs un divi latviešu zīmoli arī veido bumbuļu virtenītes. Bet tās ir darinātas pilnīgi citā tehnikā un dzīvē saliekot abus kopā vienīgā kopīgā pazīme būs – par pamatu izmantotajam virtenes, bet pat tur ir atšķirības, jo es strādāju tikai ar LED virtenēm, lai Skaistums nav jātaupa.

Par rotiņām un tauriņiem – šo gan nekur neesmu manījusi. Ideja ienāca prātā spontāni un tiek darīts viss, lai to pārvērstu nopietnā projektā, jo, lai arī ļoti sarežģīti, bet man  tik ļoti patīk sava nodarbe!

20150526110340-93746.jpg

20150526110347-84884.jpg

Vairāk gan neesmu lūkojusies un nezināšu teikt. Esmu iekšā savos bumbuļos un man tas ir divi vienā – hobijs un darbs un paralēli vēl tam ģimene (precīzāk, otrādi – vispirms ģimene un tad hobijdarbs), tādēļ arī visu brīvo laiku maksimāli veltu ģimenei.

Bet citādi uzskatu, ka konkurence ir laba lieta, jo tā liek Tev augt. Arī es vēl tikai augu!

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukums pie manis atnāca nejauši. Par cik viss notika strauji, domāju, ka galvenais - vajadzīgs pienācīgs un atbilstošs nosaukums. Mājas skaistums. Tas bija pirmais variants. Pēc dienas sapratu, ka tas nekam neder, laikam jutu par tālākiem plāniem. Tad tieši tik vienkārši saliku – Skaistuma MĀJAS. Jā, šis der. Ar vārdu MĀJAS ir domāts ne tikai burtiskā nozīmē vieta, kur dzīvojam, bet tas ir – „Lai katram Skaistumam ir savas mājas!”Arī aksesuāriem, puišu un meituku smukumiem. Tās ir arī sajūtas, ko dodam.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Radu kaut ko, kas cilvēkos raisa pozitīvas emocijas. Mēs esam par vienkāršo, Latvisko skaistumu! Par to, lai ikvienā MĀJĀ ir skaists it viss!

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Oi, cik teikumos jāiekļaujas? :D Meitenes, meitenes... Viņas ir superforšas! Meitenēm ir 1gads un 1 mēnesis starpība, emocijas mainās ļoti strauji – no labākām draudzenēm līdz bērniem, kas savstarpēji šķiet pilnīgi sveši. Domāju, ikviena 2 bērnu mamma to ir izjutusi. Bet viņas ir mūsējās un mēs viņas mīlam vairāk par visu! Viņas rosina jaunām idejām, iedvesmo, atklāj to, cik spēcīgi esam..:)

20150526110432-17556.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Katrai monētai ir divas puses. Tas pats arī radošās darbībās. Nav noteikta darbalaika, ir posmi, kad strādāju no agra rīta līdz vakaram. Tai pat laikā jebkurā brīdī varu paņemt stundu-divu garu pauzi, uzsēdināt mazo uz velosipēda un aizbraukt uz parku, paspēlēties, vingrot. Ikdiena ir viegla, ja tā tiek lielos vilcienos saplānota. Sākumā viss bija kā juceklis, nu esmu salikusi – darbojos tādā posmā, menedžments tādā brīdī, pārējais tad. Svētdienā nestrādāju nekad, arī telefons un e-pasts tiek atslēgts. Visi apmierināti...es ceru.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Manas meitas ir pirmās klientes un visu, kas top- tas viss tiek uzmērīts, pielaikots un viņu emocijas tie ņemtas vērā, jo, kā zināms, bērni nemānas.

Pateicoties bērniem, ir krietni vairāk ideju. Piemēram, mēs kopā skatāmies kādu multfilmu, paralēli man pasūta gaismas virteni kādam bērniņam uz dzimšanas dienu. Ja ir tematiskā dzimšanas diena, tad piedāvāju izveidot tematisku virteni, bet tā, lai tā sasaucas arī ar bērniņa istabas interjeru. Bieži mazie fano par kādu no multfilmu tēliem un ir priecīgi ieraudzīt, ka tieši tādas krāsas ienāk pie viņiem!

20150526110504-70431.jpg

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Protams. Netieši, bet, pateicoties savai jaunākai meitiņai, nolēmu šo pārvērst par kaut ko nopietnāku kā hobijs. Aizgāju no savas līdzšinējās darbavietas un pievērsos Skaistuma MĀJĀM pilnībā!

-       Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Noteikti mēģiniet! Man vienmēr licies, ka latvieši ir ļoti talantīgi un uzņēmīgi, tikai mēs pārāk baidāmies kļūdīties. 

Uzdod savu jautājumu un laimē gaismiņu 20,-eur vērtībā vai rotu komplektiņu bērniņam (iespēja arī pieskaņot mammu, tēti, māsu un brāli).

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

 

 

 

īgLa īgLa 02. Jun 2015, 21:27

Ļoti skaisti 😀
Kā savu darbošanos savieno ar meitiņas auklēšanu (viņa palīdz jeb Tu atrodi viņai kādas nodarbes,lai vari darboties)? Un vai kas mainītos,ja nebūtu iespēja izsaukt aukli?

02. Jun 2015, 15:29

Ļoti kvalitatīvi darbi, esmu dzīvē izbaudījusi. Idejai, šādu matu stīpiņu nevēlies veidot? Mazākām galviņām ar mazākām bumbām.

Cielavinna Cielavinna 02. Jun 2015, 14:59

Madara paldies par atbildi, tagad vismaz zināšu kas ir tās virtenes. Tu esi malacis un apbrīnojami gaišs cilvēks, lai arī turpmāk mūza ir ar Tevi un top daudz skaistu darbiņu. Malacis, ka būdama divu bērnu mamma nesēdi malā, bet aktīvi darbojies un parādi to, ka mammas nav domātas tikai bērniem. 🌷

pandulaacis pandulaacis 02. Jun 2015, 10:05

Ļoti skaisti! Īpaši iepatikās sirds formas gaismekļi, auskariņi un krellītes mazajām dāmām. Oriģināli!
👍

Kā šādas rotiņas funkcionē reālajā dzīvē? Vai tās ir izturīgas? Vai arī der tikai fotosesiju / pasākumu mērķiem?

Veiksmi turpmākajā darbībā! 👋

Cielavinna Cielavinna 02. Jun 2015, 09:14

Skaisti darbi Madara! Talants ir! Man nav bijusi saskarsme ar šādām virtenēm, tāpēc interesanti būtu uzzināt pēc kāda principa viņas strādā, kas viņās ir iekšā un darbojas uz kā (baterijas)? Cik ilgi jātaisa šāda virtenīte?

02. Jun 2015, 00:48

Sveika.Ļoti fascinē šis biznesiņš ar bumbām.Mani jautajumi:Vai ir iecere tuvaka nakotne uzmeistarot ginesa cienigi bumbinju virteni?Vai katrs mājās ari var ko tadu pamēģinat uzmeistarot?Vai kāda virtenīte ir arī aizceļojusi uz kādu ārvalsti? 😉 😀