Mammas supergardā frikadeļu zupiņa ar mājās audzētiem dārzeņiem

Mammas supergardā frikadeļu zupiņa ar mājās audzētiem dārzeņiem

10. Oct 2016, 17:08 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Rudens ir drēgns laiks, tādēļ sildoties noteikti noderēs garda frikadeļu zupiņa. Zupai būs nepieciešams:

500g svaigas cūkgaļas maltās gaļas

6 vidēja lieluma kartupeļi

6 vidēja lieluma burkāni

1 liels sarkanais sīpols

3 daiviņas ķiploka

pus sprīdi garš ingvers

pipari, malti, pipari apaļi

sāls

adžika

lauru lapas

pētersīļi 

1 ola

Nomizojam sīpolu, sagriežam smalkās šķēlītēs, liekam katlā apcepties. Iepriekš pievienojam ēdamkaroti olīveļļas. Kad sīpoli apcepušies, sagriežam nomizotos burkānus ripiņās. Kopā ar sīpoliem apcepjam, ja sīpoli uzsūkuši visu eļļu, var pievienot vēl mazliet, lai nepiedegtu. Tad, kad burkāni jau ir kļuvuši nedaudz mīkstāki, pievienojam 2L -3L ūdens, tad liekam sāli, piparus, laurulapas, es pievienoju arī tējkaroti tirgū pirktas adžikas, tad nomizoju un uz smalkās rīves sarīvēju ingveru, pievienoju zupai. Kad burkāni vidēji mīksti, pievienoju nomizotus un kubiciņos sagrieztus kartupeļus.

Tad gatavoju frikadelītes, maltajai gaļai pievienoju sāli, piparus, ķiplokspiedē izspiestas 2 lielas daiviņas ķiploka, pievienoju arī pus tējkaroti sinepju un vienu olu. Visu kārtīgi izmīcīju, līdz masa kļuva stingra. Tad veidoju mazas apaļas gaļas bumbiņas, tās liku katlā.

Tad pārbaudām sāls daudzumu, cik nu kuram vajadzīgs, sakapājam smalki pētersīļus, var arī lociņus, dillītes, mums mājās visi bija izlietoti un šoreiz nācās iztikt tikai ar pētērsīļiem.

Zupiņa bija ļoti garda ēda visi - gan tētis, kurš zupas nelabprāt ēd, gan mazākā māsiņa, gan sportiskais brālis, gan lielā māsa, gan arī mamma. Galvenā garšas atslēga - īsta cūkgaļa no zemniekiem un pašu audzēti dārzeņi :)

mamma27 mamma27 10. Oct 2016, 17:45

😀 nekad nebiju likusi olu klāt. Būs jāpamēģina ,bet citādi tāda pati zupiņa kā mums! Tik pētersīļi tiek zupā tikai laukos😀