Mammas "izlaušanās"

Mammas "izlaušanās"

22. Sep 2017, 12:16 Ievas_mamma Ievas_mamma

Nesen ieliku rakstu par to, cik grūti ir kaut uz brītiņu izrauties no mammas lomas un “ģimenes ligzdiņas”, lai atpūstos, atjaunotos un atcerētos, kas esmu patiesībā. Šķita, ka raksta publicēšana būs maģisks mirklis, kad visas manas bažas izgaisīs kā nebijušas, un uztraukums nozudīs līdz ar rietošo sauli. Tā nenotika.

Vakar pirmo reizi gada laikā devos izklaidēties un atpūsties bez bērna. Nav jau tā, ka es nebūtu devusies ārpus mājas viena, taču šoreiz mērķis nebija nedz maizes un krējuma krājumu uzpildīšana, nedz jaunu kurpju iegāde. Es devos uz Zumbas nodarbību.

Atgriežoties pie grūtībām – stundu pirms plānotās iziešanas no mājas teicu, ka nekur neiešu. Ir vēls, Ieva gribēs gulēt, viņai jātaisa ēst, man sāp vēders, jaunās botes berzīs – attaisnojumu, lai paliktu mājās netrūka. Gribēju raudāt, jo vēlēšanās doties bija neaprakstāma, un vakardienu biju gaidījusi visu nedēļu. Taču KAUT KAS mani atturēja. Bailes. Bailes no pārmaiņām, no brīvības, no iespējas, ka labi var būt arī ārpus mājas. Bailes, ka man pārlieku iepatiksies būt vienai. Bailes, ka bērns nespēs bez manis un es – bez viņas. Bailes, ka meitiņas tētis jutīsies pārlieku noguris, lai meitas vakara niķus uzņemtu ar prieku. Nezinu, kas tieši no visa šī mani atturēja, iespējams viss. Taču es nolēmu sevi lauzt.

Pusseptiņos vakarā, tā vietā, lai gatavotu ēst un plānotu gulēt iešanu, sev neraksturīgā manierē savācu mantiņas, uzvilku mēteli, sabučoju vismīļākos un devos laukā. Lietū. Un momentāli pārņēma sajūta, ka viss saspringums un vainas apziņa tiek aizskaloti. Es jutos brīva. Slieksnis bija pārkāpts. Nozvērējos, ka šo laiku izbaudīšu pilnībā.

Līdz sporta klubam ir pusstundas gājiens, tādējādi man bija daudz laika, lai klusi un netraucēti ļautos pārdomām. Šis bija ļoti nozīmīgs laiks. Klusi pārcilāju visu, kas mani uztrauc un nomāc, un pa vienam vienkārši…atlaidu. Un klubā ierados tīra un emocionāli gatava.

20170922121539-76490.jpg

Jāpiebilst, ka šī bija pirmā reize, kad apmeklēju sporta klubu. Vēl viena satraucoša reize, kad tika pārkāpts slieksnis. Un vēl viens atvieglojums.

Tālākais jau notika viegli un ātri. Attapos zālē, pilnā ar sievietēm, un lūkojos uz savu spoguļattēlu, nodomājot;” Tu izskaties satriecoši! Atslābinies un ļaujies!” Mūzikai sākoties, nedaudz kautrējos, taču, vērojot pārējās un savu atspulgu, ātri atbrīvojos un ļāvos. Ķermenis atpazina kustības, kuras biju trenējusi mājās 9 mēnešu garumā, jaunie sporta apavi neberza, vēders nesāpēja, enerģijas netrūka. Aizmirsu bērnu un savu vīrieti (lai viņi man piedod), savus kompleksus, bailes un ikdienas stresus. Mēs visas un mūzika. Kustība. Un viss, kas eksistē ārpus tā, vairs nav svarīgs.

Nodarbība ilgst stundu. Tas nav ilgi, taču – ar to pilnībā pietiek. Klubu pametu ar vieglumu sirdī un smaidu sejā. Vairs nekādu baiļu. Pirmais solis ir sperts. Izlaušanās ir notikusi.

Nopirku abonementu 2 mēnešiem.

Ievas_mamma Ievas_mamma 24. Sep 2017, 21:33 Softix

Izdzīvoja, bija "padzīvojuši zaļi" un izskatījās tīri laimīgi. 😃 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 22. Sep 2017, 22:14 Cielavinna

Tas jau ir tikai pašsaprotami ar pirmo bērniņu, man bija tāpat, ka šķita, ka bez manis mazais raudās, stresos utt., tāpat ir ar dārziņu - saka, ka biežāk jau mammas nevar emocionāli palaist mazos, mazie sen jau iejustos 😀 tādas nu mēs, mammas, esam 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Sep 2017, 18:18 Cielavinna

Piekrītu. 😉

Cielavinna Cielavinna 22. Sep 2017, 14:56

Lasot Tavus rakstus, rodas sajūta, ka esi ieciklējusies uz mammas būšanu un pati negribi no tā visa tikt vaļā. Bērnam ir tētis un tētis galā tiek ne sliktāk par mammu. Mammas pašas sevi pataisa par mājās sēdētājām un pašām no tā ir sliktāk.

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Sep 2017, 13:52 Maaminja Diaana

Zumba ir mana jaunā kaislība. 😀 Iepazinos 2 mēnešus pēc dzemdībām, nu jau esmu tik daudz samācījusies, ka varu nekautrēties. 😃 😀
Paldies par mīļo komentāru!❤

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 22. Sep 2017, 13:44

Aaaa, cik superīgi 😍😍😍 Tu saņēmies, tāds prieks, ka nepadevies iekšējām pretrunām 😀
man arī pirmā studiju diena bija visgrūtākā, visu nakti pirms tam nevarēju aizmigt, bija jadomā, kā būs, kā ies utt., kad to pārvar, pēc tam jau ir daudz vieglāk 😀
Lepojos ar Tevi, mammīt 😘 😀 un Zumba - izklausās ļoti interesanti, mmm 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Sep 2017, 13:07 mamma88

Noteikti dodies! 😀 Tas ir tā vērts. 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Sep 2017, 13:06 Elionore

Tā ir! Jūtos fantastiski! Kā no jauna piedzimusi. 😀 Dubultlaba mamma. 😀

mamma88 mamma88 22. Sep 2017, 12:51

Jezin cik labs raksts. Es jau sen briedu regulariem sporta kluba apmeklejumiem. Viss, es ar eju!

Elionore Elionore 22. Sep 2017, 12:48

Lieliska izlaušanās! Uzkrāto enerģiju Tu noteikti nesīsi mājās un tas tikai vairos labo. 🌷