Māmiņu Klubs testē: Spēka treniņš ķermeņa augšdaļai

06. Jan 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs turpina testēt un izmēģināt jaunas lietas, vietas un iespējas, tāpēc vēl šī gada izskaņā raidījuma vadītāja Rūta paguva izmēģināt ko jaunu – spēka treniņus ķermeņa augšdaļai.

Vēl pirms treniņa Rūta atzina, ka viņa nezina, ko sagaidīt, taču skaidrs ir tas, ka būs nepieciešams pielietot iekšā mītošo spēku, par kuru viņa pat neapzinoties. Rūta Dvinska: “Kad ir jānes, piemēram, bērni, spēks vienmēr atrodas, bet ikdienā es nedaru neko īpašu un arī nepiedomāju pie tā, lai man būtu spēcīgāka ķermeņa augšdaļa. Esmu gatava izmēģināt!”

Sertificēta fizoterapeite Agita Zariņa, kura pasniedz nodarbības ķermeņa augšdaļas stiprināšanai, teic, ka sākotnēji nodarbībās, pirms balstīties uz rokām, tiek iesildītas konkrētās muskuļu grupas, kā arī stiprināti muskuļi, kas svarīgi nepieciešamās pozas ieņemšanai. “Tajā brīdī, kad sākam trenēt ķermeņa augšdaļu, var būt sāpes un arī nedaudz lielāks saspringums, kas ir normāli, jo trenējamies un sāk nostiprināties konkrētās muskuļu grupas,” skaidro fizioterapeite, kura norāda, ka treniņos tiek uzlabots muskuļu spēks, kā rezultātā ar laiku kļūst arī vieglāk darīt dažādas ikdienas aktivitātes, izturēt ilgstošu stresu.

Pēc treniņa Rūta atzīst, ka tas patiešām ir bijis grūts, jo darbojusies visa iekšējā muskulatūra, kuru ikdienā tik bieži nenodarbinām, kā arī pie tās nepiedomājam. “Tas, kas šajos treniņos ir ļoti motivējoši un dzen uz priekšu, ir tas, kas visas pozas ir iespējams izpildīt perfekti. Tas ir apbrīnojami, cik daudz mēs varam paveikt ar savu ķermeni! Tas ir arī darbiņš ar galvu, jo ir jāizdomā neskaitāmas lietas vienlaikus,” saka Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta, norādot, ka šie treniņi ir vēl viens labs veids, kā sevi iepazīt, izzināt un saprast, uz ko esi spējīgs.