Māmiņu Klubs testē: Groove dance nodarbības

30. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav apstrīdams, ka fiziskās aktivitātes tiešā veidā ietekmē mūsu emocionālo labsajūtu. Tieši tāpēc mammas brīžos, kad jūtams enerģijas izsīkums, to cenšas atgūt ar kustību palīdzību.

Groove dejas ir lieliska pieredze dažādas mūzikas pavadībā izkustināt savu ar ķermeni.

Groove dance trenere Ilze Altroka teic, ka Latvijā ir ļoti skaistas sievietes, taču dažkārt tām atraisīties traucē domas par to, kā gan tas izskatās no malas, tāpēc kustība, jo sevišķi deja, ir tas brīnišķīgais instruments, ar kuru iespējams strādāt, lai atbrīvotu savu ķermeni. Nodarbību laikā dalībniecēm tiek doti vienkārši deju soļi, kas palīdz atbrīvot savu prātu un ļauties kustībai.

Groove dejas apzināti vai arī gluži neapzināti ir terapija, kurai ļaujoties tiek kustināta arī iekšējā enerģija. 

Izmēģinājusi Groove dance, ar saviem iespaidiem par nodarbību ir gatava dalīties arī Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta, kura atklāja, ka, viņasprāt, deja atkailina, un to darīt viņai ir ļoti grūti, lai arī viņa dejojusi ir visu mūžu. 

“Es esmu visu mūžu dejojusi, bet improvizēt un dejot sev ir kaut kas pavisam cits nekā dejot pēc horeogrāfijas. Šī bija sevis laušana visas nodarbības garumā, lai arī no malas tā varbūt nemaz neizskatījās,” par saviem iespaidiem dalās Rūta, piebilstot, ka nodarbības laikā izdejojusies no sirds un tas viņai ļoti paticis, jo ikdienā ļoti pietrūkst. 

Vai arī tev deja palīdz atjaunot enerģiju?