Māmiņu Klubā pieejamas bezmaksas konsultācijas un nodarbības krīzē nonākušām sievietēm

21. Mar 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas valsts meži sadarbībā ar Ziedot.lv piešķīruši finansējumu Māmiņu Kluba Labdarības fondam, lai tas varētu sniegt palīdzību sievietēm, kuras nonākušas krīzes situācijās.

Pateicoties tam, sievietēm būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas un atbalstu no dažādiem speciālistiem, sākot no emocionālās puses sakārtošanas, beidzot ar fizisko veselību, tāpēc Māmiņu Klubs aicina atsaukties māmiņas krīzes situācijās, rakstot vēstuli uz fonds@maminuklubs.lv.

Māmiņu Kluba Vecāku skolas pasniedzēja, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande skaidro, ka krīze ir nevis jebkuras pārmaiņas cilvēka dzīvē, bet gan pārmaiņas, kuras skar tik ļoti, ka cilvēks vairs nevar izmantot iepriekšējos problēmrisinājumu paņēmienus. "Respektīvi, ir kaut kas krasi jāmaina un tam ir jāpielāgojas. Tas nozīmē, ka veidojas situācija, kura nav mums pazīstama un kurā esam spiesti patērēt ļoti daudz enerģijas, lai pielāgotos," norāda speciāliste. 

Diāna Zande, runājot par jauno iespēju krīzē nonākušajām sievietēm, bilst, ka vēlas, lai palīdzības sniegšana būtu racionāla un neilgtu mūžīgi, ar to domājot, ka ar konsultāciju palīdzību sievietei būtu iespēja rast risinājumu savai krīzei, kā rezultātā palīdzība vairs nebūtu vajadzīga.

D. Zande: "Atzīt sev, ka ir nepieciešama palīdzība un kaut kā pietrūkst, ir daudz sarežģītāk nekā tiem, kuri pie tā jau pieraduši kopš piedzimšanas, dzīvojot ar domu, ka viņiem kaut kā pietrūkst un palīdzības prasīšanu ir iemācījušies gluži kā sociālu lomu." Tāpēc viņa aicina neskatīt vīru no cepures, jo dažkārt pat labklājībā dzīvojoši cilvēki var nonākt negaidītā trūkumā, piemēram, ja kāds ģimenē saslimst un tam tiek atvēlēti visi ģimenes līdzekļi.

Māmiņu Kuba Labdarības fonda vēstnese Liene Bērziņa norāda, ka Māmiņu Klubā ik dienu notiek dažādas lekcijas jaunajiem un topošajiem vecākiem, bet tagad māmiņas, kuras nonākušas krīzes situācijā, šīs nodarbības varēs apmeklēt bez maksas, tādējādi satiekot tādus speciālistus kā Diāna Zande, Klaudija Hēla u.c.

Mums noteikti būs nepieciešams jūsu atbalsts, jo tikai kopā mēs spēsim paveikt lielas lietas, lai katrs stāsts būtu ar laimīgām beigām.

 

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

Reģ.Nr. 40008273324

Ziedojumu tālrunis:  90067000

Kontaktinformācija:

e-pasts: fonds@maminuklubs.lv

Tālr.nr. +371 28670057