Mājas mīluļi- suņi un kaķi. Vai esat reģistrējuši savus mīluļus?

Mājas mīluļi- suņi un kaķi. Vai esat reģistrējuši savus mīluļus?

20. Mar 2014, 13:31 liigad liigad

 Šodien atkal redzu, ka internetā- sociālajos tīklos parādās sludinājums par kādu pazudušu ģimenes mīluli un kādu, kas ir pieklīdis un tas man lika aizdomāties par šo tēmu.

 Mēs zinam, kad pazūd ģimenes mīlulis visa ģimene pārdzīvo, jo īpaši bērni. Tā pat ar pieklīdušiem mīluļiem, protams, ir žēl dzīvnieciņa, bet reizēm dzīvniekam nav nedz kakla siksnas nedz, kas cits, lai varētu atrast saimniekus.  

Jāsaka, ka kopš mūsu ģimenes mīlulis- taksis pazuda, nu jau tālajā 2005.gadā, un tā arī neatradās, sev pateicu, ka ja man vēl būs suns darīšu visu, lai ģimenes mīlulis, ja arī aizklīstu un kāds viņu atrastu, spētu atrast mājas.

 

Tagad ir pagājis vairāk kā gads kopš mūsu mājās ir ienācis suns Qwatro un nu esmu izdarījusi visu, lai neatkārtotos iepriekšējais scenārijs.

 Pirmkārt, ir kakla siksna ar atstarotājiem un īpašnieka datiem, lai ar mani varētu sazināties suņa atrašanas gadījumā.

Otrkārt, esmu „nočipojusi” savu mīluli, nokārtojusi visus dokumentus un reģistrējusi Lauksaimniecības datu centrā, lai, ja kakla siksna pazustu, zinātu, kas ir dzīvnieka īpašnieks.

Protams, suņu un kaķu kategorijas, kur šī reģistrācija ir obligāta.

Šiet ir pieejama informācija par dzīvnieku reģistrēšanu.

Jāsaka, ka tas atrisinātu arī daudzas sadzīviskas problēmas, tajā skaitā arī juridiskas, kad būtu jānoskaidro dzīvnieka īpašnieks, bet to nav iespējams izdarīt.

 Vai esat „nočipojuši” un reģistrējuši savus mīluļus? Vai Jūsuprāt tas ir nepieciešams?