Maija Armaņeva: "Sievietei ir jābūt egoistei"

Maija Armaņeva: "Sievietei ir jābūt egoistei"

24. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas blogeru un influenceru asociācijas vadītāja Maija Armaņeva ir kļuvusi par daudzu sieviešu iedvesmotāju. Viņas dzīvei ik dienu seko līdzi tūkstošiem cilvēku, taču viņai pašai kā mammai ir ļoti svarīgi neapslāpēt sava desmitgadīgā dēla radošo potenciālu.

Viņa ir piemērs ceļā uz sievišķību, un savos ieteikumos par to, kā to vairot, dalīsies arī Māmiņu Kluba organizētajā Sieviešu Festivālā jau 29.februārī. Maija Armaņeva festivālā uzstāsies lekcijā “Attiecības ar stilu: individualitātes atslēga” un gaidīs meistarklasē "10 drēbes 30 dienām".

Dzīve Instagram

Atšķirībā no citiem, Maijas darba diena nerit no plkst. 8.00 līdz 17.00. Tā vietā dzīvesstila blogerei dzīve Instagram kļuvusi par darbu, hobiju, biznesu un vaļasprieku vienlaikus, bez normētām darba stundām, ar nepieciešamību komunicēt ar saviem sekotājiem arī brīvdienās, ceļojumu laikā un arī tad, kad pieveikusi slimība. M. Armaņeva: “Grūtie brīži ir tad, kad slimoju un neko negribās, taču, ja uz nedēļu pazustu no Instagram, atgriezties platformā būtu ļoti grūti.”

Pirms pus gada Instagram pievienojās arī Maijas dēls Adrians. Kā atzīst Maija, pirms tam abi pārrunājuši nosacījumus, lai atrastos šajā platformā. “Protams, lai viņu pasargātu, man bija jāizstāsta viss, kas šeit var notikt, arī to, ka vienmēr jādomā, kas tiek publicēts. Iedodot ievadgrāmatu par to, ko drīkst un nedrīkst darīt, viss ir OK, jo tad, ja radošam bērnam aizliegtu radīt, tas nebūtu pareizi,” stāsta influencere, uzsverot, ka sociālie tīkli ir nākotne.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT

Būt mammai

Maijai ar savu dēlu vienmēr bijušas ļoti draudzīgas un atvērtas attiecības, jo, kā pati teic, dēls pēc dabas ir ļoti atvērts. Salīdzinot to, kā bija būt mammai tad, kad dēls bija pavisam mazs, un tagad, viņa teic, ka tagad ir miljons reižu vieglāk. “Pirmo gadu es sēdēju mājās un izskrēju ārā tikai uz 10 minūtēm, lai ātri nestos uz veikalu un nopirktu visus produktus. Tas bija traki un tam tā nevajadzētu būt,” savās atmiņās dalās Maija Armaņeva. Tolaik viņa pieļāvusi daudz kļūdu, uzskatot, ka vienmēr jāatrodas blakus dēlam. Tā laika Maijai ar savu tagadējo pieredzi viņa ieteiktu atslābt un mazāk par visu uztraukties. 

Ja tolaik, pirms desmit gadiem, gaidot dēlu, šķitis, ka viņa neko nepagūs un valdījis vispārējs haoss, tagad, atskatoties šķiet, ka ir zināmas visas kļūdas un būtu daudz vienkāršāk. Tas arī tādēļ, ka vēl pirms desmit gadiem bija informācijas haoss, taču mūsdienās to var atrast vieglāk un arī strukturētākā veidā.

Sievietei jābūt egoistei

Jau no mazām dienām Maijai ir paticis labi izskatīties un ģērbties spilgtāk nekā vienaudžiem. Gadu laikā nekas nav mainījies un, kā atzīst viņa, dzīvē satiktā Maija ir tāda pati kā Instagram. Pat uzvelkot treniņtērpu, tajā noteikti būs kāda “rozīnīte”.

Tas sasaistās ar Maijas viedokli par sievišķību, jo viņa uzsver, ka sievietei ir jābūt apmierinātai pašai ar sevi. “Ja viņa ģērbjas skaisti, tad tas jādara priekš sevis nevis kādam citam. Teikšu godīgi – ir jābūt egoistei! Ir jāmāk pateikt savai ģimenei, ka tagad stunda vai piecas būs tikai manas un tajās darīšu, ko gribēšu,” saka stiliste Maija Armaņeva. Pēc viņas domām, katrai sievietei ir jājūtas laimīgai savā ādā, savā ķermenī un drēbēs.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT

VAIRĀK PAR SIEVIEŠU FESTIVĀLU UZZINI ŠEIT