Magnijs- ar kādiem produktiem to uzņemt

Magnijs- ar kādiem produktiem to uzņemt

25. Nov 2015, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai kāds ir aizdomājies, kā strādā cilvēka organisms? Par to mēs atceramies tad, kad sāk kaut kas sāpēt, vilkt, smelgt.

Mūsu organisms- tas ir vesels mehānisms. Mehānisms, kura darbā ļoti svarīgu lomu spēlē tieši magnijs.Tomēr saskaņā ar pētījumiem, kā mēs jau rakstījām, ap 90% mūsdienu cilvēku izjūt magnija deficītu.

Taisnība, šie simptomi var norādīt arī par magnija pārbagātību. Tieši tāpēc, lai uzzinātu, vai simptomi ir saistīti ar magnija trūkumu vai nē, jāveic analīzes, stāsta dietologs Lolita Neimane.

Vai Tu zini, ar kuriem pārtikas produktiem var uzņemt magniju? Lolita Neimane zina. Viņa stāsta par produktu grupām,kas magniju satur lielos daudzumos.

Īpaši ar magniju bagāti ir neapstrādāti graudi, vīģes, mandeles, valrieksti, tumši zaļie dārzeņi, banāni.

Liels magnija daudzums ir arī riekstos un graudaugos (kviešu klijas, rupja maluma milti), žāvētās aprikozēs, žāvētās plūmes, vīģes, kakao pulveris.

Bagāti ar magniju ir kukurūzas klijas, zivis, šokolāde, svaigi augļi (īpaši banāni), arbūzi.

Magniju satur auzas, prosa, griķi, pākšaugi (pupiņas, zirņi), jūras aļģes, kalmāri, gaļa, olas, maize, zaļumi (spināti, pētersīļi, lapu salāti, dilles), citroni, greipfrūti, halva, āboli.

Pievērsiet uzmanību, ka ēdiens,kas satur daudz kalcija, piemēram, siers, biezpiens, samazina magnija daudzumu organismā. Tieši tādā pat veidā iedarbojas bieža kafijas, kofeīnu saturošu dzērienu, alkohola lietošana.

Tāpat mēs painteresējāmies pie Lolitas Neimanes, kādas ir viņas domas, ja cilvēks, kuram ir magnija deficīts, papildus lieto uztura bagātinātājus, kas satur magniju: "Pozitīvi! Ja nepietiek ar ikdienā uzņemto pārtiku, tad ir jālieto uztura bagātinātāji, kas palīdzētu atjaunot magnija līmeni."

FLORADIX MAGNESIUM

20150916092725-47364.jpg

FLORADIX MAGNESIUM nodrošina organismu ar nepieciešamo magnija dienas devu. FLORADIX MAGNESIUM satur medu, vairāku augļu sulu koncentrātus un atlasītu augu ekstraktus, kas veicina magnija uzsūkšanos organismā. Produkts ir ērti lietojams un labi garšo. FLORADIX MAGNESIUM ir piemērots sportistiem, jo magnija daudzums organismā samazinās pēc sporta nodarbībām. Daudz magnija nepieciešams arī jauniešiem, grūtniecēm un mātēm, kas baro bērnu ar krūti. Noder stresa mazināšanai, uzlabo miega kvalitāti. Magnijs veicina kalcija uzkrāšanos kaulos, tādejādi stiprinot tos. Magnijs atslābina muskuļus, palīdz pret nakts krampjiem. Latvijā pieejams 250 ml tilpumā. Lietojot pa 20 ml vienu reizi dienā pirms ēšanas.

FLORADIX MAGNESIUM palīdzēs ātri atjaunot zaudētās magnija rezerves, stiprinās sirds un citu muskuļu darbību, mazinās stresu un uzlabos jūsu pašsajūtu.

 InternetAptieka.lv 

20151125160458-78246.jpg