LU Botāniskais dārzs - Taureņu māja

LU Botāniskais dārzs - Taureņu māja

10. May 2016, 15:38 laurlapa laurlapa

Kad ārā ir tik smuks, saulains un ļoti silts laiciņš, tā tik vien gribas kā pabūt pie dabas. Kopā ar vīru un abiem bērniem nolēmām doties uz LU Botānisko dārzu Kandavas ielā 2, Rīgā. Un izvēle bija patiešām lieliska, ne tikai saulainā laika dēļ, bet ziedošā laika dēļ. Mīļie, Botāniskajā dārzā patlaban viss zied! Patiešām skaisti!

Apmeklējām arī Tauriņu māju - to iepriekš nekad nebijām apmeklējuši. Iespaidīgi, par spīti dārgajai ieejas maksai, tas patiešām ir to vērts, lai redzētu. 

Tauriņu mājā redzami tauriņi no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Tajā var arī fotogrāfēt, bet diemžēl to ir grūti izdarīt, jo tauriņi ātri pārvietojas (noteikti ar profesionālajiem fotoaparātiem izdodas daudz labāk). Tauriņu mājā ir izveidots tropiskais klimats, ir ļoti karsts (virs 30 grādiem), tāpēc to apmeklēt ieteicams ar plānu apģērbu, jo karstums patiešām bija spēcīgs. Darbinieks pat ieteica, atģērbt mūsu 5 mēn.veco bērniņu un censties viņu nenest pie tauriņiem karstumā, bet atstāt netālu, tā lai redz un nav karstumā. 2 gadīgā meitiņa ieraugot tauriņus sāka raudāt, jo sabijās, ka viņi ir tik lieli, daudz un ātri visur lido. Pēc tam mājās, meitiņa atkal teica, ka gribot iet pie tauriņiem. Visekskluzīvākais, ko redzējām bija pasaulē lielākie tauriņi, kuri inkubātorā veidojās no kūniņām. Katrā ziņā iespaidīgi!

Staigājām pa botānisko dārzu - viss zied, puķes un koki zied! Daudz cilvēki bija Botāniskajā dārzā kopā ar bērniem, citi uz soliņiem sēž un bauda dabu, laiku, citi sēž zālītē un bauda savus līdzpaņemtos gardumus, sviestmaizes, dzērienus. 

Mēs bijām paņēmuši līdzi maizīti pīlītēm, jā, un viņas tur arī bija- Botāniskā dārza dīķītī. 

Diemžēl Botāniskā dārza kafejnīca bija slēgta, jo tur notika kāds privāts pasākums. Tomēr nepalikām bez dzērieniem, kaktusu mājā bija dzērienu aparāts (kafija eur 0,70, kvass eur 0,70).

Ieeja LU Botāniskajā dārzā pieaugušajiem Eur 4, bērniem līdz 3 gadiem - bez maksas;

Ieeja Tauriņu mājā -pieaugušajiem Eur 4,50, bērniem no 4 gadiem - Eur 3, ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1  bērns) Eur 10,50, ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) Eur 12, bērniem līdz 3 gadiem - bez maksas. 

LU Botāniskā dārza darba laiks plkst.9- 19, Tauriņu māja plkst.11- 17.