Mammu Bizness: LOTE - Par vislabāko mazuļiem!

Mammu Bizness: LOTE - Par vislabāko mazuļiem!

28. Jul 2015, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī māmiņu biznesa projekta dalībniece savu biznesu vēlējās jau ļoti sen, idejas bijušas dažādas, taču apstākļi likuši mainīt savus plānus. Uzzini vairāk un iedvesmojies!

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Kad piedzima otra meitiņa, iepazinu kādu mammīti Zandu Kudiņu, kas bija uzsākusi savu ideju realizāciju, un viņas entuziasma iedvesmota, vēru vaļā savu ideju skiču kladi, liku lietā savu radošo talantu un lūk, kas sanāca! Jāsaka gan , ka EKO materiālus izmantot mazuļu aksesuāru un rotaļlietu ražošanā pamudināja arī sliktās kvalitātes rotaļlietas bērnu preču veikalos - vai, mēs mammas labāk izvēlēsimies dot grauzt un bāzt mutītē ekoloģisku un neapstrādātu oša koku, ko kāds ar rokām gatavojis vai nezināmas izcelsmes platmasas rotaļlietu?

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Savu biznesu uzsāku šī gada marta mēnesī. Kā jau iepriekš rakstīju, vēru vaļā savu ideju skiču kladi, iepirku materiālus, meklēju un sūtīju no malu malām, kamēr atradu viskvalitatīvākos. Viss notika ļoti strauji - vispirms parādīju savus darbus tuviniekiem, tad aptaujāju citas māmiņas, taujājot vai viņām tādas lietas interesētu un tad ar jau gatavo kolekciju devos uz izstādi "Ražots Saldū", lai saprastu vai plašākai publikai tas patiktu. Atsaucība bija fantastiska, tas mani pamudināja izveidot lapas Facebook un Draugiem.lv. Pagaidām strādāju uz pasūtījumiem, taču drīzumā ceru piedāvāt savu preci arī veikaliem.

20150723152631-57949.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Kā jau iepriekš minēju, manu radošo procesu pamudināja uzsākt gan nesen dzimusī meitiņa, meklējot rotaļlietas veikalos, nācās vilties par to kvalitāti, kā arī informācija, kas laiku pa laikam parādās mēdijos par kādu rotaļlietu neatbilstību bērnu lietošanai, tad saliku kopā savas pirmsskolas pedagoga zināšanas ar EKO materiāliem un radošo mīlestību : un rezultātā radās EKO rotaļlietu un aksesuāru kolekcija. Jāpiemin, ka visi materiāli ir īpaši izmeklēti : lina audumu vedu no Lietuvas, lina auduma ražotnes, graužamriķus sūtu koka amata meistaram , kas piemeklēja mīkstāku koku - osi, viss ir ar rokām darināts, kadiķa koka pērles, kas turklāt lieliski smaržo un labvēlīgi stimulē mazuļa maņu - ožu, dzintarus izmantoju tikai Baltijas jūras. Vēl savas produkcijas ražošanā lepojos ar ar rotaļlietu un aksesuāru pasniegšanu, pie tā arī ļoti esmu piestrādājusi, visi produkti ir iesaiņoti ottreizējās pārstrādes kartona kastītēs, pildītās ar Latvijas pļavu sienu, lai pircējam, ejot raudzībās vai ciemos pie mazuļa, nebūtu jādomā par iesaiņojumu.

20150723152640-42581.jpg

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Esmu vispār cilvēks, kas vērsts uz attīstību, jebkurā jomā nestāvu uz vietas, un radošums ir  mans virzītājspēks, arī patreiz jau padomā ir daudz jo daudz ideju, kuras realizēšu LOTES produkcijas papildināšanai.

20150723152650-99929.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Par LOTI pagaidām var uzzināt un kolekciju apskatīt un par to izlasīt  www.facebook.com/pages/LOTE/575854319218002 un http://www.draugiem.lv/loteeko/ , taču turpmāk gan vēlētos izveidot arī savu mājaslapu.

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Patreiz reklāma notiek Facebook un Draugiem .lv lapās, cilvēkiem iepatīkas, viņi seko manai lapai, kā arī viņa sekotāji arī sāk sekot, otra reklāma ir tiešie LOTES pircēji, gandrīz visi sūta LOTES lietas atkal un atkal, kas kādreiz ir tās redzējuši dzīvē. Protams, kad paņem produktu rokās un aptaustu un pasmaržo, redzi, ka mazulim tas ļoti patīk, saprot, cik tas vērtīgs.Bildēs jau izskatās bezpersoniskāk. Daudzi raksta un prasa, kur var manu produkciju redzēt dabā, ir daļa cilvēku, kas internetā, bildēs redzētu lietu nekad nepērk, īpaši vīrieši un tēti, tāpēc domāju par kolekcijas ievietošanu veikalos.

20150723152701-84655.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Lotes produkcijai līdzīgas lietas patreiz neesmu manījusi, arī špikojusi savas idejas nekur neesmu.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Uzņēmuma nosaukums radās, tāpēc, ka manu mazo meitiņu sauc LOTE. Kā mēs mājās jokojam, reizē ar mazo LOTI , dzima arī LOTES bizness.

20150723152711-75383.jpg

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Manas kolekcijas moto ir "Par vislabāko mazuļiem."

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Esmu māmiņa divām mīļām meitiņām : Evelīnai Līgai ( 13 gadi) un Luīzei Lotei ( 1,4 gadi).Manām meitiņām ir diezgan liela starpība: 12 gadi. Ilgi plānojām un nevarējām tikt pie otra bērniņa, tāpēc tagad to ļoti novērtējam. Pats galvenais, ko vecāki var dot saviem bērniem ir radīt viņu starpā saticību un mīlestību - to es patiesi vēlos un cenšos, lai tas tā arī būtu.

20150723152721-92652.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?
Lielā māsa pieskata mazo māsu, kad strādāju un šuju pasūtījumus, taču mazā Lote ir gan modelis manai kolekcijai, gan produkcijas izmēģinātāja un mazā laboratorija.

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Patreiz esmu lielas izvēles priekšā : vai attīstīt savu biznesu uz pilnu atdevi vai atgriezties darbā, protams, to nosaka daudzi faktori,taču risks vienmēr pastāv. Vislielākais no faktoriem, kāpēc domāju ieguldīt visu savu laiku un zināšanas biznesā, ir iespēja strādāt un būt kopā ar saviem bērniem, ko nevar piedāvāt neviena cita darbavieta.Protams,nemelošu, viegli tas nav, bieži nākas strādāt pa naktīm, jo dienā mazulis prasa pilnu uzmanību, un kur vēl mājas darbi un laiks saviem mīļajiem

20150723152730-23307.jpg

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Citām mammām novēlu mēģināt, ja nemēģināsiet , nezināsiet! Un kā teica Vera Singajevska : "Kas iet, tam ir!"

Uzdod savu jautājumu un laimē!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

inleila inleila 28. Jul 2015, 22:17

Ļoti skaisti darbiņi! Lai veicas arī turpmāk!
Kurš darbiņš prasa vislielāko laika ieguldījumu? Un kurš ir Jums mīļākais pasūtījums?

cecii cecii 28. Jul 2015, 13:39

Nedaudz samulsināja nosaukums, sākumā domāju, ka esat tas uzņēmums Lote, kas ražo koka rotaļlietas.
Bet jūsu produkcija ir lieliska. Arī iepakojums ļoti patīk (siens kastītē). Nebalinātais lins ir topā arī mūsu mājās. Lai veicas!