Lieldienu kekss - jēriņš

Lieldienu kekss - jēriņš

08. Apr 2014, 14:10 inleila inleila

Sastāvdaļas:
250g miltu, 
1 tējkarote cepamā pulvera, 
3 olas,
200g cukura,
vanilīncukurs,
1 citrons,
1 ēdk. kakao
250g sviesta

Rotāšanai: 100 g tumšās šokolādes, pūdercukurs

20140408140845-65550.jpg

Pagatavošana:
Miltus izsijā, sajauc ar cepamo pulveri. Sviestu sajauc viendabīgā masā, pa vienai pievienojot olas dzeltenumus, cukuru, vanilīncukuru un citrona sulu. Var pievienot arī sarīvētu citrona miziņu.
Sviesta masu sajauc kopā ar miltiem un stingrās putās saputotiem olu baltumiem.
Ar sviestu vai taukiem izziestā kēksa (jēra) veidnē lej masu un cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu.
20140408140948-85187.jpg
Jēriņu pēc izcepšanas grezno ar izkausētu tumšās šokolādes masu un pārbēr ar pūdercukuru.

Recepšu konkurss: krāsainie Lieldienu ēdieni

20140403102300-68723.jpg