Lieldienās neiztikt bez olām, bet kad visas apēstas, laiks saldajam. Lieldienas ir īpaši svētki bērniem ne tikai olu krāsošanas, šūpošanās dēļ, bet arī zaķa gaidīšanas dēļ, kurš nāk ar krāsotām olām un mēdz atnest arī kādu šokolādes našķi. Šoreiz iesaku pārsteigt zaķi ar pašu gatavotiem kārumiem. Tie būs tieši laikā, lai radītu svētku noskaņu gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Šoreiz jums piedāvāju mūsu ģimenē iecienītu kārumu – ābolu rozītes.
Sastāvdaļas:
Mīklu varam pagatavot pašas, bet ja trūkst laika kārtaino mīklu var iegādāties veikalā. Šai kāruma pagatavošanai vēl ir nepieciešami āboli, kanēlis un ja vēlamies pūdercukurs.
Pagatavošana:
Pagatavošana aizņem plus mīnus 60 minūtes.
1. Ja ir pirktā mīkla, tad tā jāatkausē un tas aizņems aptuveni 30 minūtes.
2.Sagriežam ābolīšus plānās šķēlītēs, atstājot miziņu, tā dos skaisto krāsu. Ja vēlamies, lai āboli nezaudē savu balto krāsu, ābolu šķēles ievietojam bļodā, kurā sagatavots ūdens ar citrona sulu. Lai būtu vieglāk sarullēt rozītes ābolus var nedaudz pavārīt, vāra tik daudz, lai rullējot tie nesalūzt. Var bļodu ar āboliem likt mikrenē aptuveni uz trīs minūtēm, bet jāseko līdzi, lai neizjūk.
Šis saldais izskatās ļoti skaisti un tikpat labi garšo un pats galvenais tas ir viegli pagatavojams.
Cerams ka kāda no manām receptēm, būs uz tava svētku galda!
Gardi!!!Sen nav ceptas