Lieldienu kārums

Lieldienu kārums

12. Apr 2017, 13:22 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Lieldienās neiztikt bez olām, bet kad visas apēstas, laiks saldajam. Lieldienas ir īpaši svētki bērniem ne tikai olu krāsošanas, šūpošanās dēļ, bet arī zaķa gaidīšanas dēļ, kurš nāk ar krāsotām olām un mēdz atnest arī kādu šokolādes našķi. Šoreiz iesaku pārsteigt zaķi ar pašu gatavotiem kārumiem. Tie būs tieši laikā, lai radītu svētku noskaņu gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Šoreiz jums piedāvāju mūsu ģimenē iecienītu kārumu – ābolu rozītes.

Sastāvdaļas:

Mīklu varam pagatavot pašas, bet ja trūkst laika kārtaino mīklu var iegādāties veikalā. Šai kāruma pagatavošanai vēl ir nepieciešami āboli, kanēlis un ja vēlamies pūdercukurs.

Pagatavošana:

Pagatavošana aizņem plus mīnus 60 minūtes.

1. Ja ir pirktā mīkla, tad tā jāatkausē un tas aizņems aptuveni 30 minūtes.

2.Sagriežam ābolīšus plānās šķēlītēs, atstājot miziņu, tā dos skaisto krāsu. Ja vēlamies, lai āboli nezaudē savu balto krāsu, ābolu šķēles ievietojam bļodā, kurā sagatavots ūdens ar citrona sulu. Lai būtu vieglāk sarullēt rozītes ābolus var nedaudz pavārīt, vāra tik daudz, lai rullējot tie nesalūzt. Var bļodu ar āboliem likt mikrenē aptuveni uz trīs minūtēm, bet jāseko līdzi, lai neizjūk.

3. Tad ir laiks mīklas rullēšanai. Mums ir jāizveido taisnstūra formas, cik lielas pašas varam variēt (es taisu aptuveni 5x20 cm).

4. Bļodā ieliekam trīs ēdamkarotes ābolu ar divām ēdamkarotēm ūdens un liekam mikrenē uz minūti. Tad to izņemam ārā un masu uzklājam uz mīklas strēmelēm. Pa to laiku uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.

5.Tad sakārtojam ābolu šķēlītes uz mīklas, tā lai pārklājas viena ar otru. Tad uzlokam apakšējo malu uz augšu un ābolīšus apkaisa ar kanēli. Tad ņemam vienu malu un sākam rullēt. Kad sarullēts liekam silikona formiņā. Cep aptuveni 40 minūtes. Par cik ābolīši var sākt degt, tad pēdējās 15 minūtes uz rozītēm var uzklāt folliju, lai tās nezaudē skaisto izskatu. Rozītes visgaršīgākās ir karstas un pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

 20170412132155-72913.jpg

20170412132208-77605.jpg

20170412132222-61520.jpg

Šis saldais izskatās ļoti skaisti un tikpat labi garšo un pats galvenais tas ir viegli pagatavojams.

Cerams ka kāda no manām receptēm, būs uz tava svētku galda!

mamma27 mamma27 12. Apr 2017, 14:53

Gardi!!!Sen nav ceptas