Ieskaties šefpavāra Jevgēņija Ponomarjova gatavotā ēdiena virtuālajā meistarklasē - gatavo soli pa soli kopā ar mums!
Gatavojam lasi medus sinepju mērci un paipalu olu pašotu!
*Šobrīd vada kursus Food Anatomy (Patversmes iela 30/3, laboratorijā profesionālas apmācības Riman, sīkāka infomrācija pa tālruni. 25915969 vai e-pastu anatomy.f@gmail.com).
Gatavojam ēdienu pēc šefpavāra Jevgēņija Ponomarjova receptes!Ņemam svaigu lasi, atbrīvojamies no asakām.
Nogriežam apmēram 180g.
Nogriežam ādiņu un tauku slānīti, kuru var atstāt tur, kur bija ādiņaZivs jāiesālaJāuzber pipariEs iesaku lietot vairāku veidu svaigā maluma piparusKā piešķirt zivij līdzenu, noapaļotu formu
Ņemam pārtikas plēvi, attinam nelielu gabaliņu, nenogriežam, nenoraujam to.
Liekam uz plēves malas zivi, ietinam lasi plēvē, izveidojot biezu kārtu (apmēram 10 apgriezieni)
Pēc tam jums jāuzsien mezgli abos zivs sānos. Dariet to ar divu no pārtikas plēves norauto gabaliņu - lentu palīdzību.
Lasis jātin pēc iespējas ciešāk, tā, lai rullītis būtu stingrs.
Bet, ja jums tāda forma nav vajadzīga, vai arī jums tas šķiet pārāk sarežģīti, saprotams, zivi var gatavot arī bez plēves.
Šādu ēdiena gatavošanas veidu sauc par Slow Food. Maksimālā temperatūra, kādā jāgatavo zivs, ir 48 grādi.49 grādu siltumā zivij izdalīsies olbaltumvielas un tā būs kā vārīta. Minimālā gatavošanas temperatūra - 40 grādi.
Ņemiet termometru, lieciet to krāsnī, ieslēdziet krāsni un sagaidiet vidējo temperatūru 40-48 grādi.180g gabaliņš tiek gatavots 25 minūtes, pēc tam liekam zivi ledusskapī un pilnībā atdzesējam.Griežam vienādās daļās un pasniedzam kopā ar mērci. Medainā sinepju mērce
Olas dezinficējam (var izmantot jebkādu līdzekli, tajā skaitā arī trauku mazgāšanas līdzekli, tikai jāatceras pēc tam kārtīgi nomazgāt olas tekošā ūdenī).Atdalam olu dzeltenumus no baltumaDzeltenumus liekam sausā, tīrā trauciņā un saputojam stingrās, gaišās putāsSīkā strūkliņā lejam klāt olīveļļu, nepārtraucot kult olaspievienojam sinepes,medu,sāli,tobasco.
Ja mērce šķiet pārāk salda, droši var pievienot vēl sinepesVīna mērce
Uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai vīnu.pievienojam medu,vīna etiķiun atstājam uz lielas uguns, līdz brīdim kad konsistence kļūst bieza un tumša Olas pašot
Ņemam katliņu, ielieciet tajā lielu gabalu pārtikas plēves, plēvē ielejiet pilienu augu eļļas, kārtīgi saputojam olas, pievienojam sāli un piparusJums sanāk maisiņš no plēves, to ieliekam katliņā, kurā ir karsts ūdens.
Ūdenim jābūt gandrīz vārošam. Vāram 5 minūtes. Velkam ārā, izgriežam uz otru pusi plēvi un olu pašotu liekam uz šķīvja.Ar speciālu nazīti izgrebjam gurķi. Apslakam to ar vīna etiķi, pieberam sāli un maltos piparus.Burkānus un selerijas griežam ar franču karoti, balonu formā, apslakām ar citrona sulu, uzberam sāli.
Dekorācijai izmantots plāna maizes šķēlītes, kas izžāvēta uz cepampapīra.
Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
piekrītuUzzini vairāk