Lai tievētu vajadzīga motivācija

Lai tievētu vajadzīga motivācija

21. Apr 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20140417164919-89174.jpgKur to atrast? Un kā saņemties, lai uzsāktu tievēšanu, kuras galamērķis ir mīnus 5, 10 un varbūt pat 20 kilogrami?

Konsultē Sieviešu Kluba eksperts Andis Brēmanis, dietalogs. 

Motivācijas atrašana ir viens no grūtākajiem pārbaudījumiem ceļā uz liekā svara nomešanu. Kāpēc? Jo slimība – liekais svars – nav sāpīga. Pie tās ar laiku var pierast. Tiesa, rodas diskomforts, jo ir jāpērk lielāks apģērbs, kuru veikalos nemaz tik ātri nevar atrast, jo nevar uzskriet līdz piektajam stāvam bez apstāšanās, jo grūtāk pieliekties, lai aizsietu kurpes... Bet cilvēks pie visa var pierast. Viņš pat savā ikdienā ievieš kurpju iešļūcamo metodi, lai nav jāliecas un jāmokās.

Ir jāsaprot, uztura maiņa nav vienas dienas pasākums. Samazināt svaru ir ļoti jāvēlas. Ja šo vēlmi sevī jūti pietiekami stipri, zini – pirmais solis ir jau veikts. Bet, ja liekais svars ir diezgan liels, vislabāk tomēr meklēt palīdzību pie speciālistiem – diētas ārsta vai psihologa. Viņi palīdzēs kritiskajos brīžos, kad veselīgam dzīvesveidam būsi atmetusi ar roku. Kā arī ieteiks labākos paņēmienus, kas tev palīdzēs izķepuroties no šī diskomforta.

Pašmotivācijai, protams, var derēt arī viena izmēra mazāks apģērbs, kurā ļoti vēlies ielīst. Tomēr, šāds paņēmiens derēs tikai tad, ja tev ir salīdzinoši maz lieko kilogramu. Jo liekais svars lielāks, jo lielāka motivācija sevī arī jāatrod.

Skaidrs, ka kādreiz var atkal sagribēties tie ceptie garšīgie kartupeļi, makdonalda pārtika, kūkas, bulkas un citi kalorijām bagātie ēdieni. Bet ar jaunā un veselīgā dzīvesveida ieviešanu savā ikdienā jāiemācās neveselīgos ēdienus atstāt tikai svētku dienām. Ikdienai derēs tikai veselīgie!

Kur tu parasti atrodi motivāciju, lai turpinātu tievēt? Esi kādreiz meklējusi profesionāļa palīdzību?

Sieviešu Klubs

20140415120530-92234.jpg