Labs matracis tas ir labs miegs, veselība un dzīvesprieks

Labs matracis tas ir labs miegs, veselība un dzīvesprieks

27. Jan 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu aktīvajam dzīvesveidam pavisam noteikti ir ļoti svarīgs labs miegs, kā pamatā ir mūsu ikdienas garastāvoklis un dzīves spars. Lai trauktos svarīgajos ikdienas notikumos bez stresa un galvassāpēm, sāpošu muguru un daudzajām kafijas krūzēm, būtu ļoti svarīgs pienācīgs naktsmiers un guļamvieta. Proti, savam ķermenim un vēlmēm atbilstošs labs matracis.

Ir mīts, lai nesāpētu mugura un būtu veselīga gulēšana, ir noteikti jāguļ uz cietas virsmas. Tieši tādēļ cilvēki sāka pieprasīt cietus matračus ar kokosa un zāļu plāksnēm. Taču guļot uz šāda tipa matračiem, var rasties veselības problēmas. Šie matrači skaitās alerģiski un ne visiem cilvēkiem tie ir piemēroti. Pie kam, guļot uz cietas kokosa plāksnes, muguras krustu daļa nepieguls matracim un pienācīgi neatslābināsies nakts laikā, ar laiku rodot sāpes muguras krustu daļā.

Mans vārds ir Guntis Ziemelis un esmu mēbeļu salona “Mūzas istaba” īpašnieks. Vēlos padalīties ar savu dzīves stāstu par sāpošu muguru krustu daļā. Esmu to piedzīvojis vairākus gadus, lai gan nodarbojos diezgan aktīvi ar sportu jau 25 gadus. Pirmās muguras sāpes domāju biju iemantojis to apsaldējot caurvējā.

Gadiem ejot un ik pa laikam uzplaiksnot muguras sāpēm, sapratu, ka varētu būt problēma arī matracī uz kura guļu. Tanī brīdī gulēju uz vidēji cieta kvalitatīva matrača uz kura bija klāts lateksa mīksts virsmatracis. Tas man nedeva komfortu un likās pārāk mīksts guļamais, izraisot sāpes muguras lejpus daļā. Nomainīju virsmatraci pret cieto kokosa plākšņu virsmatraci it kā īsto un pareizo. Taču, apmēram, jau pēc mēneša cēlos, drīzāk vēlos, no gultas ar neciešamām sāpēm visā muguras daļā, jo pa nakti cietais matracis bija nospiedis visu manu muguru tā, it kā mani kāds būtu slānījis. Tā nu ātri atbrīvojos no neciešamā matrača un biju meklējumos pēc sava ideālā guļamā. Ja godīgi, es tādu atradu. Tas ir elastīgs, pie auguma pieguļošs virsmatracis, pildīts ar īpaši rūpīgi apstrādātiem, šķirotiem zirgu astriem.

Par nelaimi viss nolietojas un nu atkal esmu metis jaunu izaicinājumu savam guļamajam....

Tā nu rūpīgi piestrādājot pie savas muguras ar smagu darbu fitnesa klubā un pielāgojot sev īsto matrača mīkstumu, esmu jau kādu laiku atbrīvojies no jebkādām muguras problēmām.

Tieši tādēļ vēlos ieteikt arī citiem cilvēkiem labus matračus, lai atbrīvotos no muguras sāpēm un tajās neiedzīvotos.

Tos varat meklēt manā mēbeļu salonā “Mūzas istaba”. Tie ir oriģināli vācu ražotāja matrači ar zīmolu FEY. GUTTER SCHLAF ar5 gadu garantiju. Katrs no matrača modeļiem ir ar trim cietības pakāpēm: mīksts, vidējs un ciets. Tie iedalās Ekonomiskajā, Prestige un Elegance kategorijā.

Galvenie plusi FEY matračiem:
augstas kvalitātes matraču apvalki ar iespēju elementāri noņemt un izmazgāt,
iespēja piemeklēt sev ideālo cietības pakāpi ( iespējams arī vienā apvalkā ievietot divus dažādus cietības matračus. Rekomendējas pāriem, kuriem ir liela svara atšķirība ) “muciņ veida” atsperu bloki ar 5 gadu garantiju
visi matrači ir ortopēdiski ar 7 zonu sadalījumu atsperu blokā ( tādējādi matracis labāk piekļausies jūsu ķermenim un dos labu komfortu ).

Kā arī ražotājs piedāvā augstākās kvalitātes 7 zonu gultu redeles ar lameļu regulāciju, gēla, lateksa un memory putu spilvenus, bērnu matračus un dažādus virsmatračus.

Būsiet mīļi gaidīti Spice Home mēbeļu salonā “Mūzas istaba”, 2. stāvā
www.muzasistaba.lv

Starp citu, nedrīkst piemirst ka svarīgu lomu spēlē arī spilvena augstums. Katram cilvēkam tas ir individuāli, atkarībā no plecu platuma. Spilvenam jābūt tādam lai nelauž galvu, respektīvi, lai galva atrastos vidējā stāvoklī. Arī gulēšanas poza būtu pareiza guļot uz sāniem. Vissliktāk ir uz vēdera.

Bērniem vajadzētu izvēlēties cietu matraci lai pareizi veidotos mugurkauls.

Novēlu visiem labu miegu!

Raksts tapis sadarbībā ar www.muzasistaba.lv