Lieliska kūka tiem kam nedrīkst lietot govs pienu uzturā, kā arī siera kūku mīļotājiem! Tā kā manam dēliņam ir alerģija pret pienu, bet man ļoti garšo saldumi meklēju dažādas alternatīvas kūkām :)
Biskvītam :
6 olas
6 ēd karotes cukurs
6 ēd karotes milti
Šķipsniņa sāls
Krēmam :
2 paciņas auzu krējums
1 paciņa kokosriekstu piens ( Santa Maria)
Cidoniju sīrups
2 ļoti gatavi mango
2 paciņas želatīns
Dekoram :
5 kivi
Nedaudz mellenes
Sauja mandeļu skaidiņas
Pagatavošana :
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un sakuļ viendabīgai līdz viendabīgai masai, tad pievieno miltus un sakuļ. Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā pie dzeltenumu masas. Ielej traukā un cep 180 grādos.
Tikmēr bļodā sakuļ auzu krējumu, kokosriekstu pienu, mango, cidoniju sīrupu ( pēc izjūtām, cik saldu vēlas).
Piebriedina želatīnu, tad uzkarsē un maisa līdz viendabīgai masai. Ņem nost no uguns un pievieno dažas karotes kūkas masas, samaisa un lej klāt masai.
Kad biskvīts gatavs un atdzesēts, lej formā krēma masu un liek ledusskapī.
Kad masa sacietē, tad dekorē kūkas augšu.
Kūkas recepte var tikt variēta pēc patikas, mainot augļus/ogas kas labāk garšo. Jo šī nebūs salda, bet ļoti maiga bez ļoti izteiktas garšas. Būs krēmīga.
Šeit jau pirkstiņi pataustīja kas tad tas :)
Ja nedrīkst parastos mītus, tad var izmantot griķu miltus.
Ja nedrīkst lietot arī olas, tad olu dzeltenumus var aizstāt ar banānu un baltumus ar zirņu ūdeni.
Kāds bērnam vecums?
Tā uzkuļas zirņu ūdens 😉
https://www.vegansociety.com/whats-new/blog/13-amazing-things-you-can-do-aquafaba
Šeit fantastiskas receptes bez olām un piena 😉 gan pavlova kūku, gan saldējumu var uztaisīt aizstājot olu un pienu
Es apakšā pierakstīju, ko izmantot olu vietā, ja alerģija arī pret olām 😉
Dzeltenu aizstāj ar banānu un baltumus ar zirņu ūdeni. Vēl baltumus var aizstāt ar linsēklām.