Klāt jauns gardu recepšu konkurss.
Piedāvāšu kēksiņus no krēmsiera RASA ar bekonu un tomātu.
Kēksiņiem nepieciešams:
- 125 g krēmsiers Rasa (var izmantot gan ar zaļumiem, gan klasisko);
- 30 g margarīns;
- 60 ml piens;
- 2 EK sakapātu zaļumu (dilles un pētersīļi);
- 1/2 EK sojas mērces;
- 1/2 EK cepamais pulveris;
- 130 g milti;
- 1 olas;
- bekons;
- 2 tomāti.
Krēmsieru sajauc ar olu, pienu, izkausētu margarīnu, zaļumiem, sojas mērci, miltiem un cepamo pulveri.
Iegūto mīklu liekam kēksa formiņās un cepam 180 grādos apmēram 20 minūtes.
Kēksiņi gatavi.
Atdzisušus kēksiņu pārgriežam uz pusēm.
Virsū uzsmērējam klasisko krēmsieru RASA.
Virsū uzliekam cepta bekona šķēlīti
un tomātiņa šķēli.
Dekorējam ar bazilika vai pētersīļa lapiņām.
Uzkoda gatava.
Šie krēmsiera kēksiņi ir garšīgi arī vieni paši, bez nekādām piedevām.
Uz kēksiņiem var likt arī kaut ko citu, piemēram bekona un tomāta vietā, var likt lasi un melnās olīves.
Lai Jums labi garšo!
Vēsma