Krēmīgā ķirbja zupiņa

Krēmīgā ķirbja zupiņa

17. Sep 15:56 Anettte_G Anettte_G

Kad ome iekrauj mašīnā 2 pašas audzētus ķirbjus, tad variants tikai viens- pagatavot mūsmājās TOP ķirbju recepti- krēmzupu

 

Nepieciešams

Ķirbja gabals (atkarīgs, cik spēcīgu vēlaties izjust tieši ķirbja garšu). Sagriežams nelielos kubiņos

5 nelieli kartupeļi - sagriežam nelielos kubiņos

2 burkāni - sagriežam ripiņās

1 liels sīpols- sagriežam nelielos gabalos

Timiāns- ievietoju tējas sietiņa, kuru iegremdēju katlā

Sāls, pipari- pēc garšas

Saldais krējums- pēc vēlmēm, cik biezu zupu vēlaties

Dekorēšanai ķirbju sēkliņas, grauzdiņus

 

Visas sastāvdaļas saliekam katlā, pielejam ūdeni tik daudz, lai nebūtu pāri dārzeņiem. Vāram, kamēr mīksti. Pielej saldo krējumu un sablenderē. Zupas biezumu izvēls pēc ieskatiem, droši var pieliet ūdeni vai buljonu, ja vēlas šķidrāku. 

Dekorēšanai šoreiz izmantoju dārzeņu kraukšķus, ko krustmāte atveda no Vācijas.

Bērns ēda gardu muti!